OG-S AS har nylig ansatt Ingunn Søyland i stillingen som partner og forretningsutvikler og vi er utrolig glade av å ha henne med på laget. Nå som vi har ønsket Ingunn velkommen så var det naturlig å ta en prat med henne rundt alt det vi i OG-S virkelig brenner for: Rekruttering, omstilling, jobbsøkere og Employer Branding.

Da ble det en rask prat med Ingunn på kaia i Vågen i Stavanger.

De som ikke kjenner Ingunn må jo få vite at hun er en ekte Rogalending og bor på Madla med mannen Espen og den søte lille Maya på 1 år. Med en «sportsidiot» som mann så er det jo naturlig at Ingunn også er en liten sportsidiot og du vil nok ofte finne henne på Oilers kamper på torsdagene.

Den røde tråden gjennom hele Ingunns karriere er salg, rekruttering, HR og ledelse, ja rett og slett alt som har med mennesker å gjøre. Så hvordan har hun nå endt opp som partner i OG-S AS? Vel, alt jeg jobbet med tidlig i karrieren satte med på stien til rekruttering og HR. Et område jeg virkelig brenner for og et område hvor jeg kan kombinere det beste fra alt jeg har jobbet med tidligere. Det er nok drømmejobben for meg. Nye mennesker, endringer hele tiden og full fart. Det liker jeg.

Så det ble rekruttering og omstilling, men hvordan ble det OG-S AS til slutt? Som så mange andre her i Norge så var det vanskelig og ikke få med seg alt det gode arbeidet som ble utført av OG-S, og det var nok bedriftens vilje til å tenke nytt i det som er en svært konservativ bransje som virkelig gjorde det for meg. Jeg ble bare så nysgjerrig. OG-S var liksom den friske pusten som bransjen hadde behov for, ikke minst kunder og jobbsøkere. Når jeg også begynte å følge med på resultatene fra for eksempel omstillings- og jobbsøkerprogrammet, DUJSK, så var det utrolig spennende å se her i fjor sommer at OG-S var på utkikk etter en ny partner. Jeg meldte min interesse og jeg må nok innrømme at muligheten til å være med som medeier bare gjorde ting enda mer interessant. Jeg vet du ikke liker at jeg sier det Erik, men jeg så og ser på OG-S AS som et av landets mest spennende og innovative HR hus.

ingunnNå er du endelig på plass Ingunn og to uker inn så tror jeg alle parter er veldig fornøyde, men fra ditt ståsted, hva blir dine fokusområder i året som kommer? Igjen så vet jeg du ikke liker ordtrykket mitt Erik, men jeg elsker kunder og det å kunne gi en suveren service. Mitt hovedfokus vil nok bære preg av dette. Målet er å treffe så mange spennende bedrifter som overhode mulig og bygge opp gode og profesjonelle forhold hvor vi kan levere enestående tjenester om det er innenfor rekruttering eller omstilling. Og uansett hvor jeg ferdes så skal det stå tatovert i panna mi: «Ditt renomme er vår misjon». Vet du hva Erik? Det er dette det handler om i disse dager. Ikke bare det å levere riktig produkt / tjeneste, men det å levere tjenester som samtidig er med på å styrke kundens employer branding i markedet.

Så bortsett fra å gå til en tatoveringsartist, hva ser du mest fram til? Alt i grunnen, men må si jeg er spesielt stolt av å kunne være en del av det som er et lite selskap, men med et sterkt navn som helt klart vil oppleve stor vekst i tiden framover. Det å kunne være med på denne reisen, det er nok det jeg gleder meg mest til. Samtidig er det ikke å legge skjul på at jeg kommer til å få mulighet til å møte utrolig mange flinke og hyggelige mennesker på denne reisen i form av kunder, kandidater og jobbsøkere. Det er nesten sånn at julaften kommer hver dag for meg.

Det var da voldsomt til engasjement he he. Men det liker vi. Har du troen? Jeg hadde ikke investert i dette om jeg ikke hadde troen. Joda, vi har noen hårete mål, men dette skal vi klare. Bransjen trenger noe nytt og det skal vi i OG-S AS stå for.

Du nevner «bransjen», og du tenker da naturligvis på rekrutterings- og omstillingsbransjen. Det er ikke å legge skjul på at det er problemer i bransjen slik den opererer i dag og da spesielt hvordan mange aktører oppfører seg mot «den svake part», kandidaten / jobbsøkeren. Hva tenker du om dette? Først er jeg litt uenig i hvordan du framstiller dette Erik. Du ser, oppfører man seg på en dårlig måte mot jobbsøkeren / kandidaten, ja da oppfører man seg også på en dårlig måte mot kunden. Tenk hvor dårlig Employer Branding det er for en bedrift dersom de bruker en ekstern aktør som ikke gir tilbakemeldinger til jobbsøkere, som annonserer fiktive stillinger og som rett og slett ikke bryr seg. Alle rammes i min mening.

Ellers så er det veldig mye i bransjen som i dag blir gjort på samme måte som for 20 år siden. Spesielt innenfor omstilling, men også innenfor rekruttering. Mye har tidligere blitt lagt opp etter bransjens premisser og jeg er overbevist om at vi som bransje nå må være nødt å tilpasse oss kunder og kandidater i mye større grad. Heldigvis kan man si.

Vi kan alle kritisere bransjen vi er i og si at den må endre seg. Men hva mener du må endres? Vi må først og fremst innse at vi lever i 2017. Kundeopplevelser (mis)likes deles over en lav sko via sosiale medier fra FB og LinkedIn til Snapchat og Whatsapp. Dermed er det viktigere enn noen gang å ivareta alle man kommer i kontakt med på en god måte. Videre synes jeg det er avgjørende å være tilstede i de kanalene folk ferdes og at vi samtidig er mer åpne, ydmyke og setter kandidaten og kunden i fokus, ikke oss selv.

Du er jo ikke kommet lengre enn uke to i OG-S, men ditt inntrykk så langt; Hvorfor skal bedrifter bruke OG-S i rekrutterings og / eller omstillingstider? Når det gjelder omstilling så er det enkelt. Vårt program er det alle vil ha og det programmet for jobbsøkere som gir de desidert beste resultatene. Vi er vel de eneste omtrent som «tørr» å gå ut med resultater og bare det sier jo noe i seg selv. Når det gjelder rekruttering er valget egentlig like enkelt. Vi skal være best i landet på å skape gode Employer Branding for våre kunder og samtidig stille 100% garanti på alt vi gjør. Vår prosess skal ta for seg mer enn «bare» kompetanse og erfaring. Vi skal legge vel så mye vekt på motivasjon og kultur i jakten på den kandidaten som er best for vår kunde. Samtidig skal vi høre på kunden. Alt skal ikke gjøres slik vi eller andre i bransje liker det. Vi skal gjøre det som er best for den individuelle kunden.

Jeg tror vi gir oss der Ingunn. Du har jo nok å farte med allerede nå. Barnebursdag i kveld og så er det fulle dager i Oslo, Stavanger og Kristiansand i ukene som kommer. Tenker nok at det med en så engasjert og drivende person som deg at «ditt renomme er vår misjon» snart er på alles lepper, dog du er nok den eneste som kommer til å tatovere det i panna he he.

Velkommen med på laget Ingunn. Dette blir bra.

 

One thought on “Den nye – Hvem er hun?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s