Ikke lenge til nå. Endelig fri fra jobb. Endelig en morgen eller to hvor man ikke må opp så innmari tidlig. Endelig noen uker med en pause fra kollegaer og sinte sjefer. Endelig. 

Vel, det er ikke alle som ser det slik. Desverre, den dag i dag så er det veldig mange som ikke ser det slik. Da tenker jeg på alle dem som er uten jobb. “Det blir en annerledes jul i år” sier mange til meg. Annerledes? Muligens, men prøv å gjøre julen så normal som mulig, jobbsøker eller ikke jobbsøker. 

Stå på ut denne uka og så glemmer du alt som har med jobbsøk, LinkedIn, finn.no å gjøre. Ja det er beskjeden min i dag og det er beskjeden til alle jobbsøkere jeg kjenner. En jobbsøker trenger nemlig også fri. En jobbsøker trenger nemlig også en pause fra den hverdagen. En jobbsøker fortjener litt hvile og noen dager med kos, familie og venner.  Og det ute  at de hele tiden skal bli minnet på at de er jobbsøker. 

Denne julen har jeg en beskjed til deg som jobbsøker og en beskjed til deg som kjenner en jobbsøker:

Til deg som jobbsøker: Når 22 des kommer så sier du nok er nok.  Du tar deg en velfortjent ferie fra jobbsøk og fokuserer ene og alene på deg og dine. Det gjør du med god samvittighet og det gjør du vel vitende om at 2017 vil gi nye muligheter og at det er mye bedre å komme i gang i 2017 med hodet godt og avslappet og med motivasjonen på plass.  

Til deg som kjenner en jobbsøker: Når vi møter folk man ikke har sett på en stund, noe som ofte er tilfellet i jula, da er det lett at første spørsmålet blir noe som “hva driver du med”. Ikke noe vondt ment helt sikkert når vi spør om dette, men bare husk at det i disse dager er veldig mange som ikke driver med er  eneste ting.  De er arbeidsledig.  Vet du hva? dette er et av de verste spørsmålene som møter en jobbsøker. La oss prøve å unngå dette og heller spørre hva planene er for jula?  Så lite skal nemlig til for å gjøre hverdagen litt bedre for dem som ikke er i jobb.


Nå som jobbsøkere snart tar en velfortjent pause så tar jeg også en pause. Dette blir siste bloggen for året rettet mot jobbsøkere. Dere vet nok at jeg ikke er fan av sånn lister med betegnelsen tips for jobbsøkere som flyr rundt i alt av medier og sosiale medier, men her er mine beste tre tips for julen:

1. Ta deg en god og lang pause

2. Forstå at du er flink og at dagens situasjon ikke har noe med deg og din kompetanse å gjøre.

3. Bli med på helt gratis jobbsøker-webinar 6. januar slik at du får en pangstart på året.

Ha en fortreffelig juletid alle og husk følgende:

Det løser seg ikke for flinke mennesker, men det løser seg for flinke mennesker som arbeider hardt og som er og tror på seg selv.

Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s