Jeg nevner ofte at sosiale medier må være en jobbsøkers drømmeverden. Det er det jo. Man kan jo nå ut til en hel verden mens man sitter og glor på Hotell Cesar på boksen. Ikke bare det; En hel verden kan jo se deg mens du sitter så ser på, ja fortsatt Hotell Cesar. Herlig ikke sant?

I dag skal jeg skrive om en annen ting som gjør at Sosiale Medier er en drømmeverden for en jobbsøker. Noe helt annet faktisk, og det er følgende:

Du kan, enkelt, komme i kontakt med andre motiverte jobbsøkere og ut i fra dette kan du og dem starte deres egen jobbsøkergruppe som møtes jevnlig. Ikke noe for deg kanskje? Les videre så skal du nok forstå hvor stor fordel dette kan gi deg med tanke på å sikre deg ny jobb.

teamGjennom vårt jobbsøkerprogrammet, DUSJK, så er det mellom 10 til 12 deltakere per program. I innledningen til kurset sier jeg at vi ikke har noe som helst regler på kursene, bortsett fra en regel. Og den ene regelen?
Bruk hverandre Det gjør de.
De møtes, de snakkes og de meldes i lukkede grupper på sosiale medier, og vet du hva? De gruppene som er best til å bruke hverandre er der det er best resultater (Folk i ny jobb)

Her er fordelene for deg som jobbsøker med tanke på å være jobbsøker i lag med en gruppe andre i din region.

  1. 10 x 2 øyne er bedre enn dine øyne. Kanskje noen av de andre hører om en stilling som kan passe deg
  2. 10 personers nettverk er mye bedre enn bare ditt eget nettverk. På en-to-tre så utvider du nettverket ditt x 10
  3. Inspirasjon og motivasjon. Må jo være ypperlige å føle en tilhørighet til en gruppe som inspirerer, heier og motiverer hverandre ikke sant? En motivert jobbsøker er mye bedre enn en jobbsøker som ikke har det så greit
  4. Du kommer deg ut av huset et par ganger i uka og får nesten følelsen av at du skal på jobb
  5. Effektiviserer hverdagen. Dere kan hjelpe hverandre med de forskjellige verktøyene og gi hverandre oppgaver som dere utfører for hverandre osv. 10 personer arbeider bedre enn en.

Det er helt sikkert flere fordeler enn det jeg nevner ovenfor og mitt råd er følgende:
Finn andre jobbsøkere i din region, send dem en melding hvor du foreslår å sette opp en gruppe og så er dere i gang.
Om ikke du ønsker dette så er du hjertelig velkommen til å være med på vårt jobbsøkerprogram (DUJSK) som kjøres jevnlig i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim. Bare send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg info om innhold, pris og datoer.

10 jobbsøkere i lag er bedre en kun en jobbsøker og kaffekoppen. Det er det ingen tvil om.

coffee

Lykke til Erik Falk Hansen
Daglig Leder
OG-S AS


Jobbsøkerprogrammet, DUJSK, i regi OG-S AS er tilgjengelig for bedrifter som må gå til oppsigelser av ansatte. I tillegg kjører vi noen fåtalls privatprogrammer hvor hvem som helst kan melde seg på. Privatkursene i september (Oslo, Stavanger og Bergen) har kun noen få plasser ledig, mens Kristiansand er utsolgt. Nye kurs legges ut i løpet av noen få uker.

Resultatene fra DUJSK er dobbelt så gode som landsgjennomsnittet. 73% i jobb innen 4 måneder og 92 % i jobb innen seks måneder. I tillegg kan vi nevne at ca. 50% av deltakerne har fått hjelp gjennom arbeidsgiver via en annen omstillingsbedrift, uten å vært fornøyde med opplegget. Ikke la din bedrift gjør samme feilen. Vis at du bryr deg.

Bedrift som nedbemanner? Ta kontakt med Kennet.hansen@ogsnorway.com for en konfidensiell samtale. Vi kommer også gjerne på besøk for å fortelle mer om hvordan dette er det absolutt beste programmet for dem som blir rammet av nedbemanninger. Privat jobbsøker? Send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com for mer info om kurs i din by. Du kan så ta en titt før du bestemmer deg om DUJSK er noe for deg.

One thought on “Ti er bedre enn 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s