«Kunsten i å selge seg selv». Skremmende?…. Skremmende å vite at du som jobbsøker må kunne selge deg selv? Skremmende at du om jobbsøker blir fortalt av gud og enhver hvordan du best kan selge deg selv? Ja, det tenker jeg kan være skremmende, men fortvil ikke. I dag har jeg en godnyhet til deg. Det å kunne selge seg selv er ikke skremmende i det hele tatt. Det å kunne selge seg selv er ikke vanskelig i det hele tatt. Det å kunne selge seg selv er ikke en vitenskap. Ikke i det hele tatt.

sell-yourselfDet er ikke mer enn et par tastetrykk på google så får du opp et hav av tekster fra folk som mener de kan fortelle deg hvordan du kan selge deg selv som jobbsøker. Forskere, veiledere, vitenskapsfolk og en rekke andre grupper mennesker har av en eller annen grunn fått et kall fra gud om at de kan fortelle deg, en person de ikke kjenner, hvordan du kan selge deg selv best. Ikke rart det er skremmende dette med å selge seg selv. Ikke rart at jeg daglig hører folk si noe som: «Jeg synes det er så vanskelig å selge meg selv»

Vanskelig å selge deg selv? Slettes ikke. Det er faktisk ganske enkelt, til og med for deg som er introvert eller mangler selvtillit. Det å selge seg selv handler nemlig ikke om å være den som skriver og hopper høyest. Det å selge seg selv handler ikke om å si hvor flink du er.

Nei, det å selge seg selv handler om følgende: Være deg selv ett hundre prosent gjennom hele jobbsøkerprosessen og samtidig formidle hvem du er, hva du kan og hvor du vil. Alt dette på din egen og unike måte. Selge seg selv handler videre om å by litt på seg selv og forstå at, ja selv en arbeidsgiver, er interessert i hvordan du som er person også er utenfor arbeid. Det å selge seg selv handler rett og slett om deg og dine historier.

Gjennom våre jobbsøkerprogram, DUJSK, bruker vi minst syv timer på tre ting som gjør at alle som er med kan selge seg selv gjennom hele jobbsøkerprosessen. Ja, folk forstår at dette ikke er en vitenskap. Folk forstår at dette ikke er så vanskelig. Folk forstår at hver en person kan selge seg selv.

Nå vi arbeider med dette så brukes mye av tiden på å utarbeide egne historier fra virkeligheten (arbeid og privat) og samtidig lære og forstå at dette er historier en arbeidsgiver ønsker å høre / lese. Folk i Norge som søker jobb har faktisk blitt så opptatt av å være noe annet enn seg selv i en jobbsøkerprosess og samtidig si noe annet, enn hva egentlig er tilfellet at vi sier til alle våre deltakere: Får dere disse tre tingene vi jobber med til å sitte så stiller dere 60% sterkere enn noen andre på et intervju. Og vet du hva? Det er en løgn. Det med 60%. Man stiller faktisk 80% sterkere enn noen andre, om vi ser på statistikken.

Nå kan du også være med på et jobbsøkerprogram som handler om deg og din historie. Et program som gir deg selvtilliten til å være deg selv gjennom hele jobbsøkerprosessen. Et program som er det eneste av slitt slag som er skreddersydd mot et tøft marked. Et program hvor umyndiggjøring av flinke mennesker er strengt forbudt.

Det skal handle om deg, dine styrker og din historie. Når du klarer å formidle dette gjennom søknad, CV, intervjuer, sosiale medier, nettverk og åpne henvendelser, ja da kommer nok du i jobb også etter hvert. Du kan nemlig da 100% selge deg selv.

Nye datoer for DUJSK er lansert for denne høsten og samtlige kurs går over tre samlinger:

  • Kristiansand 28/09, 29/09 og 06/10 (Dagtid)
  • Stavanger 27/09, 04/10 og 11/10 (Dagtid)
  • Oslo 10/10, 13/10 og 18/10 (Kveldstid)
  • Bergen 19/10, 20/10 og 26/10 (Dagtid)

Hvem som helst kan være med på disse kursene og tidligere deltakere er en blanding av ledere, spesialister og administrativt personell fra en rekke forskjellige bransjer. Totalt har over 1700 jobbsøkere vært med på DUJSK og resultatene er ca. dobbel så gode som statistikken fra NAV. Det vil si at en DUJSK deltaker har dobbel så god mulighet til å få seg jobb i forhold til en person som ikke har fått med seg dette programmet.

For mer info, send email til laila.rogenes@ogsnorway.com og ta gjerne en titt på linkene nedenfor eller vår hjemmeside www.ogsnorway.com

https://erikfalkhanseniogs.com/2016/09/04/dujsk-sporsmal-og-svar/#more-60067

https://erikfalkhanseniogs.com/2016/08/31/ti-er-bedre-enn-1/

https://erikfalkhanseniogs.com/2016/08/30/oljeingenior-fra-langtidsarbeidsledig-til-jobb/

https://www.facebook.com/OG-S-As-321447281317507/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s