I dagens marked som jobbsøker så handler det, i stor grad om følgende: Skille seg ut, gjøre seg sett og samtidig klare å ha motivasjonen på topp hele tiden. De tingene man leser om i avisene som sier CV skal være slik og du må kle deg slik har ikke lengre den effekten de hadde. Det å søke jobb i et tøft marked er nemlig helt forskjellig fra å søke jobb i et godt marked. Sier seg selv skulle en tro.

Vi tok en prat med Ivar Kjerstad som meldte seg på et av de private DUJSK-Kursene i vinter for å høre litt om hans tanker rundt dette ledende jobbsøkerprogrammet. Ivar har en fortid som Ingeniør i blant annet Aibel og Aker Solutions og har en Mastergrad i Chemical Engineering.

Må jo først få gratulere deg med ny jobb Ivar. Utrolig godt å se at det ordnet seg. Trives du?
Takk for det Erik. Kjempegøy å være tilbake i jobb og spesielt godt at jeg fortsatt arbeider i en bedrift hvor jeg får brukt min kompetanse og erfaring. Har vært helt fantastisk å komme i gang igjen.

ivarFør DUJSK, hvor lenge var du ledig? Offisielt var jeg ledig i ca. 12 måneder, en periode jeg ikke håper jeg møter på igjen. Bestod i grunn av to ting: Frustrasjon og / eller likegyldighet. Man ble utrolig frustrert av å aldri nå helt til topps, man fikk ikke svar på mailer/telefoner/sms eller jobbsøknader. Etter veldig mange avvisninger og fraværende tilbakemeldinger, går man mer over til å bli likegyldig. Man havner fort inn i en “boble”, hvor man tenker: “Hvorfor skal jeg søke på denne jobben? Det er jo ikke noe vits uansett!”. Etter hvert som tiden går, føler man seg mer og mer mislykket og jeg personlig ble mer og mer folkesky også. Hadde ikke lyst til å møte folk og forklare til alle hvorfor jeg fremdeles ikke hadde klart å få meg jobb. 

Så ble du med på DUJSK, men det var ikke gjennom tidligere arbeidsgiver? Nei, dessverre fikk vi ikke støtte til DUJSK, men da jeg så dere hadde privat-kurs i Trondheim tenkte jeg at det bare måtte være verdt pengene. Hvordan var jobbsøkerlivet etter DUJSK? Etter DUJSK hadde jeg selvfølgelig fått ny motivasjon og masse nye verktøy jeg var ivrig etter å ta i bruk! Kom meg fort ut av den fryktede “boblen” og så på jobbsøking i et helt nytt lys. Jeg fikk meg jobb ganske nøyaktig 4 måneder etter DUJSK var over. 

Hva var det med DUJSK som du mener gjorde en forskjell iht. å finne deg ny jobb? Jeg synes selv at jeg lærte ting jeg ikke hadde sett el hørt andre plasser. Masse av det dere gjør skiller seg fra de utallige artiklene man leser i media, med tips fra selverklærte CV-eksperter, karrierejegere, headhuntere osv. Jeg likte spesielt godt at man får håndfaste tips om hva man kan gjøre annerledes. Ikke bare tanker og prinsipper, men reelle tips som man kan ta i bruk samme dag. I tillegg har man kontinuerlig oppfølging hele veien etter kurset og man kan spørre om hva man vil. Mye av DUJSK handler jo om å skille seg ut fra mengden og jeg mener at tips jeg lærte på dette kurset er grunnen til at jeg har jobben jeg har nå. 

Du fikk som sagt selv ikke DUJSK sponset av tidligere arbeidsgiver. Nå er det flere og flere arbeidsgivere som velger DUJSK for dem som mister jobben. Hva er din oppfordring til arbeidsgivere som må nedbemanne? Vis at dere bryr deg. Hør hva OG-S AS og DUJSK kan tilby. Man får en stor Motivasjonsboost, man lærer garantert ting man aldri har hørt el sett andre plasser og man har oppbacking hele veien fram til ny jobb!

Om det var fem ting du måtte velge fra DUJSK som virkelig hjalp deg, hva var dette? Unike tips&triks jeg ikke hadde hørt før, HHH, kontinuerlig oppfølging, 8-9 nye jobbsøkervenner man kan diskutere ting med og motivasjons-økning.

Hva vil du si til jobbsøkere som vurderer å melde seg på og er det verdt kostnaden? Hvis du befinner deg i samme situasjon som jeg gjorde, dvs frustrert, oppgitt, lei og på grensen til likegyldig, da har du ingenting å lure på! Bare å melde seg på. Det er vel verdt kostnaden og du kommer ikke til å angre. Heller ikke vent for å se hvordan det går. Grip sjansen mens du har den.

Tusen takk for praten Ivar. Så utrolig godt å se deg i en jobb du trives i og vi ønsker deg all lykke til videre. Har vært en glede å arbeide med deg.


Jobbsøkerprogrammet, DUJSK, i regi OG-S AS er tilgjengelig for bedrifter som må gå til oppsigelser av ansatte. I tillegg kjører vi noen fåtalls privatprogrammer hvor hvem som helst kan melde seg på. Privatkursene i september (Oslo, Stavanger og Bergen) har kun noen få plasser ledig, mens Kristiansand er utsolgt. Nye kurs legges ut i løpet av noen få uker.

Resultatene fra DUJSK er dobbelt så gode som landsgjennomsnittet. 73% i jobb innen 4 måneder og 92 % i jobb innen seks måneder. I tillegg kan vi nevne at ca. 50% av deltakerne har fått hjelp gjennom arbeidsgiver via en annen omstillingsbedrift, uten å vært fornøyde med opplegget. Ikke la din bedrift gjør samme feilen. Vis at du bryr deg.

Bedrift som nedbemanner? Ta kontakt med Kennet.hansen@ogsnorway.com for en konfidensiell samtale. Vi kommer også gjerne på besøk for å fortelle mer om hvordan dette er det absolutt beste programmet for dem som blir rammet av nedbemanninger.
Privat jobbsøker? Send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com for mer info om kurs i din by. Du kan så ta en titt før du bestemmer deg om DUJSK er noe for deg.

One thought on “Oljeingeniør: Fra langtidsarbeidsledig til jobb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s