Du har muligens lest tidligere, eller hørt meg på foredrag og kurs, om dette med å være deg selv som jobbsøker. Rett og slett være ekte og gjøre, skrive og si det du selv mener er best og det som passer best til deg og din erfaring. Tro det eller ei; Det kan gjøre en stor forskjell. Det kan faktisk være det lille som skal til for at du når helt fram og får deg ny jobb.

Jeg kan ikke forstå at det her i Norge er så stor fokus på å fortelle deg som jobbsøker hva du skal si, skrive og gjøre. Media og sosiale medier er pepret med tekster som sier gjør ditt og gjør datt. Hvorfor er det slik?
Det er jo rett og slett farlig.
Livsfarlig ville jeg vanligvis sagt, men da hadde jeg fått en telefon fra min far like etterpå som ville sagt «Erik, det er jo ikke livsfarlig»
Uansett; Det er i hvert fall uheldig, enig pappa?

Jo det er uheldig å ta til seg alt man leser og det er faktisk farlig å prøve å være en annen enn den man er. Søknaden din blir falsk og veldig lik alle andre. Du ligger og svetter med nerver dagen før intervjuet for du må huske på alt dette tullet du har blitt fortalt om hva du skal svare og hvordan du skal være. Og arbeidsgiver? De får ikke det riktige inntrykket av deg. De møter ikke den ekte deg. De møter ikke den personen de faktisk vil at du skal være.

I dag så kom jeg helt tilfeldigvis over en video i sosiale medier hvor godeste Bruce Springsteen og hans band blir oppfordret til å spille en sang som ikke er deres egen og som ikke i det hele tatt var en del av konsertprogrammet. De tok utfordringen. De tok det på sparket og kjørte på.
Ekte, ærlig og fantastisk.

Er du jobbsøker så vil jeg at du ser denne korte filmen. Se hele klippet, ta det inn og ta fem minutter etterpå hvor du tenker over det du har hørt.

Var det ekte? Var det ærlig? Var det fra hjertet Var det bra?

Jeg tror jeg vet svaret på alle spørsmålene over og det er slik jeg ønsker du skal være i din tilværelse som jobbsøker.
Du ser, resultatet av å være ekte, ta ting på sparket og gjøre det hjertet sier vil ofte gi mye bedre resultater enn noe annet. Bruce og band var seg selv. De ga alt og de leverte syv minutter som rett og slett var helt enestående. Rock and Roll.

Det kan du også nå gjøre. Ta deg friheten. Ikke gjør som alle andre sier og skriver. Ikke sett deg inn i denne boksen hvor de fleste som skriver om jobbsøk vil at du skal være.
Lag din egen boks. En boks som er ekte og fra levra og en boks hvor det bare er plass til deg.
Ha en fantastisk rock & roll uke alle jobbsøkere så sees vi kanskje på gratis webinaret vi holder på torsdag om CV og søknad.

Erik Falk Hansen
Daglig Leder OG-S AS


OG-S AS står bak jobbsøkerprogrammet, DUJSK, som har tatt Norge med storm. Snart har 2500 deltakere vært med på programmet og resultatene har vært helt fantastiske (Deltakere i ny jobb) Godt over dobbelt så gode som landsgjennomsnittet (tall fra NAV). Nå kan du også være med, uavhengig av om arbeidsgiver sponser dette. Vi skal nemlig ha private kurs i mars i både Oslo, Porsgrunn, Kristiansand og Stavanger. For mer info, ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s