Jeg bruker å si at Sosiale Medier er en drømmeverden for deg som søker jobb. Fra sofakroken eller under parasollen på en strand i Syden kan du gjøre deg synlig for hele Norge og samtidig følge med på hva som skjer innenfor arbeidslivet i Norge. Med andre ord: Du kan “se og bli sett” uavhengig av hvor du måtte være. Hvorfor er det da så få jobbsøkere som virkelig bruker Sosiale Medier til det optimale?

Ikke vet jeg. Slapphet hos noen helt sikkert. Usikkerhet på “når og hvor” er nok også en grunn, men mye hår nok med at folk ikke helt vet hva de skal gjøre. Det skal jeg prøve å hjelpe med i denne korte serien.

Del 1: Relevante sosiale medier

sosiale medier

Det første vi må avklare er hvilke sosiale medier er de mest relevante for deg som jobbsøker. Du ser; det er nemlig en rekke forskjellige SosialeMedier du kan, og burde ta i bruk.

Den første og mest relevante er selvfølgelig vår kjære fjesbok, oversatt til Engelsk, Facebook. (Måtte bare :-)) Et sted hvor ca. 3 millioner Nordmenn ferdes hver eneste dag. Et sted hvor de fleste bedrifter har egen side og et sted hvor du har en heiagjeng i venner og familie uten like. Av en eller annen merkelig grunn så er det mange karriereveiledere og jobbsøkerkursholdere som ikke nevner FB når det kommer til jobbsøk. Bare la dem gjøre som de gjør tenker jeg. Da ha du færre jobbsøkende konkurrenter på Facebook.

Det andre Sosiale Mediumet er selvfølgelig LinkedIn. Stedet der hodejeger befinner seg og stedet hvor du kan følge med på hva som skjer innenfor ditt fagfelt. Stedet hvor du kan vise deg fram med CV og profil og stedet hvor du har fått en gavepakke i at alle tidligere ledere kan skrive fine ord om deg (Anbefaling) En viktig kanal? Ja absolutt og enste grunnen til at FB rangerer høyere en LI er antall besøkende og aktive brukere.

Det stopper ikke der ser du. Vi har tre andre sosiale medier du som jobbsøker kan få nytte av. Twitter, Instagram og Snapchat. Snapchat og Instagram? De hadde du nok ikke tenkt på hadde du? Jeg skal komme tilbake til hvordan og hvorfor senere, men tenk all ekstra info du kan finne ut ved å følge bedrifter. Tenk på ammunisjonen du har får søknad og intervju….

Før vi gir oss så skal vi heller ikke glemme en viss youtube og bloggeplatformer som wordpress. Vi har sett jobbsøkere synge for å få seg jobb og vi har sett jobbsøkere blogge for å få seg jobb. Alikevel er det så alt for få som bruker disse mediumene og det kommer vi tilbake til senere i serien.

I denne serien skal jeg ta for meg alle de nevnte kanalene ovenfor. Noe i form av tekst og noe i form av live videosendinger. Er du jobbsøker så burde du følge med. Sosiale Medier brukt på riktig måte kan være forskjellen mellom å få jobb eller ikke få jobb. Da ser du hvor viktig det er.


Tall fra Q1 2017

Facebook | 3.4 millioner har konto og 85% er der hver dag | 84% av norske bedrifter har egen FB side
28 % LinkedIn | 28% har LinkedIn-konto (48% av disse i Oslo) | Kun 2/3 er der mer enn hver tredje måned
SnapChat | 2.3 millioner profiler over 18 år | Høyest brukerfrekvens av alle
Twitter | 273 000 brukere | Kun 2/3 er der mer enn hver tredje måned
Instagram | 2 millioner brukere


Da er det bare å følge med videre i denne serien. Jobbsøk handler om å tenke nytt og ligge et steg foran alle andre. Det er dette vi jobber med på vårt jobbsøkerprogram, DUJSK, og sosiale medier er bare en av de mange aktivitetene hvor våre deltakere ligger et hav foran alle andre.
Masse lykke til

Erik Falk Hansen
Daglig Leder
OG-S AS

For mer info om jobbsøkerprogrammet, DUJSK; Send email til laila.rogenes@ogsnorway.com Etter sommeren blir det kurs i Oslo, Stavanger, Kristiansand og Bergen

 

2 thoughts on “Sosiale medier | En jobbsøkers drømmeverden | Del 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s