«Bare stå på du så ordner det seg nok». «Vær positiv så løser det seg alltid» eller enda mer «kjent»; «Det løser seg for flinke mennesker»

Er du jobbsøker så har du helt sikkert hørt noen, eller alle av utsagnene ovenfor. Det er jo det «vi som er i jobb» sier til venner og bekjente som er jobbsøkere. Ikke noe galt i det sånn sett og helt sikkert godt ment også, men det er ikke akkurat slike utsagn som gjør at du gir bånn gass og får deg en jobb.

I dagens tøffe marked så er det ikke lett. Det er ikke lett å hele tiden måtte være positiv. Ei heller er det lett å stå på hele tiden. Det er faktisk umulig. En jobbsøker er jo også et menneske. En jobbsøker blir også lei seg. En jobbsøker blir også stresset. En jobbsøker blir også utbrent.

Så hva kan du gjøre for å være mer motivert enn demotivert? Hva kan du gjøre for å være med «oppe» enn «nede»? Hva kan du gjøre for at det faktisk vil løse seg for et flinkt menneske som deg?

Dette er noe vi jobber veldig mye på vårt DUJSK-program, men jeg skal allikevel dele noe av dette med deg her.

power

 

Her er mine 7 bud til hvordan du kan ha det greit som jobbsøker og ikke miste motet:

  1. Ta en pause når det går trått. Om det er en tur i skogen, en helg på hytta eller en tur til Bahamas. Alle trenger et pust i bakken av og til, og ikke minst en jobbsøker.
  2. Glem alle dem som ikke vil ha deg for den du er. Glem alle dem som er så respektøse at de ikke svarer på din søknad. Desto mer tid du bruker på dem desto mer lar du disse «tullingene» bo gratis i hodet ditt. Vis dem fingeren, la dem være en motivasjonsfaktor og vis at du faktisk har en verdi for potensielle arbeidsgivere.
  3. Lag gjørelister som fokuserer på mål du kan oppnå. I stedet for å si at «denne uken skal jeg finne to stillinger» (noe du ikke har kontroll på i det hele tatt, så sier du heller «denne uken skal jeg sjekke de fem mest relevante stillingsportalene, 2 ganger daglig.
  4. Ha en variert gjøreliste. Som jobbsøker handler det ikke bare om å være på finn.no eller LinkedIn hele dagen. Det er så utrolig mange andre, og bedre, aktiviteter du kan legge inn i din gjøreliste som gjør jobbsøkerhverdagen din mye mer spennende.
  5. Jobb i lag med andre. Finn en gruppe andre jobbsøkere i din by og avtal å møtes en gang eller to i uka for å jobbe i lag. Tenk alle fordelene dette vil gi.
  6. Har du nettopp mistet jobben, «ikke hopp i det». Ta en pause først og så lager du en plan og strategi før du offisielt setter i gang med daglig jobbsøkeraktivitet.
  7. Prøv nye ting. Med det mener jeg; Prøv litt nye ting i for eksempel søknad. Prøv å legge ut noen spennende og faglige tekster på for eksempel FB og LI. Ikke vær redd for å «leke» litt med ting du gjør i jobbsøkerprosessen. Lek er godt for alle og så lenge du er deg selv så skader det absolutt ikke dine sjanser for å få deg jobb.

 

Klarer du de tingene jeg nevner ovenfor så vil du helt sikkert komme i mål og lande deg en ny jobb. Jeg har erfart at dette har vært tilfellet for snart 2000 tidligere deltakere på vårt jobbsøker-program og det er alt fra toppledere og spesialister til administrativt personal. Det er alt fra Bergen til Stavanger i Vest og til Kristiansand i Sør og Oslo. Ja, klarer du å ta til deg disse tingene så skal til og med jeg si til deg at “det løser seg for flinke mennesker”

Avslutter denne teksten med det jeg alltid sier til jobbsøkere jeg møter:

Hardt arbeid skaper nytt arbeid. Det løser seg alltid for dem som jobber hardt, våger å tenke nytt og som gjennom hele jobbsøkerprosessen er seg selv og «tørr» å by på seg selv.

Lykke til alle


Vi holder gratis webinar for jobbsøkere 18.04 og du er hjertelig velkommen til å delta. Detaljer rundt dette finner du på vår FB side: https://www.facebook.com/events/1925118564375789/

Vi skal også holde DUJSK jobbsøker-program i både Oslo, Stavanger, Bergen, Drammen og Kristiansand i mai. «Offisiell launch» kommer neste uke, men om du vil sikre deg plass så send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg alt av info. I mellomtiden så kan du «kose» deg med denne korte introduksjonsvideoen til DUJSK.

https://www.youtube.com/watch?v=UCl-D5drM-8&t=3s

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s