«Kjersti – Som er superlykkelig og meget fornøyd med jobben jeg skal i gang med» Det var «auto-signaturen» på mailen fra Kjersti i Kristiansand Søndag kveld. Hadde bedt henne sjekke innholdet i dette intervjuet før jeg la det ut, og vet du hva? Det er slike meldinger som gjør at vi i OG-S AS har verdens beste jobb. Gleden av å se andres glede når de har fått seg jobb er rett og slett bare helt fantastisk.

Jeg tok en prat med Kjersti Slettum, fersk deltaker på jobbsøkerprogrammet DUJSK i Kristiansand. En prat rundt tiden som jobbsøker, rundt hvorfor hun til slutt valgte å bli med på DUJSK og sist, men ikke minst, rundt gleden hun nå erfarer med å skulle begynne i ny jobb.

Du fikk gladmeldingen om ny jobb på fredag Kjersti. Først og fremst; Gratulerer så mye. Hvordan var følelsen?
Det var bare helt fantastisk Erik. 9 måneder uten jobb tar på, men nå tenker jeg ikke på de ni månedene lengre. Jeg skal begynne i jobb.
Så hvordan opplevde du perioden som jobbsøker?
Det var beintøft.  Selvtilliten synker mer og mer for hver måned og for hvert avslag. Det er rett og slett noe jeg håper jeg kan unngå gjennom resten av karrieren min.

Men så valgte du plutselig å bli med på jobbsøkerprogrammet DUJSK i Kristiansand?
Jeg trengte motivasjon og nye måter å tenke på. Hadde jo hørt om DUJSK tidligere, men liksom aldri tenkt at jeg trengte et jobbsøkerkurs. I ettertid så er jeg utrolig glad for at jeg kastet meg på DUJSK nå i mars i Kristiansand.

Du som har fått erfare jobbsøkerperioden både før DUJSK og etter DUJSK. Hva er dine beste råd til andre som er jobbsøkere i dagens marked?
Stå på. Ikke gi opp. Drømmejobben ligger der ute et sted og plutselig kommer den. Da er gleden verdt alt det vanskelige du har gått igjennom, det lover jeg. Så må jeg jo si at du «må» melde deg på DUJSK. Bare se hva som skjedde med meg. Koster lite og så verdt det som det kan få blitt.

kjersti slettum

Kjersti i midten av første bildet

Så hva tok du med deg fra DUJSK Programmet?
Først og fremst var det godt å møte andre mennesker i samme situasjon som meg. Det å kunne hjelpe og heie på hverandre er, som du sier Erik, mye bedre enn kun å ha seg selv og kaffekoppen. Det jeg virkelig tok ut av DUJSK var dette med å endre tankesettet og ikke minst viktigheten av å være synlig. Så må jo jeg som de fleste andre som har fått seg jobb etter DUJSK si at HHH og TSSFT gjorde en stor forskjell. Hadde du vært på noe jobbsøkerkurs tidligere i regi arbeidsgiver eller NAV? Vi fikk støtte til hjelp med CV og søknad da jeg mistet jobben i NOV sommeren 2016. Det var i grunnen helt greit, men jeg ser nå hvor mye mer det er som skal til for å få seg jobb i dagens marked.

For de jobbsøkerne som leser dette og som ikke har vært med på DUJSK. Hvorfor vil du anbefale DUJSK for dem?
De som trenger en «boost» iht. motivasjonen MÅ være med. DUSJK gir en helt ny giv og motivasjon og selvtilliten blir en helt annen. Så må jeg jo også si at DUJSK gir deg som jobbsøker en god selvfølelse. En kan faktisk ha det rimelig greit i perioden som jobbsøker. Ellers er det jo alle disse tipsene og teknikkene som nesten ingen andre har tilgang til. Det gjør en stor forskjell.

Gleder du deg til ny jobb?
Jeg tror jeg aldri har gledet meg så mye til noe som det jeg gjør nå. Er bare superglad og har et bredt smil rundt munnen.

Kjersti, det var en fornøyelse å ha deg med på kurs nå i mars og selv om du nå er i jobb så håper jeg du stikker innom på DUJSK-lønningspils i byen 4. mai.  Var kjempegøy å se at det løste seg såpass raskt for deg og godt å se at det allerede løser seg for noen av de andre som også var på ditt kurs i Kristiansand. Tydelig at markedet er i en positiv endring. La oss håpe mange flere (DUJSKERE og IKKE-DUJSKERE) får oppleve den følelsen du nå opplever i den nærmeste framtid. Tusen takk for praten og masse lykke til i ny jobb.


OG-S AS holder jobbsøkerprogrammet DUJSK i mai i Oslo, Bergen og Kristiansand. Kristiansand begynner 04.05 og her er det fortsatt en ledig plass. Oslo er utsolgt for tidlig i mai, men vi har satt opp et nytt kurs som begynner mot slutten av mai, og skal også ha kurs i Bergen som begynner 23.05. For mer info om programmets innhold osv. send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg alt av info.

Legger også med link til gratis webinar fra forrige uke for alle jobbsøkere. Første 2 minuttene er litt hakkete, men blir helt bra når vi går over på PP Presentasjonen.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s