Daglig møter og snakker jeg med en rekke mennesker som på et eller annet tidspunkt har mistet motivasjonen i livet som jobbsøker. Ja, jeg møter til og med mennesker som rett og slett ikke har hatt motivasjonen 100% på plass siden de mistet jobben og ble jobbsøker. Vet du hva? Det er godt mulig du også føler deg sånn. Godt mulig at du har mistet noe av motivasjonen, eller godt mulig du rett og slett ikke har hatt full motivasjonen siden begynnelsen av denne vanskelige prosessen.

Om det var mulig å nevne dette en billion ganger så skulle jeg med glede gjort; Motivasjon er alt når det kommer til jobbsøking i dette tøffe markedet. Uten motivasjon så er det rett og slett et lotteri om du finner deg en jobb eller ikke. Uten motivasjon er det nesten sånn at du vil ha mer suksess med å levere en femukers-kupong hver femte onsdag og lørdag. Ja, jobbsøkingen blir som lotto, og vi de fleste av oss vet hvor dårlig det fungerer.


motivationI dag vil jeg fortelle deg noe viktig. Noe som enkelt kan gjøre at du får en ny og frisk start. Noe som enkelt kan gjøre at du får motivasjonen på plass: Har du, som så mange andre, også vært demotivert over deler av, eller hele jobbsøkerprosessen så langt, ja da skal du bare glemme alt som har vært fram til nå. Glem at du ikke har fått jobb. Glem at du ikke har nådd fra. Glem at du ikke har kommet på intervju. Glem alt av negative resultater du har erfart i denne perioden. Hvorfor tenker du kanskje? Svaret er enkelt: Du har nemlig ikke gitt ditt beste. Du har ikke gitt alt. Du har jo ikke vært 100% motivert og da blir det feil å se på resultatene.

Er det ikke deilig å tenke på? Fra og med i dag kan du skape et helt nytt jobbsøkerliv. Et liv hvor du virkelig gir alt og hvor motivasjonen er på plass. Glemt er alt det kjipe som har skjedd de siste ukene eller månedene. Det er liksom en god grunn til at du så langt ikke har fått jobb; Motivasjonen har ikke vært der. Du har bare arbeidet med jobbsøk sånn «halvveis»

Nå gjelder det å tenke framover. Det gjelder å gjøre de riktige tingene og det gjelder å skille seg ut. Samtidig gjelder det å hele tiden ha motivasjonen på plass og så raskt den forsvinner, ja da vet du hva du gjør; Du tar en pause. Et pust i bakken. Du er jo et menneske du også og vi trenger alle litt hvile.


speilJeg var på et arrangement her for leden, et arrangement som var proppet fult av kjendiser og den slags. Var så heldig å stå å snakke med to kjente personer ila denne kvelden, noe og det vi snakket om passer veldig godt for denne teksten. En av dem var en av Norges mest kjente grundere og nå en av Norges rikeste menn, mens den andre er en kjent toppidrettsutøver (til og med OL Gull har hun). Vi snakket en del om dette med motivasjon og jeg nevnte hvor leit jeg synes det var at ikke nok veiledere og NAV var obs på dette iht. jobbsøkere. De nikket begge to og toppidrettsutøveren sa følgende: «For at jeg virkelig skulle oppnå det jeg ønsket har motivasjonen og lysten vært det absolutt viktigste. Mange av mine treningskamerater da jeg var 15 og 16 hadde ikke denne motivasjonen. Du vet helt sikkert hva som skjedde med dem? «De ble aldri toppidrettsutøvere» svarte jeg. Hun nikket og bekreftet jeg hadde rett.

Det var da at Grunderen også ønsket å si noe. «Erik, det må jo være akkurat det samme for jobbsøkere nå som markedet er så tøft som det er? Jeg hadde aldri i livet klart å få til det jeg har oppnådd uten motivasjonen på plass og jeg fikk god erfaring med dette. Startet nemlig tre virksomheter som det aldri ble noe av, men da jeg så tilbake på hvorfor det ikke gikk som jeg hadde håpet så var det enkelt å se hva som hadde gått galt. Jeg var rett og slett ikke sulten nok. Da jeg startet min fjerde bedrift så glemte jeg at jeg ikke hadde hatt suksess tidligere. Jeg visste så godt at de dårlige resultatene kun skyldtes motivasjonen, og nå som den var på plass var det en ny start og ingen grenser for hva jeg kunne oppnå»

Nå er det opp til deg å få motivasjonen på plass. Kanskje den allerede er der fra og med i dag. Kanskje det hjelper å vise fingeren til det du har gjort tidligere og kanskje det er på tiden å tenke nytt og virkelig gi alt. Det er nemlig slik at du som motivert jobbsøker vil mangedoble mulighetene for å finne deg en jobb. Ja, så viktig er det.

Ha en strålende uke med masse suksess. Det unner jeg alle jobbsøkere.

Erik Falk Hansen | Daglig Leder OG-S AS | efh@ogsnorway.com | +47 40 43 54 93


OG-S AS står bak jobbsøkerprogrammet, DUJSK, som er tilgjengelig for bedrifter som nedbemanner og som ønsker å gi sine tidligere ansatte den absolutt beste muligheten til å finne seg en ny og spennende jobb. Resultatene fra godt over 1500 deltakere er 100% bedre enn landsgjennomsnittet og det er bare å ta kontakt for mer info.

Er du jobbsøker og enten ikke har fått DUJSK dekket av arbeidsgiver, eller vært med på et kurs du ikke fikk så mye ut av? Fortvil ikke. Vi kjører også noen private kurs og det er bare å melde seg på. 70% av tidligere deltakere har forresten fått et annet program sponset av tidligere arbeidsgiver, men så at det var DUJSK de hadde behov for med tanke på å komme seg i jobb. I oktober og november kjører vi kurs i Bergen, Oslo, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Haugesund.

motivation-2

3 thoughts on “Ny start

  1. Du har så rett så rett, Erik. Jeg har nok ikke mistet motivasjonen, men i mitt tilfelle (og kanskje andres) så varierer motiviasjonen veldig fra dag til dag. Og da tror jeg som du sier at det er viktig å “resette” seg, slik at man kan gå på igjen 100%. Hvis man skal bruke idrettslig terminologi så er det viktig å komme tilbake etter et skadeavbrekk.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s