De som kjenner meg vet at jeg har ord og setninger for de fleste ting som skjer rundt forbi, men i dag, 14.09.2016, så må jeg lete lengre enn noen gang etter ord og setninger for en spesifikk sak. I mine yngre dager ville jeg kanskje sagt noe som «Er det mulig?». I mine eldre dager så er kanskje ikke det en måte å snakke på og dessverre så har jeg fått så mye erfaring med NAV at svaret til spørsmålet dessverre ville vært et helt klart; «Ja, det er mulig»

Helt tilfeldig leste jeg et flott intervju med en jobbsøker fra oljeindustrien i Bergen, Hans Peter Endal. Skikkelig godt å se at folk fortsatt er positive. Ikke noe negativt om tidligere arbeidsgiver Reinertsen og ikke noe som helst tegn på en person som tenker «stakkars meg». Forfriskende å lese og sikkert en hel rekke jobbsøkere som kan lære mye av denne personen.

MEN, og ja det er et MEN med denne saken også.
Lengre nede i saken så finner man et intervju med Assisterende NAV Direktør i Hordaland, Tommy Johansen. Han klarer med noe få setninger å gjøre noe positivt og gledende til det helt motsatte: Negativt og lite gledende.

Dette sier han: «Dessverre er det slik at sjansen for langvarig eller varig utestengelse fra arbeidslivet, øker i takt med hvor lenge man har vært arbeidsledig. Passerer man seks måneder som arbeidsledig, oppstår fenomenet «hull i CV-en». Da har man vært ute så lenge at man må forklare det i en eventuell søknad eller i et intervju, og det er vel ingen hemmelighet at dette kan virke negativt i konkurranse med andre, sier han»

La oss se litt nærmere på det:

 • Her går en NAV Direktør på trykk og omtrent prøver å skape panikk blant jobbsøkere i regionen.
 • Her går en NAV Direktør på trykk og sier noe som faktisk ikke stemmer i det hele tatt.
 • Her går en NAV Direktør, atter en gang, på trykk og meddeler info der de helt klart og tydelig ikke har tall som støtter deres kommentar.
 • Her går en NAV Direktør, atter en gang, på trykk og gjør ting verre for jobbsøkere i motsetningen til hva enhver skattebetaler betaler dem for å gjøre.

 

Dette er ikke godt nok NAV og Tommy Johansen. Det tror jeg innerst inne du vet også.

nav

La meg presisere en gang for alle: Har du jobbet i oljeindustrien og vært ledig lengre enn seks måneder; Det er ingen grunn til å få panikk iht. «hull» i CV. Alle forstår at det er veldig tøft i olja og vi har snakket med 500 + rekrutterere fra oljeindustrien (Interne og eksterne) ila sommeren og 9.7 av 10 sier at de ikke ser mer positivt på en person som er jobb i motsetning til en person som har vært ute av arbeid i seks måneder +.

Har du vært ute av arbeid lengre enn seks måneder?
Ingen grunn til å få panikk. Folk liker deg like godt for det om, og du er ikke noe «dårligere» enn dem som er i jobb eller dem som har vært ledige mindre enn seks måneder.

Så må jeg legge til: I dag har jeg fått melding av tre personer som har vært med på vårt jobbsøkerprogram, DUJSK, men som har vært ledige i 12 måneder + totalt. Samtlige meldinger var positive og hadde kun ett budskap:
«Jeg har fått jobb».
Tygg litt på den herr NAV Direktør i Hordaland.

NB. Har fått tillatelse av Hans Peter Endal til å skrive om dette. Her er linken til saken i BT.

http://www.bt.no/nyheter/okonomi/–Det-viktigste-er-a-sta-opp-hver-morgen-og-fylle-dagen-med-noe-fornuftig-a-gjore-322065b.html

Erik Falk Hansen, Daglig Leder, OG-S AS

Bedrift som nedbemanner eller jobbsøker? Ta kontakt for mer info rundt Norges ledende jobbsøkerprogram, DUJSK. efh@ogsnorway.com

6 thoughts on “Det skal ikke være mulig, NAV

 1. Erik !
  Dette er jo ingen overraskelse !. Mine møter med NAV har vært begge deler, men når jeg går ut derfra spør jeg alltid meg selv. Forstår de egentlig hva som foregår der ute ?
  Det var jo også en artikkel i FVN 2. august hvor avd. direktør Per Lund i NAV Vest-Agder “lurer” ¨på hvor de overtallige fra oljeservice egentlig blir av !. Da begynner jeg å lure jeg også !.

  Liked by 1 person

 2. Heisann. Bra sak du belyser. Jeg var på et tre månedere møte med Nav, hvar man fikk beskjed om at etter 3 måneder ledig er det større sjanse for å bli langtids ledig. Dette 3 måneders møte hos NAV skal handle om motivasjon.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s