Debatten vil ingen ende ta når det kommer til all diskriminering som skjer med tanke på ansettelser. En viktig debatt så absolutt, men at fokus er på at det er de på over 50 som blir diskriminert imot blir noe feil. Diskriminering skjer på alle nivåer og noe må snart gjøres fra politisk hold for at det blir slutt på dette. Dessverre er det lite du som jobbsøker kan gjøre når det kommer til dette. Desto mer du tenker på det, desto mer du snakker med andre om det ja desto lengre og lengre ned graver du deg ned. Og til slutt er du der som så alt for mange; Jeg får ikke jobb fordi ………., stakkars meg. Det er ikke noe poeng i at jeg søker.

Før vi går videre må jeg bare understreke følgende:

1.      Jeg er helt enig at det finnes mye diskriminering i arbeidslivet her i Norge

2.      Jeg synes det er skikkelig leit at det er slik og vi er selv en bedrift som aldri vil diskriminere på noe som helst vis uavhengig av om vi ansetter for oss selv eller for alle våre kunder

Men, ja det er et men (dessverre); Som jobbsøker så må du bare glemme dette. Ja jeg vet det er lettere sagt enn gjort, men de som klarer å glemme dette, det er de som ofte kommer i mål og lander ny jobb. Jeg skal forklare litt nærmere:
Noe av det første jeg sier på alle våre jobbsøkerprogram er følgende: «Dersom jeg møter en av dere (deltakerne) om 2 år og dere ikke har fått jobb og jeg spør hvorfor ikke, da vil svaret være noe som; Jeg får ikke jobb fordi jeg er / har; for gammel, for ung, for lite erfaring, for mye erfaring, for lite utdanning, for mye utdanning, dårlig marked o.l. Og som du sikkert nå har forstått; Fellesnevneren for alle disse påstandene er som følger; Dette er ting du som jobbsøker ikke kan gjøre noen verdens ting med.
For hvert sekund du bruker av krefter og tanker på at folk ikke vil ha deg fordi xxxxxxx, desto mer lar du alle de som diskriminerer vinne.
Du lar dem rett og slett ødelegge enda mer for deg.
Vil du det liksom?
Vil du at de som ikke vil ha deg for den du er ødelegge for deg og dine jobbmuligheter?
Vil du ofre dem gratis plass i hodet ditt, en plass de så absolutt ikke fortjener?

Kanskje du allerede nå tenker at du framover ikke skal ofre en eneste tanke til de som ikke vil ha deg for den du er, men er du ikke der enda så har jeg en formel som virker for veldig mange:

1. Når du mottar avslag og føler at det er på grunn av alder, kjønn, utdanning osv. ja da kan du være litt lei deg. Ikke noe galt og unaturlig med det
2. Så kan du bli litt sint. Ikke noe i veien med det heler
3.
 Men så, og dette er viktig, så må du finne en måte å bli motivert av dette på. Kanskje tenke; «Jeg skal vise dere jeg» eller «faen ta dere, dere har bare gjort meg enda mer sulten på å vise at det er mulig»
4.
Så glemmer du alt med dette avslaget og tenker til deg selv; Jeg skal bruke alle mine krefter på alle de arbeidsgiverne som ikke diskriminerer. Jeg skal kun fokusere på de tingene jeg selv har kontroll over. Der jeg blir diskriminert imot på grunn av at jeg for eksempel er for gammel der vil det i andre situasjoner være dem som er for unge som blir diskriminert i mot

Lar du disse tingene du ikke kan gjøre noe med virkelig gå inn på deg, ja da er det nesten umulig å få jobb i disse dager. Motivasjonen og humøret synker og sist jeg sjekket så er det svært få arbeidsgivere som vil ansette en person med lite motivasjon og dårlig humør.

Så for å konkludere; Ja det er diskriminering der ute med tanke på ansettelser og det er leit og skammelig. Samtidig må du bare akseptere det for hva det er. Det positive vil være at det alltid er flere arbeidsgivere som ikke diskriminerer; De som vil ha deg for den du er.
Og vet du hva?
Det er disse du skal fokusere på.
Kun dem.

Masse lykke til

NB. Må også understreke at de 1968 personene av 2500 som har fått seg jobb etter å ha vært med på DUJSK-Programmet så tilsier ingenting at de over 50 stiller noe svakere enn de «yngre». Nevner dette ettersom det har vært en del skriv om dette i media i det siste. Ellers kan jeg nevne at vi har en ledig plass på DUJSK som begynner i Kristiansand torsdag 04.05 Har satt opp nye kurs i Oslo og Stavanger for slutten av mai / begynnelsen av juni og her er det også noen ledige plasser. Det samme gjelder Bergen som begynner mot slutten av mai. Alt for Stavanger og Oslo nå tidlig i mai er utsolgt for lenge siden.
Vil du ha mer info om hvordan jobbsøkerprogrammet, DUJSK, kan hjelpe deg på veien mot ny jobb? Send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg info. Resultatene (Deltakere i ny jobb) er ca. dobbelt så gode som landsgjennomsnittet. Er du fortsatt usikker? Sjekk referanser fra ca. 150 deltakere på https://www.linkedin.com/in/erikfalkhanseniogs/

Kanskje vi sees på DUJSK?


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s