Motivasjonen. Ambisjonen. Lysten. Driven. Selvsikkerheten. Tryggheten. Troen. For deg som jobbsøker; Hva har alle disse ordene til felles? Alle, absolutt alle må være på plass for at du skal stille sterkere en dine jobbsøkende konkurrenter. Alle, absolutt alle må være på plass for at du skal stille så sterkt som mulig med tanke på å sikre deg drømmejobben. Uten disse tingene på plass blir jobbsøket ikke annet enn et lotteri. Eller rettere sagt; Et lotteri med svært dårlige odds.

Jeg sier det igjen jeg: Motivasjonen. Ambisjonen. Lysten. Driven. Selvsikkerheten. Tryggheten. Troen. Dette er de viktigste tingene en jobbsøker må ha på plass for å sikre seg en ny jobb. Så enkelt eller vanskelig er det. Du bestemmer.

Mandag 09.08 skal vi holde et gratis webinar for alle jobbsøkere i Norge (Se link nedenfor) hvor vi skal fokusere på hvordan man kan få en så god start som mulilg på jobbsøkerprosessen nå etter ferien. Da vi arbeidet med hva et slikt webinar skulle inneholde så slo det meg igjen hvor ofte både jobbsøkere og karriereveiledere har helt feil fokus. Ja, de over-fokuserer på de tingene som ikke spiller så stor rolle og samtidig glemmer at jobbsøkerprosessen handler om deg og ditt.

Da tenker jeg over-fokus på ting som:

 • Hvordan CV ser ut
 • Hva en skal gå kledd med på intervju
 • Dette med at en skal speile dem du møter i jobbsøkerprosessen
 • Hvordan en søknad skal se ut
 • Hvilke spørsmål en skal stille på intervjuet
 • Om en skal ringe eller ikke ringe med spørsmål før en søker

Disse tingene er ikke nødvendigvis uvesentlige, men de blir helt uvesentlige dersom de tingene jeg nevner innledningsvis ikke er på plass. Bare se her:

 • Det hjelper svært lite om du har en fin CV og ser pent kledd ut dersom du ikke har motivasjon, lyst og vilje til å legge inn en skikkelig innsats.
 • Det hjelper svært lite å vite hva du skal spørre om på et intervju dersom du ikke i det hele tatt har selvtillit og tryggheten på deg selv eller dersom du ikke kommer på intervju.
 • Det hjelper svært lite om du ringer med spørsmål før du søker dersom du framstår som negativ og demotivert.

individuell 2Skjønner? Helt sikkert. Dette er jo helt logisk.

Og det er dette med å tenkte logisk vi anbefaler samtlige jobbsøkere å gjøre så raskt man må på jobbjakt. Vi sier nemlig: «Tenk logisk. Ikke hør på alt av råd der ute. Rådene som er der ute setter alle inn i en og samme boks. En boks du absolutt ikke vil være i. Det å søke jobb handler nemlig om deg som menneske, dine ferdigheter, dine følelser og ditt humør. Da er dette viktigere enn noe som helst annet.»

Så hva skal du gjøre?

Ingen tvil om at det vil være en stor fordel å holde i lag med andre jobbsøkere. Selv pleier jeg å si at 10 jobbsøkere i lag stiller hundre ganger sterkere enn jobbsøkeren som kun har seg selv og kaffekoppen. Samtidig forstår jeg at ikke alle jobbsøkere kan ta seg råd til å være med på jobbsøkerprogram hvor de kommer i lag med andre. Da er det ikke alltid like lett å finne seg en gjeng med andre jobbsøkere man kan holde lag med.

Det du uansett kan gjøre er følgende:

 1. Bruk litt tid på å finne motivasjonen.
 2. Bruk den tiden du trenger på å glemme alle avslagene og det negative fra jobbsøkerprosessen før sommeren.
 3. Bruk den tiden du trenger på å bygge deg selv opp, få selvtilliten på plass og få troen på plass.

Når dette er på plass, ja da kan du sette i gang. Da vil det lyse motivasjon, positivitet og sultenhet i deg, og det vil både du, arbeidsgivere, rekrutteringsbedrifter og dem rundt deg like. Og husk: Som jobbsøker handler det om å gjøre seg godt likt. Liker folk deg så ansetter de deg.

 

 

Jeg får daglig spørsmål om hvorfor deltakerne på vårt jobbsøker-program, DUJSK, har så til de grader bedre resultater enn markedet generelt.
Svaret for meg er veldig enkelt:
Vi bruker mye tid på nettopp de tingene jeg nevner innledningsvis. Poenget er nemlig at så mange som mulig av deltakerne skal sitte igjen med motivasjonen på topp.
De skal ha troen på seg selv.
De skal ha fått lysten til å virkelig gi alt og de skal føle en tilhørighet.
I sammen skal vi og dem heie på hverandre, vil skal gi råd til hverandre og vi skal bruke hverandres nettverk.
Alt dette er viktigere enn disse «gode gamle tingene» som speiling, cv på 1 side, sort hvitt bilde på CV, søknad på 1 side og hele den pakka.

individuell 1Høres dette for enkelt ut? Kanskje noen vil tenkte det, men det får de bare gjøre. Som jeg har sagt utallige gangere tidligere så velger noen innenfor vårt fagfelt å gjøre jobbsøkerprosessen til en vitenskap, noe det i det hele tatt ikke her. Jobbsøk handler om deg som menneske, dine følelser, din individualitet, dine ferdigheter, din vilje og din personlighet. Dette får du best fram når du har motivasjonen på plass, troen på deg selv, lysten og iveren til å få deg jobb og sist, men ikke minst; Når du lyser av positivitet og engasjement.

Det er dette du skal bruke de neste dagene / ukene på. Når dette er på plass, ja da har du allerede kommet langt. Du har fått på plass det viktigste og vanskeligste og vil ligge et langt steg foran mange andre.

Jeg ønsker deg lykke til og heier på deg

Erik Falk HansenLink til gratis jobbsøker-webinar:

https://www.facebook.com/events/155190481570367/notif_t=plan_user_associated&notif_id=1470039586421463

Ønsker du, som så mange andre jobbsøkere i Norge å være med på jobbsøkerprogrammet DUJSK så har vi gledelige nyheter. Selv om vi stort sett i disse dager kjører kurs for bedrifter som nedbemanner så prøver vi å få til noen program hvor hvem som helst kan være med. Nå har vi endelig lansert nye datoer slik at du også har muligheten. Kurs er satt opp for Bergen, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Trondheim i august / september og sender du en email til meg på efh@ogsnorway.com så sender jeg deg alt av info slik at du kan ta en nærmere titt. Eventuelt kan du også sjekke ut datoer osv. http://ogsnorway.com/dujsk/

Til nå har ca. 1400 deltakere vært gjennom DUJSK Programmet. Resultatene har vært helt fantastiske med ca. 74% i ny jobb innen tre måneder og 94% innen seks måneder.
Nå har altså du også muligheten til å bli den beste jobbsøkeren innenfor ditt felt.

 

 

2 thoughts on “Det absolutt viktigste for en jobbsøker er?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s