I gårsdagen SYSLA (http://sysla.no/2016/06/27/oljeenergi/her-jobber-de-som-forsvant-fra-oljeindustrien_123567/) kom “endelig” de skremmende tallene fram: Innen 12 måneder etter å ha mistet jobben i oljenæringen er kun 42% av dem som ikke har flyttet til utlandet tilbake i ny jobb. Skremmende? Ja det synes vi. Leit? Ja det synes vi.

Samtidig er det betryggende å se at vi i OG-S AS, våre kunder og ikke minst våre deltakere på omstillingsprogrammet, DUJSK, gjør noe for å endre denne statistikken. Vi nærmer oss snart 1500 deltakere som har vært med på DUJSK, og i motsetning til de svært skremmende resultatene publisert i SYSLA så er våre egne tall noe helt annet. 84% av dem som har vært med på vårt program er i jobb innen 12 måneder, det dobbelt som høyt antall som gjennomsnittet i Norge. Kanskje enda bedre; 76% er i jobb innen 9 måneder og 72% i jobb innen 6 måneder. Til og med hvis vi ser på antall som har fått seg jobb innen 3 måneder (54%) så er tallene flere hakk bedre enn landsgjennomsnittet over 12 måneder.

Det er vi stolte av og det har våre kunder og ikke minst alle jobbsøkere / tidligere jobbsøkere all grunn til å være stolte av.

nedgangDet er nå 18 måneder siden vi i OG-S AS satte oss ned for å diskutere følgende: “Trenger Norge enda et jobbsøker og omstillingsprogram?. Først tenkte vi nei, så tenkte vi nei igjen og så tenkte vi tja. Etter enda mer tid i tenkeboksen ble svaret klart og tydelig JA; dersom vi kunne skape et program som
A) Var rettet mot det tøffe arbeidsmarkedet som lå foran oss og
B) skape et program som tok for seg det som faktisk utgjør en forskjell i jobbsøkerprosessen
C) Skape et program som lå milevis foran alt av andre slike program med tanke på innhold, oppfølging og nytenkning.

Er du en bedrift som dessverre må ned
bemanne ila 2016 eller 2017 så tar vi svært gjerne en prat med dem. Som de flere titalls oljebedrifter og leverandører som allerede har brukt våre tjenester, så kan du også vise at du virkelig bryr deg om de ansatte som mister jobben. Du kan også være med på å gjøre at “dine” ansatte stiller mye sterkere enn landets gjennomsnitt iht. å finne seg ny jobb.

Kort oppsummert; Hva er det som gjør at DUJSK oppnår bedre resultater enn noen andre?

  1. Et av de få programmene som faktisk er spesialdesignet mot et tøft arbeidsmarked. Som du sikkert forstår, det å søke jobb i et godt marked v et tøft marked er to helt forskjellige ting.
  2. Et program hvor vi er med å støtter deltakerne helt fram til de er i mål. De kan bruke oss og vår ekspertise / nettverk så mye de måtte ønske, selv etter det offisielle programmet er over.
  3. Et program hvor vi alle har erfaringen, kunnskapene og ikke minst ønske om å hjelpe flinke mennesker tilbake i ny jobb.
  4. Et program hvor den røde tråden fra første møte til man er i mål bygger på det aller viktigste som jobbsøker: Være seg selv og kunne formidle, samt selge sin historie.

Ta kontakt for en 100% konfidensiell samtale. Vi kommer gjerne innom for å fortelle mer om hvordan vi kan gjøre en stor forskjell for din bedrift og ikke minst dem som mister jobben. Alternativt er du hjertelig velkommen til våre kontorer i Stavanger, Oslo, Kristiansand eller Bergen.

Lurer du kanskje på om vårt program kun er for oljerelaterte virksomheter? Nei ikke i det hele tatt. Naturligvis er mange av kundene våre dog deltakerne fra denne bransjen, men vi har hatt med et stort antall deltakere fra andre bransjer som media, finans, IT, service osv. Tar vi med statistikken fra dem så er tallene faktisk enda bedre….

Nå har du sjansen. Vis at du bryr deg om alle dem som har arbeidet godt og hardt på vegne av din bedrift. Ikke vær en av de bedriftene som kun “betaler seg ut av problemet” med å gi arbeidet til en leverandør dere lagde kontrakt med for to år siden da markedet var helt annerledes. Alt for mange har gjort det og vet du hva? Kun 42% av deres tidligere ansatte er i jobb innen 12 måneder.

Tenk på dine ansatte og tenk på din #employer branding#, så skal vi arbeide hardt og godt for at de får den oppfølging og støtte de fortjener. Det lover vi.

Hilsen OG-S og DUJSK Teamet

Erik Falk Hansen – Kennet Hansen – Ann Elisabet Seach – Laila Rogenes

www.ogsnorway.com
e
fh@ogsnorway.com
+47 40 43 54 93+47 40 43 54 93

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s