Neste uke arrangerer OG-S AS frokostseminar i Stavanger for HR Ledere i noen av de ledende bedriftene i regionen. Temaet for møte er «Employer Branding» i rekrutterings-tider. Hvordan velger bedriften at den skal bli oppfattet utad til arbeidsmarkedet? Hvordan forsikrer bedriften at den skal bli oppfattet som en profesjonell, fin og spennende plass å arbeide? Hvordan kan bedrifter sikre, gjennom kontrakt med leverandører av arbeidskraft, at de de representeres på en god og profesjonell måte? Dette er ting vi skal snakke mye om, og ja, det er kanskje noe av det viktigste i tiden framover. Employer Branding må stå på alles lepper.

I forberedelser for neste uke så passet det fint å ta en titt på stillingsannonser utlyst på finn.no denne uka. Her er det mye å se på iht. employer branding, men kanskje den viktigste, og den jeg selv har skrevet mye om tidligere er jo dette med mangel på tilbakemeldinger til søkere.

I forrige tekst om dette nevnte jeg at det var forbedringer iht. rekrutteringsfirmaer som skriver «kun aktuelle jobbsøkere kontaktes». Utrolig godt å kunne skrive at jeg hadde stor respekt for en av de tidligere «synderne», Kelly Services, som virkelig hadde fått orden på dette. (Det har de fortsatt)
Dessverre er det blitt verre siden sist og per i dag er det 153 stillinger utlyst hvor rekrutteringsbyrå rett og slett ikke gidder å ta seg tid til å svare alle søkere.
Gidder? De har vel ikke tid er vel mer riktig?

Selvfølgelig har de tid og dem som fortsatt mener de ikke har tid bør finne seg en jobb hvor de ikke jobber med mennesker, og spesielt sårbare mennesker som det mange jobbsøkere er.

 Jeg trenger ikke nevne navn lengre. Det er de samme hver gang og her er linken til søket jeg har gjort.  http://m.finn.no/job/fulltime/search.html?q=%22kun+aktuelle%22

ignorance

Hadde jo håpet at det skulle bli enda bedre i 2017, men ser dessverre ikke sånn ut. Igjen har jeg derfor en beskjed til disse selskapene.

1.     Det og ikke få svar på en søknad en ofte har brukt flere timer på å skrive, ja det er demotiverende, skadende og ikke minst frustrerende for en jobbsøker. Det er faktisk noe av det verste en jobbsøker opplever i perioden som jobbsøker.

2.     Dere har helt sikkert venner eller familie som også er jobbsøkere. Er det slik dere ønsker at de skal behandles?

3.     Dere har betalende kunder. Kunder som antar at dere representerer dem på en ydmyk og profesjonell måte ut i markedet. Allikevel gjør dere det stikk motsatte. Er det slik dere ønsker å behandle betalende kunder?

4.     Bare et kort svar, ett takk og et nei, er alt en jobbsøker ber om. De kan da fokuser på andre stillinger og vet akkurat hvor de står iht. utestående søknader. 

Dessverre er det noen som er enda verre. Nå har jeg snakket med titalls jobbsøkere som har vært på jobbsøkerkurs hos to av de ledende aktørene innenfor rekruttering og omstilling her i Norge. Begge har utlyste stillinger hvor de skriver at de ikke svarer jobbsøkere som ikke er aktuelle.
Er det mulig????
Dere har nettopp, eller samtidig som dere skriver annonser, holdt kurs for jobbsøkere som har fått dette støttet av tidligere arbeidsgiver. Her forteller dere dem så fint at de må bruke god tid på søknad og CV og at begge deler på skreddersys iht. stilling en søker på.
3-5 timer må en jobbsøker bruke på en stilling sier dere.
Tenk det! 3-5 timer.
Så gidder dere ikke en gang bruke 20 sekund på å svare dem på denne søknaden?

Det skulle ikke vært mulig.
Det skulle ikke vært lov.

Skjerp dere Personalhuset og Manpower. Dette hører ikke hjemme noe sted.

Det var kvartall 1 oppdateringen på dette kjedelige og triste temaet. Ny oppdatering kommer i april og la oss inderlig håpe at ting er bedre innen den tid. Det fortjener alle jobbsøkere og alle betalende kunder.
På tide å våkne ja.

 

4 thoughts on “Vi “gidder” ikke svare deg

 1. Veldig bra skrevet og så enig med deg.Jeg har flere ganger måtte “purret” når jeg har søkt jobb.Grunnen er så enkel at jeg ønsker så inderlig å få svar slik at man kan gå videre.Samtidig så har man jo også håp når man ikke får svar.
  Jeg hadde blitt glad bare for å motta en automatisk svarmelding,som er bedre enn ingenting.
  Jeg har også henvendt meg til bedrifter og spurt hvorfor jeg ikke ble vurdert eller hva jeg kunne gjort bedre,men ingen svar der heller.

  Like

 2. Enda verre synes jeg det er når jeg blir kontaktet på LinkedIn av rekrutteringsbyrå med melding om at de vil presantere meg på en jobb, de trenger bare min CV og 2 referanser av meg.
  Når jeg har sendt dette så sier de at jeg ikke har den kompetansen som stillingen krever.
  Hadde det vært en ide å lest LinkedIn profilen min først?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s