I dag skal vi se på den sosiale medier kanalen som alle jobbsøkere burde ta i bruk, men som dessverre alt for få bruker. Ja, det er den kanalen som absolutt har det største publikummet og den kanalen hvor du har din største- og beste heia-gjeng. En ypperlig mulighet for å nå ut å bli sett. En ypperlig mulighet for å få tilgang til stillinger før de kommer ut via mer tradisjonelle kanaler. Jeg snakker da selvfølgelig om det sosiale mediet som er; vår alles kjære…….
Facebook, selvfølgelig.
Tror du, eller har du blitt fortalt at LinkedIn er for jobbsøkere og Facebook ikke er? Da har du tatt fullstendig feil eller blitt fortalt noe som er en løgn. Facebook er nemlig et helt fantastisk verktøy å ta i bruk dersom du søker jobb.

Så hvorfor er Facebook så viktig?
Hovedgrunnen er at over 3,3 millioner Nordmenn bruker FB daglig. Av den grunn så vil naturligvis også bedrifter bruke FB daglig (de har jo et publikum på 3,3 millioner). Trenger du flere grunner?
Da kan jeg fortelle deg at veldig mange bedrifter og rekrutteringsselskap annonserer stillinger på FB lenge før de legges ut via andre kanaler (om de legges ut andre steder i det hele tatt)

sosiale medier

Hvordan skal du bruke FB som jobbsøker?

Det er masse du kan gjøre som jobbsøker via FB og her er noe av hva som virkelig kan booste muligheten for en ny og spennende jobb.

  1. Følg så mange bedrifter og rekrutteringsselskap som mulig. Søker du opp en bedrift og trykker «like» så vil FB komme opp med forslag på lignende bedrifter i ditt område. Det skal derfor ta deg veldig lite tid å følge flere hundre bedrifter
  2. Del inn statusoppdateringene dine slik at du skiller mellom hva venner legger ut og hva bedrifter legger ut. Da kan du enkelt, hver dag, raskt gå gjennom alle bedriftene du følger.
  3. Gjør deg litt sett hos de bedriftene du følger. Kommenter i ny og ne, del deres poster videre i ny og ne og trykk like i ny og ne. En ypperlig mulighet til å gjøre deg sett.
  4. Legg ut en tekst om at du søker jobb i ditt statusfelt. Send så en messenger til dine 50 + nærmeste venner og familie hvor du ber dem dele dette videre.
  5. Du kan til og med opprette en egen side for deg som jobbsøker (Svært få gjør dette). Du oppretter en side på lik linje med hvordan en bedrift oppretter en side og her kan du da legge inn masse info, inkludert CV, video osv. Få venner til å følge siden og så kan du bruke noen få kroner på å markedsføre siden din videre om du vil vi FB Campaing Manager.
  6. Lage en #. Hvorfor ikke liksom? Kan være «elektronikkVidarpåjobbjakt»

Som du ser så er det masse du kan gjøre med FB som vil styrke dine muligheter for å sikre deg en jobb. De tingene jeg nevnte ovenfor er nok ting du selv må studere litt nærmere, men absolutt verdt det. Vi jobber veldig mye med dette på våre DUJSK-Program og skal også inkludere dette i det nye digitale jobbsøkerprogrammet, Jobcatcher, som kommer til høsten.

Enkelt og greit så er FB en egen drømmeverden for deg som jobbsøker. Bruk det. Vær så snill.

Masse lykke til

Fikk du ikke med deg del 1 av denne serien så finner du den her:
https://erikfalkhanseniogs.com/2017/06/12/sosiale-medier-en-jobbsoks-drommeverden-del-1/

Husk også gratis webinar for jobbsøkere 22/06 13:00. Meld deg på vi OG-S AS på FB og er du ikke ledig 13:00 kan det sees i opptak senere på dagen.

Erik Falk Hansen
Daglig Leder
OG-S AS

 

3 thoughts on “Sosiale medier | En jobbsøkers drømmeverden | Del 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s