I dag er det nøyaktig 2 år siden de første to programmene av det som den gang var “det unike jobbsøkerkurset” 20 deltakere totalt over Stavanger og Oslo og to fulle kurs (Noe jeg i grunnen ikke trodde ville skje) Men det skjedde. Ja, jeg tok sannelig feil og nå 2 år senere så har jeg hatt gleden av å møte godt over 2000 flinke og erfarne mennesker som har lært meg utrolig mye og som har gitt meg utrolig mye glede. Enda bedre; Snart 1900 av disse menneskene har nå fått seg jobb og her kan du lese litt om alle de forskjellige måtene folk har fått seg jobb på.

Men først: Ettersom populariteten rundt dette kurset økte og økte så ble det etter hvert vanlig for oss å kalle dette kurset for DUJSK, mens deltakerne som var med da naturligvis ble «DUJSKERE». Jeg må bare få si til alle DUJSKERNE der ute at både meg og de andre i OG-S AS er mektig imponert over dere alle. Deres humør, sultenhet på å lære og villighet til å prøve noe nytt har rett og slett vært helt fantastisk. Deres motivasjon og vilje til og ikke gi opp er noe vi virkelig beundrer. We love you all er kanskje beste måten å få fram hva vi mener.

Så hvordan har DUJSKERE fått jobb? Vel her er listen over måter og kanaler (Ikke i noe spesiell rekkefølge)

Stillingsportaler og da ca. 20 forskjellige portaler. Gjennom hodejegere. Gjennom rekrutterere. Gjennom vikarbyråer. Gjennom konsulentselskap innenfor olje og IT. På fotballtrening med ungene. Hos tannlegen. I køen på Burger King. På ferie til Grand Canaria. På ferie til Hellas. I bryllup. På messer. På konferanser. På gratis frokostseminar. Diverse næringsforeninger. Sosiale medier og da både LI, FB, Twitter, Instagram og Snap Chat. Gjennom egen blogg. Gjennom egen podcast. Stått fram i media. Via bransjerelaterte magasiner og internettsider. I konfirmasjon. På fotballtur til England. NAV-messer. NAV saksbehandler. I resepsjonen på jobbsøkerkurset DUJSK. Gjennom andre DUJSKERE. Gjennom oss i OG-S AS sine nettverk. Via tekst lagt ut på LI. Via like-klikk på LI og FB. Åpne henvendelser. Nettverk. Familiebesøk. Lørdagshandel. På Cruise. Databaser (Nasjonale og internasjonale). Via egen referanse. I barnedåp. På sykehuset. Tagget i sosiale medier. Banket på døren til lokal bedrifter + helt sikkert mange andre kanaler og måter også.

Og vet du hva? De fleste av disse metodene / kanalene har funket fordi personen har vært villig til å «bli sett og hørt» uavhengig av setting. I tillegg har nok mer eller mindre alle også hatt sine egne visittkort på lur og gjort det som er absolutt viktigst i en jobbsøkerprosess: Legge igjen spor.

Nå som vi feirer 2 år med DUJSK så går også våre tanker ut til Vivian Flø i Stavanger (Tidligere DUJSKER og deltaker på det andre kurset vi hadde i Stavanger) som kort etter kurset fikk beskjed om at kreften også hadde kommet til henne. Dessverre gikk Vivian bort høsten 2016. Hennes væremåte og positive innstilling burde være til inspirasjon for alle der ute. Du var med på kurset for å lære om hvordan du kunne bli den beste jobbsøkere og i stedet var det meg som fikk lære så utrolig mye av deg Vivian. Jeg er så inderlig glad for å ha blitt kjent med deg. Du var en inspirasjon til meg og alle de andre deltakerne fra dette kurset og vil for alltid være en ekte DUJSKER. Min favoritt-Dujsker var du også og det fikk jeg heldigvis sagt til deg.

Om ikke det blir 2 nye år med DUJSK så skal vi i det minste fortsette utover i 2017. Nå er det mye som skjer i markedet og la oss alle håpe at det blir mye større behov hos kunder for rekrutteringsstøtte i stedet for støtte innenfor omstilling og nedbemanning.

Til alle jobbsøkere der ute: Husk at det alltid er muligheter der ute. Er du den beste jobbsøkeren og gjør du alt for å se og bli sett; Ja da kan det løse seg enklere enn du kanskje tror og når du på nytt leser gjennom alle de måtene folk hos oss har fått seg jobb på, ja da tror jeg også du kan se positivt på ting.

Ha en strålende uke alle og masse lykke til

Erik


Nedenfor ser du noen bilder fra DUJSK Programmet og arrangementer og da var det jo naturlig at første bilde var fra kurset som Viviann var med på.

dujsk-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s