Motta en unik CV mal sto det i annonsen på Facebook. Mal og unik!!!! Ikke akkurat to ord som passer så godt i sammen. Måtte nesten flire litt der jeg sto og glodde på skjermen. Er det mulig? Vel, tydeligvis er det mulig, men det burde ikke vært det.

Det har herjet en del debatter i det siste rundt dette med bedrifter som tar penger for å skrive CV og søknad for jobbsøkere.  Teknisk Ukeblad hadde nylig en sak om dette der kommunikasjonssjef i Skanska Norge, Geir Lindal gikk ut og fortalte at dette er noe de er veldig skeptiske til. Jeg er så enig så enig. Snakker vi om situasjoner der noen du ikke kjenner skriver CV og søknad for deg uten av de samarbeider med deg på tomåndshånd, da er det ikke annet enn lureri. Det ødelegger dine muligheter for ny jobb og du har ingen verdens ting å tjene på det.

La meg forklare hvorfor:

1.      Du skal eie din CV og din søknad

2.      Du kan selv lese og skrive og følger du basetipsene for CV og søknad for så å bruke ditt eget hode så klarer du å skrive en kjempegod CV og søknad selv, uten hjelp av en journalist eller tidligere høyskolelektor

3.      Arbeidsgivere, som Skanska, blir så lei av å se helt like søknader og CV for stillinger de har ute.

4.      Bare det at du selv lager din CV og søknad gjør at du skiller deg ut i bunken

5.      Jobbsøk handler om deg, din kompetanse og erfaring. Ingen kjenner til dette bedre enn du selv

6.      Det er ikke CV og søknad som gjør at du får deg ny jobb, ei heller er det dette som gjør at du skiller deg ut i bunken med søkere

7.      Ingen, bortsett fra Gud (om du er religiøst) kan vite hva hver eneste arbeidsgiver og rekrutterer liker med en CV og søknad. Det er derfor umulig å «tilfredsstille» alle. Gjør du det du selv mener passer best iht. din bakgrunn, kompetanse og deg som person, ja da er det ikke så mye mer og bedre du kan gjøre.

skremtNå trykket jeg på denne annonsen og fikk mulighet til å kjøpe en mal for 49 kroner. Det gjorde jeg. Dessverre måtte jeg gjennom en rekke andre sider i annonsen før kjøpet var godkjent. Først måtte jeg se en video rundt de mest vanlige spørsmålene i et intervju. Etter videon fikk jeg mulighet til å kjøpe «intervjusvar» til de mest vanlige spørsmålene.
Skrekk og gru.
Er det slik at alle nå skal sitte og svare det samme i intervjuer?
Er det rart folk er nervøse før et intervju om de skal gå og huske på alle svarene de skal gi i et intervju?
Selvfølgelig takket jeg nei. Det ville bare vært ødeleggende (om jeg var jobbsøker) dessuten kostet det masse også.
MEN, ferdig med bestillingen var jeg ikke. Jeg fikk også mulighet til å betale for en helt ferdig CV. Noen tusen kostet dette.
“Nei takk aldri i livet” burde knappen for nei vært. I stedet var det noe så patetisk som «trykk her om du ikke vil ha den beste CV og stille sterkere enn alle andre»
Er det mulig?
Dessverre ja.

Til slutt fikk jeg bekreftet at malen var på vei så får vi se hva dette er. At det er unikt, som de sier det er, er jo ikke tilfellet, så det skal bli gøy å se hva dette er for noe.

På våre jobbsøker-program så arbeider vi en del med CV og søknad. Ingen mal er brukt i det hele tatt og alt vi gjør er basert på den individuelle jobbsøkeren. Slik er det nå i dag og slik vil det alltid være. Jobbsøk handler om den individuelle jobbsøkeren og ingen verdens mal kan hjelpe jobbsøkeren på veien mot ny jobb.
Absolutt ingen

Del 2 i denne teksten vil komme så raskt jeg har mottatt denne “unike” malen. Huff jeg ler igjen. Kan også nevne at OG-S AS arrangerer gratis webinar for alle jobbsøkere om noen få uker hvor vi skal snakke om hvordan du kan lage din egen unike CV og søknad, da uten å bruke fancy farger eller ha et bilde hvor du har kledd deg ut som klovn. Det er faktisk mulig.

https://www.facebook.com/events/243925312719038/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s