Da er det snart ferietid for meg og ville bare takke alle følgere for støtten så langt i år både dere som følger meg og OG-S på sosiale medier og de som følger bloggen min. Ingen tvil om at arbeidsmarkedet har, og fortsatt er tøft i visse regioner, men heller ingen tvil om at ting begynner å endre seg til det bedre. Jeg tror og håper at alle som søker jobb der ute kan ta seg en skikkelig god sommerferie og komme tilbake med massevis av motivasjon når midten av august kommer.
Jeg synes også at de fleste jobbsøkere der ute fortjener stor ros for hvordan dere angriper hverdagen på og kanskje spesielt dere DUJSKERE som jeg følger jeg kjenner veldig godt nå. Jeg er mektig imponert over hvor hardt de fleste jobber med tanke på å finne seg ny jobb og enda mer imponert av positiviteten deres viser. Det å være jobbsøker er en av de tøffeste jobbene som finnes så når jeg ser at folk virkelig står på og tenker positivt, ja da vil jeg ta fram gullmedaljen og gi den til dere alle.

De som kjenner meg vet at jeg ikke liker setninger som «det løser seg for flinke mennesker» / «bare vær positivt du så ordner det seg», men tro det eller ei så opplever jeg daglig at det løser seg for folk. Er så utrolig gøy å få meldinger fra DUJSKERE og ikke-DUSJKERE med meldingen om at de har fått jobb. Du ser, nesten alle kommer i mål til slutt og det uavhengig av alder, kjønn, familiesituasjon, hull i CV osv. Joda, for noen tar det lengre tid enn for andre, men jobber du målrettet og har en positiv innstilling til jobben som må gjøres, ja da kommer du i mål til slutt.

summer sea
Når det gjelder rekrutteringsbransjen generelt så har jeg skrevet mye om dette med mangel på tilbakemeldinger til søkere. Det er utrolig deilig å se at bransjen er blitt mye bedre på dette og selv jeg må innrømme at det er utrolig mang flinke aktører der ute som tar jobbsøkere og kunden seriøst. Det er så gøy å få tilbakemeldinger fra jobbsøkere som vil dele en positiv erfaring med meg og ja, det er like gøy når den positive erfaringen de har er med en konkurrent av oss. Vil derfor gi en stor tommel opp til de av dere jeg kjenner i bransjen, men også de jeg ikke kjenner. Dere som klarer gjør alt dere kan for at jobbsøkeren har det så greit som mulig når de søker på stillinger.

Må jo også si at NAV virkelig begynner å komme på banen iht. nytenkning når det gjelder arbeidsledige med høy utdanning / høy kompetanse. Begynner virkelig å bli liv hos dere og ser jo stadig vekk at dere direkte hjelper folk ut i arbeid. Også utrolig gøy å se at dere involverer dere mer og mer på Sosiale Medier og at dere er åpen for debatt. En aldri så liten gullmedalje til dere også tenker jeg 🙂

Tilbake til deg som er jobbsøker. Nå som sommeren kommer så er det ikke noe problem om du også tar en ferie. En velfortjent ferie. Mens du er på ferie så skal du selvfølgelig «få lov» å tenke: «Plutselig blir det meg» og  tenk den følelsen du får når det er du mottar et jobbtilbud, når det er du som signerer kontrakten og når det er du som møter opp for første dag i ny jobb. Ja da er det bare å sprette champisen 🙂

Ha en strålende sommer alle. Selv om jeg nå tar noen uker fri så går OG-S sin egen gang. Det er bare å ta kontakt om du er en bedrift som skal rekruttere eller nedbemanne, men også om du er jobbsøker som trenger noen råd.

Har lagt ut et gratis webinar for jobbsøkere i august som skal hjelpe deg med å få en pangstart på jobbsøk etter ferien. Meld deg på via linken her:

https://www.facebook.com/events/310913019361016/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

Erik Falk Hansen
Daglig Leder

OG-S AS

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s