Daglig så leser vi om de negative trendene i arbeidsmarkedet her i Norge, og da spesielt rammet er Vestlandet og oljeindustrien. Greit nok. Markedet er som det er og det er noe vi bare må akseptere. Heldigvis har vi i OG-S AS sett tendenser til positive endringer. Det betyr ikke at arbeidsmarkedet nå snur og at det plutselig blir enkelt å få seg ny jobb, men når vi først opplever noe positivt, ja da skal vi sannelig dele det også.

(Gjesteblogg av Kennet Hansen – Partner OG-S AS)
Siden oppstarten etter nyttår er det flere ting som tilsier at det akkurat nå i januar er mye aktivitet i jobbmarkedet.
Vi kan begynne med våre egne; det vil si alle dem som har vært med på jobbsøkerprogrammet DUJSK i 2016. Bare siden nyttår har vi sett at ca. 30 tidligere deltakere har fått seg jobb. Rekorden for en måned er 38 nye i jobb og nå går det mot knusing av rekorden i januar 2017. Det må jo være positivt.

OG-S AS følger også nøye med på alt som deles av stillinger i sosiale medier. På LI deler vi alt vi finner av stillinger til en lukket gruppe for alle våre tidligere kursdeltakere. I uken som gikk kunne vi dele rekord-antall stillinger både her i Norge og internasjonalt, og spesielt godt å se at mange av disse var innenfor oljebransjen. Målet er å dele opp til 150 stillinger per uke. I uken som gikk delte vi ca. 350.

positiv

Ellers ser vi også på alle oppdateringene som daglig kommer gjennom på LI med folk som har fått seg ny jobb. Vi har målt disse oppdateringene nå siden november 2016 og bare de siste 2 ukene så har det kommet flere slike oppdateringer enn gjennom hele november og desember (ut av ca. 70 000 kontakter). Det må jo også være positivt.

Er arbeidsmarkedet nå på bedringens vei? Nei, det er for tidlig å anta, men man skal allikevel huske at det finnes muligheter der ute og at om du jobber hardt, konstruktivt og effektivt så kan det plutselig bli deg. De siste ukene viser i det minste at det er noe liv i markedet og at det er noe liv i oljeindustrien, og det skaper i det minste noe håp og positivitet.

En riktig god uke ønskes til kunder, kandidater og jobbsøkere.

Hilsen

Kennet Hansen
Partner og Prosjektleder i OG-S AS


Kun fåtalls antall plasser ledige på DUJSK-Kursene for februar i Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Porsgrunn. For info om denne unike muligheten til å bli beste jobbsøkere innenfor ditt felt og region, vennligst send email til laila.rogenes@ogsnorway.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s