Det er naturligvis ikke noe greit for noen av partene når nedbemanninger står for dagsorden. Den ansatte mister ikke bare en jobb og finansiell sikkerhet, men også daglig kontakt med gode venner og kollegaer. På den andre side står arbeidsgiver. En part som må ta tøffe og vanskelige valg og som til syvende og sist må bringe budskapet om at flinke kollegaer og ansatte ikke lengre har noen plass i bedriften. Ja, nedbemanningstider er en tid for mye frustrasjon, bitterhet og sinne.

I løpet av de siste 18 månedene har flere hundre som har mistet jobben vært med OG-S AS på vårt omstillingsprogram, DUJSK, som har blitt sponset av tidligere arbeidsgiver og det som er utrolig positivt og, ja, noe overaskende er det faktum at det nesten ikke har vært en sur mine fra dem som har mistet jobben. Folk har rett og slett tatt det i sin strid og selv om de forstår at de møter et tøft arbeidsmarked der ute så har det verken vært syting, klaging eller rundt beslutningen tatt av tidligere arbeidsgiver.

Denne positiviteten, eller kanskje bedre å si mangel på negativitet, står det utrolig respekt av. Det står respekt av det faktum at dem som har mistet jobben velger å ta ting positivt og samtidig velger å ikke snakke ned tidligere arbeidsgiver.  Slike mennesker viser hvor mye menneskelige ressurser vi har innenfor oljeindustrien her i Norge og slike mennesker viser at det faktisk er mulig å kjøre en nedbemanningsprosess uten de store «skandalene».

I dag vil jeg gi skryt til både alle dem som har vært med oss etter å ha blitt rammet av nedbemanninger, men samtidig vil jeg gi skryt til arbeidsgiverne. Prosessene har tydeligvis vært profesjonelle og nøye og begge parter fortjener stor ros for hvordan de har taklet disse vanskelige tidene.

tommel-oppSå før vi tar helg så vil jeg gi en stor tommel opp til alle bedriftene (oljeselskap og oljeserviceselskap) som tydeligvis har gjort så godt de kunne i de som er en fryktelig vanskelig situasjon og samtidig vil jeg gi en stor tommel opp til dem som har blitt rammet for at dere har klart å være positive og sett på det som har skjedd som en mulighet til å ta et steg videre i karrieren og livet.

Ingen tvil; nedbemanningsprosesser kan gjøres på en måte som gjør at partene kan skille lag uten de store skandalene og bitterhet. Det fortjener stor ros.

Så god helg til alle, og i dette tilfellet, spesielt god helg til alle våre kunder og ikke minst dem som har fått den tunge beskjeden om at det ikke lengre er behov for dem i bedriften. 

En glad-hilsen fra Erik Falk Hansen
Daglig Leder
OG-S AS | +47 40435493 |
efh@ogsnorway.com


OG-S AS står bak oljeindustriens ledende omstillings-og jobbsøkerprogram, DUJSK, og er programmet ansatte som mister jobben virkelig ønsker seg. Gjennom deltakelse på DUJSK vil de stille så sterkt som mulig med tanke på å sikre seg ny jobb og samtidig kan du som arbeidsgiver vise at du virkelig bryr deg og setter pris på det arbeidet de har utført. For nærmere info om hvordan vi kan hjelpe dem som blir rammet av nedbemanninger så  er det bare å ta kontakt for en 100% konfidensiell samtale.

 

One thought on “Positivitet i nedbemanningstider

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s