Da er det uker uker 11 igjen til det nesten er jul og mann har åpnet luke 17 i sjokoladkalenderen.  Et tidspunkt hvor  man kan, og skal, ta en god og helt sikkert vel fortjent pause fra jobbsøkerprosessen. 11 uker hvor du virkelig kan stå på. Hvor du kan brette opp ermene mer enn noen gang tidligere. Hvor du virkelig kan «gi alt». Hvem vet?Kanskje det ikke blir pause fra jobbsøkerprosessen du tar når du tygger på den gode sjokoladen, men en pause fra ny jobb. Hadde ikke det vært deilig?

Som jeg skrev sist uke så vil det gi deg som jobbsøker utrolig mye mer motivasjon og inspirasjon om du på en eller annen måte kan glemme resultatene du har hatt som jobbsøker tidligere. Glem alt det negative. Alle de jobbene du ikke fikk. Alle de søknadene du ikke fikk svar på og alt det andre du føler gikk mot deg.
Nå er det nemlig på tide å ofre alt. Det er på tide og virkelig stå på. Det er på tide og virkelig gå «all inn» som jobbsøker.

Nå sier ikke jeg at du helt sikkert kommer i jobb før jul, men synes dette er en god periode for å si til deg selv: Nå har jeg 11 uker med hardt arbeid, og uavhengig av resultat så skal jeg ta meg en god, lang og velfortjent juleferie. Ser du hva jeg mener? Du har noe å jobbe mot. Noe som kanskje kan gjøre at du yter det lille ekstra.

MEN, jeg skal hjelpe deg litt mer med motivasjonen slik at du virkelig kan stå på de neste 11 ukene. Du ser, av en eller annen grunn så er det alt for mange jobbsøkere her til lands som jobben helt spinnende feil når det kommer til daglige og ukentlige mål. De setter seg nemlig mål som de selv ikke har noe verdens kontroll på. Dette gjør mer skade enn mange tror.

La oss se på Trine og Jørgen.
stangeTrine har satt seg som mål at hun ila uken skal søke på to stillinger. Hun skal videre snakke med tre rekrutteringsbedrifter i tillegg til å ha ett møte med en rekrutteringsbedrift. I tillegg skal hun få 40 nye kontakter på LinkedIn.
Ikke helt sikker på om du ser det eller ikke, men hva er det som er fundamentalt galt med Trines plan?
Jo det skal jeg si deg. Hun har ingen verdens kontroll på om hun oppnår dette eller ikke. Alle målene er helt avhengig av andre.
Er det rart Trine ikke har det greit med seg selv? Er det rart Trine tar kvelden med følelsen av «stakkars meg»? Er det rart Trine ikke får jobb?

flyJørgen derimot arbeidet litt forskjellig fra Trine. Han gjør mye av det samme arbeidet, men målene hans er satt opp på en helt annen måte. Jørgens mål inkluderer at han skal sjekke de fem viktigste stillingsportaler tre ganger om dagen. Videre skal han forsøke å ringe fire rekrutteringsbedrifter ila uka og han skal også sende invitasjoner om å knytte kontakt med 50 nye personer på LinkedIn. Slik jobber Jørgen med alle sine aktiviteter og mål i jobbsøkerprosessen. Han har nemlig forstått at det er alfa omega at man selv er den eneste som har kontroll på at man kan oppnå sine mål / delmål.
Når jobbsøkerdagen til Jørgen er over så kan han kaste dag-planen i søppla, gi seg et klapp på skulderen og rett og slett kose seg resten av dagen og kvelden, vel vitende om at han har gjort det hun skulle på jobbsøkerfronten.

Tenk på Trine og Jørgen over de neste 11 ukene. Hvem er det som vil ha det best med seg selv? Hvem er det som ikke vil miste motivasjonen? Hvem er det som vil gjøre en bedre jobb som jobbsøker? Hvem er det som stiller sterkest? Du vet svaret. Det er jo selvfølgelig Jørgen.
Vet du hva? Slik kan du også jobbe. Du kan være den som hver dag når en er ferdig med jobbsøkerarbeidet kan klappe seg selv på skulderen, si godt jobbet og nyte resten av dagen. Da har du det plutselig mer OK med deg selv, du gjør plutselig en bedre jobb som jobbsøker og du vil rett og slett bli en helt annen person. Start i dag du. Så gir du bånn gass de neste ukene.

Jeg heier på deg og jeg krysser fingrene for deg. Masse lykke til.

Erik Falk Hansen
Daglig Leder i OG-S AS
efh@ogsnorway.com

Vi har fortsatt noen få ledige plasser på de private jobbsøkerprogrammene av DUJSK i oktober og november, noe som nok blir de siste kursene nå før jul. For info om datoer og kostnad i Bergen, Oslo, Kristiansand, Stavanger og Haugesund, send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com

 

One thought on ““Bånn gass” i 11 uker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s