Alltid hyggelig å kunne ta en prat med tidligere jobbsøkere som har fått seg jobb, og ikke minst; få noen tips fra dem til andre jobbsøkere der ute. I dag har jeg slått av en prat med Anders Grøtting Simonsen. Anders var med på jobbsøkerprogrammet DUJSK i vinter i Bergen og startet ny jobb 02.05.

Anders har bakgrunn som salg og distriktssjef i blant annet ABB Norge og mistet jobben våren 2016. Vinteren 2017 ble han med på DUJSK-Programmet vi kjørte i Bergen og har nå landet drømmejobben som Salgsingeniør hos Philip Hauge AS.

Først og fremst; Gratulerer så mye Anders. Utrolig deilig å se at det løste seg for deg. Hva tenker du nå? Helt herlig Erik. Har gleden av å begynne som Salgsingeniør i et nyetablert selskap her i Bergen og dette er en stilling jeg har gått og siklet på lenge. Ble sååååå glad når de ringte og tilbydde meg denne. Nå er jeg tilbake til mine gamle røtter innenfor elektrobransjen og gleder meg til framtiden.

Godt å høre Anders og godt det løste seg for deg. Du har jo vært med av dem som hele tiden har vært med på heie fra jobbsøkere i Øst og Vest og har virkelig fortjent dette. Hvordan var tiden som jobbsøker for deg? Det var en tøff overgang fra og alltid hatt en trygg og spennende jobb til å plutselig stå uten noe å gå til i hverdagen. Heldigvis hadde jeg både familie og venner rundt meg som backet meg opp på alle mulige måter og hjalp meg til å beholde mitt gode humør og smil, men må ærlig innrømme at jeg håper å ikke komme opp i en tilsvarende situasjon senere i min karriere.

Du var jo med på vårt DUJSK Program nå i vinter. Hvorfor valgte du å bli med? Jeg hadde blitt tipset om dette av en kompis i Oslo som var med og fikk seg jobb og da jeg snakket med deg Erik på telefon så var jeg ikke i tvil. Dette måtte jeg være med på. Trengte en boost og jamme fikk jeg det.

anders g

Når du først var med på DUJSK, hva fikk du ut av det? Først og fremst var det godt å komme ut og treffe andre likesinnede mennesker som meg. Er det noe som er vanskelig med livet som jobbsøker så er det ensomheten. Det å kunne hjelpe og heie/backe opp hverandre er utrolig viktig og jeg råder alle der ute til å finne andre jobbsøkere å jobbe i lag med. Det å føle en slags tilhørighet i en gruppe med likesinnede var gull verdt for meg. Det jeg mener DUJSK gav meg mest er å tenke på en annen måte, det å se og bli sett i sosiale medier, type FB, LI, Instagram og Twitter for å nevne noen. Det å kunne sette opp en god og oversiktlig CV og søknad som faktisk gjenspeiler meg er utrolig viktige ting å ta med seg. Og for å ikke glemme, HHH og TSSTF gjorde en stor forskjell for meg når jeg var inne på intervjuer.

Hva er dine beste råd til jobbsøkere der ute? Se og bli sett i markedet, bruk nettverket ditt aktivt og fortell at du er på utkikk etter nye og spennende muligheter. Hold humøret ditt oppe og fortell deg selv at dette skal gå bra, men at det kan ta litt tid i dagens utfordrende marked. Rett og slett vær tålmodig. Ellers må man bare tørre å være seg selv. Alt for mange forteller oss jobbsøkere at vi må gjøre slik og må være slik, men det har ingen hensikt. Vær deg selv, by på deg selv og tro på deg selv, det er mine beste tips til alle jobbsøkere der ute.

Helt enig med deg Anders og godt å se at noe så enkelt som å være seg selv kan gjøre en stor forskjell. Nå skal jo vi har et siste DUJSK Program i din by, Bergen, i slutten av mai. Hvorfor burde andre gjøre som deg å melde seg på DUJSK? De som er på jakt etter ny jobb trenger å møte likesinnede som man kan få hjelp av, oppbacking, sparringspartnere osv. Som i andre byer på Vestlandet så er det like tøft arbeidsmarked i Bergen. Så mitt råd er: Meld dere på DUJSK og dette kurset vil både åpne øynene dere og tenkemåten deres. Jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg ble med.

Tusen takk for praten Anders. Du må ha lykke til i jobben videre og vi er veldig glade på dine vegne at det løste seg for deg.


DUJSK kjører nye runder med jobbsøkerprogram i mai / juni i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim. Linken nedenfor gir deg oversikt over datoer. For mer info så send mail til laila.rogenes@ogsnorway.com

https://erikfalkhanseniogs.com/2017/05/04/kunsten-i-a-soke-jobb/

#dujsk #passion4people #snart2000dujskereinyjobb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s