Ukens jobbsøkertekst skal ta for seg det som er vanskeligst, enklest og mest viktig med tanke på å lande seg ny jobb, og vet du hva? Det er en og samme ting. Nesten i hvert fall. Du ser, det skal ikke så mye til å gå fra å ikke nå fram til å nå fram i jobbsøkersammenheng. Det skal faktisk veldig lite til.

 For noen måneder tilbake la jeg ut en tekst som tok utgangspunkt i en live opptreden av Bruce Springsteen og hans E-Street Band. I dag skal jeg skrive litt mer om dette, men først vil jeg gjerne at du ser hele dette klippet og om du liker Bruce eller ikke, så er ikke det så viktig i denne sammenheng.

 

Så hvor vil jeg med å linke dette klippet til en jobbsøker? Hva kan liksom Bruce være med å gjøre for å styrke dine muligheter til å sikre deg en ny jobb?
La oss ta en nærmere titt på dette.

the real thingSom du sikkert fikk med deg i klippet så har bandet for vane å velge ut en sang som de ikke har spilt på lang tid  for så prøve å gjøre et godt nummer ut av det. Joda, de har helt sikkert planlagt litt her, men som du selv sikkert fikk med deg så er mye tatt på sparken. Og det er litt slik en jobbsøker også bør tenke:
Ingenting i veien med å planlegge / forberede deg litt, men det skal også være tatt litt på sparken. Du ser;
Da blir det ekte, da blir det deg og da skiller du det ut på en positiv måte.
Det er dette en arbeidsgiver liker.

Alt for mange jobbsøkere i Norge i dag gjør den store og skremmende feilen; Alt er innøvd, alt er diktert og ingenting (nesten) er ekte. Vi leser side opp og side ned om hva vi skal skrive og si, og vi leser side opp og side ned om hvordan vi skal oppføre oss gjennom jobbsøkerprosessen. Alle gjør det samme, alle sier det samme og alle skriver det samme. Som jeg har sagt mange ganger tidligere; Er det rart det nesten føles som et lotteri om man kommer med i en prosess eller ikke.

Tilbake til klippet. La oss se på noen vesentlige ting her som du enkelt kan ta med deg videre i jobbsøkerprosessen:

1.      Gjør du det du selv mener er best og uten at alt er innøvd / planlagt. Da skaper du engasjement hos dem som skal vurdere deg

2.      Forstår du hvor mye bedre det er å «gjøre det litt som Bruce» ja da vil du være mye mindre nervøs gjennom prosessen og det vil gi deg en stor fordel over dine jobbsøkende konkurrenter

3.      «Tørr» du si, skrive og gjøre ting litt fra levra / hjertet, ja da vil arbeidsgiver se den ekte deg og da er sannsynligheten for at de liker deg mye høyere enn om du oppfører deg som en jobbsøkende robot

4.      En ekte deg skaper entusiasme, kjemi og relasjon med / hos arbeidsgiver og da er du kommet veldig langt

 Når du ser på klippet så legg merke til følgende:

1.      Gleden hos alle som spiller på scenene

2.      Gleden hos alle som ser på

3.      Kjemien mellom alle på scenen og publikum

4.      Den generelle gode stemningen

Klarer du å være glad gjennom jobbsøkerprosessen da gjør du også dem som skal ansette deg glade. Får du god kjemi med dem som skal ansette og i tillegg er med å skape en god stemning på intervjuet, ja da skal det mye til at du ikke får jobben.

Så er det en gang slik at det ikke gjør så mye om noe blir litt feil. Du hørte kanskje selv den siste trompetisten og hans solo? Et par feil her og der, men det er ikke det en husker etter å ha sett dette klippet. Slik er det også i jobbsøkerprosessen.

Om noen sier til deg at det er viktig “å skrive slik” eller det er viktig “å si dette på” et intervju; Ta litt avstand fra disse. Det de i grunnen sier er at det er viktig for dem å gjøre deres egen jobb viktig. Som oftest så ganger ikke det deg i det hele tatt med tanke på å finne deg en jobb.

Vær deg selv, vær ekte og rett og slett ikke stress så mye om hva de på andre siden vil høre og se. Til syvende og sist så ønsker enhver arbeidsgiver å møte den ekte deg. Det er da du er i ditt ess og når en først får jobben, ja da vil arbeidsgiver at du skal være i ditt ess. Enkelt og greit.

Ha en strålende uke alle

Erik (efh@ogsnorway.com)


Vi kjører noen flere program av DUJSK Jobbsøkerkurset nå i mai og juni. Trondheim er satt opp for begynnelsen av juni og Bergen for siste uke i mai. I tillegg har vi lagt ut kurs i Oslo og Stavanger for slutten av mai + eget kurs for ledere i Oslo begynnelsen av juli. Kursene i Stavanger, Oslo og Kristiansand nå tidlig i mai er utsolgt. Vil du vurdere å være med på jobbsøkerkurset som har over dobbelt så gode resultater som landsgjennomsnittet (folk i jobb) send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg litt mer info. Alternativt må du også ringe Laila på 99501114. Vi gleder oss til disse siste kursene før sommeren så grip muligheten. Ikke mange plasser igjen nå.

 

One thought on “Viktigste, vanskeligste og enkleste for jobbsøkere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s