Etter sommeren har det vært flere champagneflasker ute å gå på LI og FB enn noen gang tidligere. Som du kanskje vet så betyr det at vi feirer deltakere på jobbsøkerprogrammet, DUJSK, som har fått seg jobb. Flere champagneflasker betyr selvfølgelig at enda flere enn tidligere kommer i jobb. Det er vi stolte av, men ikke minst; Det gleder oss at deltakerne kommer seg ut i nye og spennende stillinger. Mange spør meg; Erik, hvorfor er det så mange av deres deltakere som får seg jobb?

Dessverre kan jeg ikke gå inn i detaljene på hver enkelt, ei heller vil vi «røpe» de viktigste tingene vi lærer bort og jobber med på våre kurs. Nå er det ikke noe sånn “hokus pokus” vi lærer vekk, men dem som er med på våre program lærer å tenke nytt, de lærer nye og nytenkende metoder for jobbsøk og får også tilgang til et stort nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Vil du ha disse fordelene så må du rett og slett melde deg på de siste kursene vi nå skal ha før jul.

Men, det jeg kan dele med dere er de kanalene folk har fått seg jobb gjennom, da uten å gå inn på hvordan de har jobbet i disse kanalene. Det positive med dette er at det beviser at det er så utrolig mange flere kanaler enn kun finn.no, LinkedIn, venner og rekrutteringsbedrifter når det kommer til dette med å finne seg en jobb i et tøft marked.

kanaler

Fra uke 32 og fram til forrige uke (uke 42) så har 103 tidligere deltakere fått seg jobb. De har fått jobb gjennom:

  • 29 gjennom utlyste stillinger der rekrutteringsbyrå ikke er involvert (9 på nav.no, 11 på finn.no, 9 via andre stillingsportaler)
  • 22 gjennom rekrutteringsbyråer (11 av disse var utlyste stillinger, 5 kom fra rekrutteringsbyråer som kontaktet oss i OG-S med stillingen før den ble annonsert og 6 hvor rekrutterer kontaktet kandidat direkte)
  • 13 gjennom åpne henvendelser og som tidligere deltakere vet, dette er IKKE åpne søknader
  • 16 gjennom nettverk
  • 2 gjennom seminarer / nettverksarrangement
  • 5 via Facebook
  • 3 gjennom andre sosiale medier kanaler (ikke FB og LI)
  • 11 gjennom fritidsaktiviteter for dem eller barnene
  • 2 gjennom seminarer / nettverksarrangement 

Moralen i denne statistikken er å fortelle deg som jobbsøkere at det er en rekke kanaler og aktiviteter som kan, og må tas i bruk for at du skal stille så sterkt som mulig i dette tøffe markedet. Det nytter ikke lengre å sitte å vente på at stillingen skal bli sent til deg via indeed-appen eller finn.no. Det nytter ikke å trykke “like” på ting du ser på sosiale medier og tro at det gjør deg synlig. Vi er nå kommet inn i et marked hvor det handler om å tenke nytt, det handler om å tenke bredt og det handler om å presse seg selv til å gjøre det som skal til for å finne seg en ny jobb. Sist, men ikke minst og som alle våre deltakere vet; Det handler om å være seg selv. Det er slik man når fram i et tøft marked. 

Nå skal vi ha siste runder med kurs i november for Haugesund, Stavanger, Oslo og Kristiansand. Absolutt siste mulighet til å være med på DUJSK i 2016. Det koster lite, resultatene er helt fantastiske og deltakerne er svært glade for at de gjorde denne investeringen. Bare ta en titt på referansene på LI så ser du hva jeg sikter til.

For mer info ta kontakt så raskt som mulig med laila.rogenes@ogsnorway.com

Ønsker deg en riktig fin og produktiv dag

Kennet Hansen | Partner | OG-S AS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s