CV, lang eller kort? Eller kanskje middels kort? Eller middels lang? Er det rart en blir forvirret.  Jeg skjønner godt at CV er det som er på alles lepper når det kommer til jobbsøk. Det er jo så mange meninger om det. Denne teksten er ikke et svar på hvordan jeg mener en CV burde se ut. Du ser, det spiller ingen verdens rolle hva jeg mener her. Der jeg mener en ting mener andre noe helt annet og det er nemlig umulig for deg å lage en CV som faller i smak hos alle som rekrutterer, både eksternt og internt. Det jeg derimot skal skrive om er denne trenden med disse nye og fancy CV`ene som helt klart for god stilkarakter, men hvor en lander på kulen.

Det er ingen tvil om at jeg må være en av dem som ser flest CV` er ila en uke her i Norge. For det første mottar jeg CV fra alle som melder seg på våre kurs og for det andre så mottar vi søkere på alle stillinger vi har ute. Siden starten av året så ser jeg en trend når det gjelder CV som rett og slett kan være svært skadelig for deg som jobbsøker. En trend jeg antar er dukket opp fordi folk der ute har startet opp CV-skriving tjenester på vegne av jobbsøkere (De ikke kjenner) og som da har valgt å kun fokusere på 20 i stil, men som har glemt at det velt så viktig med godt innhold og lande helt nede i bakken.

Denne teksten er spesielt rettet mot deg som jobber med ledelse eller innenfor et eller annet spesialistområde. Da blir nemlig den negative effekten av en for kort CV enda større.


Det er nemlig slik at en CV ikke må være for kort. Det begrunner jeg med følgende:

1.      Det å gi litt god plass til å skrive en oversikt over din tekniske kompetanse (relevant kompetanse) blir viktig både for at den som ser på CV skal ønske å lese videre og samtidig iht. dette med CV database søk.

2.      Det å skrive en god oppsummering eller et godt sammendrag om deg selv som er så relevant som mulig iht. stilling du søker gjør igjen at den som ser på CV ønsker å lese mer

3.      Har du for lite info på CV så må den som rekrutterer kontakte deg for mer info. I disse dager hvor det er veldig mange flinke kandidater på markedet så kan det godt være de ikke tar seg tid til dette. Hvorfor skal de det liksom bare fordi du kjøpte en CV med stilkarakter 20 og innholds-karakter 0…..

4.      For eksterne rekrutteringsselskap så kan du ikke forvente at de kjenner til alle bransjer, alle typer stillinger og alle typer disipliner. Når de arbeider på et oppdrag så er det viktig at de enkelt kan se fra din CV om du er relevant eller ikke. Har du for eksempel kun brukt 2 linjer på hver stilling du har hatt så gjør du det veldig vanskelig for dem og det er stor sannsynlighet for at du ikke blir tatt med i betraktning

5.      Mange eksterne og interne rekrutteringsansvarlige bruker søkeord når de skal søke opp relevante kandidater for en stilling. De søker rett og slett på ord i deres CV database. Er du geofysiker og arbeider med for eksempel med seismikk (og det er dette rekrutterer er på utkikk etter) da vil du komme høyere opp på søk for hver gang du har skrevet ordet geofysikk og seismikk.

6.      Er du nyutdannet eller har veldig lite erfaring, ja da vil det være veldig smart å skrive litt mer om din mastergrad eller masteroppgave. Slike ting blir da veldig viktig og kan være forskjellen på om du får et intervju eller ikke

Det er mange andre goder grunner til at CV ikke burde være for kort. Så framt en våger å tenke logisk så er det faktisk ganske åpenlyst at en CV handler om innhold og substans. Det skal mye til å få nok innhold og substans på en side.

Så husk følgende: Det er lov å tenke og det er lov å bruke litt logikk. Dessverre ser jeg at mange ikke gjør det og en CV på en side med grafer og «pie-charts» om dine personlige ferdigheter gjør at du ikke kommer noen vei. Det er innholdet som er viktig og du har ALT å tjene på at din CV er innholdsrik og relevant. Ser den brukbar ut så er det også et pluss + men den trenger ikke være laget av en grafisk designer. Som sagt; Det er ikke stilkarakteren på CV som gjør at du får jobben. Du må også nå helt fram.

Lykke til

Erik

Ønske du å være med på det som etter hvert er blitt Norges ledende jobbsøkerprogram? Har ledige plasser for Stavanger i april og en ledig plass for Kristiansand, Oslo og Porsgrunn nå i mars. Resultatene fra tidligere deltakere har vært så til de grader bedre enn gjennomsnittet her i landet og blir du med på DUJSK, ja da blir du den beste jobbsøkeren innenfor ditt område. Og vet du hva? I dette markedet handler det ikke om å være den beste kandidaten. Det handler om å være den beste jobbsøkeren. Send mail til laila.rogenes@ogsnorway.com for mer info. Kan være den beste investeringen du har gjort noen gang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s