I det siste har jeg blitt oppfordret av flere om å skrive en tekst rettet mot passive jobbsøkere. Dvs. de som er i jobb, men som ønsker nye utfordringer. Her er mine beste tips til dere.
Er man i jobb så har man mindre tid å bruke på å søke jobb. Det vet vi alle, men allikevel kan du faktisk gjøre en god del aktivitet uten å bruke for mye tid på dette. Det handler rett og slett om en viktig ting:
Få alt utstyret / verktøyet på plass før du setter i gang med jobbsøkende aktivitet. Du ser, når dette er på plass så vil du kunne jobbe mye mer effektivt og samtidig ha god kvalitet på alt du gjør.
Eksempel på utstyr / verktøy:
CV | Basesøknad | LinkedIn profil | Følge topp 100 mest relevante bedrifter på FB, Twitter og LI | Gjort avtale med referansene dine | Laget liste over topp 10 – 20 mest relevante hodejegere | Visittkort | Liste over topp 50 – 100 bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for og kontaktdetaljer | Basemail for åpne henvendelser
La oss si at du nå har alt dette på plass. Hvordan kan du da få tid til å søke jobb i en ellers travel hverdag?
For utlyste stillinger
- Hver morgen kan du sette av 10 minutter til raskt scrolle gjennom alt av nye stillinger på de mest relevante stillingsportalene. Gjør du dette hver dag så tar det ikke så lang tid (10 min) og kan enkelt gjøres via mobilen). På vei til jobb kanskje?
- Finner du en spennende stilling bruker du kvelden til å undersøke bedriften, nettverk osv.
- Kvelden derpå søker du på stillingen
Sosiale medier
Du kan nok ikke gå ut å skrive at du søker ny jobb, men det er mye annet du kan gjøre og spesielt aktivitet som vil gjøre deg synlig for hodejegere o.l
- Du kan invitere, for eksempel, 10 nye kontakter hver dag. Bruker du «people you may know funksjonen» så tar ikke dette mer enn et par minutt. På vei hjem fra jobb kanskje?
- Du kan, annenhver uke, legge ut en faglig tekst du selv har skrevet på LI egen blogge-funksjon og samtidig dele videre på FB og Twitter
- Du kan, for eksempel en gang i uka, dele en spennende artikkel du har lest og som er relevant for det du driver med
- Du kan ha som mål at du skal kommentere + like en ting på LI hver dag
- Gå gjennom hele feeden din på LI og FB hver kveld (10 minutter)
Hodejegere
- Nå som du har en liste over topp 10 – 20 hodejegere kan du sette av 10 minutter hver uke til å maile / ringe to av disse for å introdusere deg og kanskje sette opp et møte
- Følge så mange hodejegere som mulig på sosiale medier
- Legge inn profil og / eller oppdatere profil hos dine foretrukne hodejegere
Åpne henvendelser
Har du listen på 50-100 bedrifter på plass, kontaktdetaljene og baseemail så kan du, for eksempel, sette av 30 minutter i uka til å gjøre tre slike henvendelser. Uken etter kan du følge opp om du ikke har hørt fra dem
Det er altså mye du kan gjøre som passiv jobbsøker og som likevel er aktivt arbeid med tanke på å få deg en ny jobb. Dette var bare noe av det du kan gjøre. Det som er fundamentalt viktig er at utstyret / verktøyet, samt plan og strategi er på plass på forhånd. Da trenger du ikke bruke mer enn 4 timer i uka på dette arbeidet bortsett fra de tilfellene hvor du finner en utlyst stilling du skal søke på eller for intervjuer osv.
NB. Kan også anbefale appen Instacruit som faktisk er designet for å knytte opp passive jobbsøkere med hodejegere. Skal være gratis å laste ned.
Mange som er med på våre kurs er passive jobbsøkere. Disse tingene jeg nevner ovenfor funker og det er bare å sette i gang.
Masse lykke til
Erik Falk Hansen
For informasjon om jobbsøkerprogrammet DUJSK; vennligst send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com for mer info. Per i dag så er det kun Oslo hvor det blir flere kurs utover i juni, mens Stavanger, Bergen og Trondheim er fullt. Mulig å stå på venteliste for disse lokasjonene og kanskje vi til og med kan lage en ekstra plass om du er heldig. Laila mailer deg alt av info.