Sitter og tenker litt på hva som er viktig for en jobbsøker når sommeren er over og når en skal komme i gang igjen med jobbsøk. Perioden midten av august til oktober er jo kanskje den beste perioden med tanke på nye utlyste stillinger og antall bedrifter som ansetter og da er det jo viktig å være klar som aldri før. Så hva er viktig og hva skal vi dele med alle jobbsøkere der ute når vi holder gratis jobbsøkerwebinar 15 august?

Det absolutt viktigste er naturligvis motivasjonen. Du må være klar og du må ha lyst. Ja, alt det mentale må være på plass så godt som overhode mulig og vet du hva?  Det er ikke så vanskelig som en skulle tro. Forhåpentligvis har du fått tenke på andre ting i sommer enn kun jobbsøk og så skal vi snakke en del om hvor viktig det er å glemme det som har skjedd, glemme avslagene du fikk, glemme avslagene du ikke fikk og glemme alt annet vondt fra jobbsøkerperioden før sommeren. Ja, du skal «start a fresh» som vi sier på engelsk.

Head start 1

Vi skal selvfølgelig snakke om mer enn bare det mentale og jeg tenker her jeg sitter i sommer-regnet at vi skal hjelpe deg litt med CV og søknad. Vi skal hjelpe deg til å skape din egen og unike søknad og CV. Dokumenter som er profesjonelle, men samtidig gjør at du så til de grader skiller deg ut. Tenk å deilig å vite at du a) har en CV og søknad som er veldig enkel å endre iht. stilling du søker og en CV som selger deg så til de grader bedre enn tidligere?  Jeg tror og håper at vi skal klare å få til dette gjennom webinaret, og når motivasjonen, søknad og CV er på plass? Ja da nærmer vi oss at du får en pangstart på jobbsøk.

Men. Det er andre ting som også er viktig og noe av dette skal vi snakke om. En kan ikke utelatte sosiale medier i disse dager når det kommer til jobbsøk og vi skal snakke litt om dette. Hvordan kan du få mest ut av SM som Facebook, Twitter, LinkedIn og de andre? Jeg bruker selv å si at sosiale medier er en jobbsøkers drømmeverden og noe av dette skal jeg vise deg i webinaret.

Vi skal se på en ting til, og det er dette med nettverk. Vi leser jo stadig om at det er gjennom nettverk at veldig mange får seg jobb. Da må vi jo se litt på dette også slik at du kan få maks ut av nettverket.

Masse annet som også er viktig, men det får vi ikke tid til i et webinar. I tillegg kan vi ikke kan gi bort alle «hemmelighetene» helt gratis. De store hemmelighetene må vi gi til de som er med på DUSJK eller alle de som skal benytte seg av det digitale jobbsøkerprogrammet, Jobcatcher, som kommer til høsten. Når det er sagt så skal vi som sagt virkelig hjelpe deg til å komme godt i gang med jobbsøk når sommeren er over og vi skal leve opp til tittelen på webinaret som er «få en pangstart etter sommeren»

Du melder deg på via vår FB-side: https://www.facebook.com/events/310913019361016/ Skulle du ha noen problemer med påmelding så er det bare å sende en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com

Husk at webinaret også kan sees i opptak senere på dagen, men du må ha meldt deg på for å få tilgang til dette. Koster deg ikke en krone og webinaret kan sees fra PC, Mac, Nettbrett eller mobil. Vi legger ut selve url-linken til webinaret på arrangementsiden på FB dagen i forveien. Alt du gjør er å trykke på URL og så trykk «bli med / join».

Bruk de neste ukene til å slappe godt av så skal vi og du sørge for at du stiller så sterkt som mulig med tanke på ny jobb fra og med 16 august.

Ha en flott sommer videre

Erik


Ønsker du å info om de siste plassene på jobbsøkerprogrammet, DUJSK, som vi skal ha i Bergen, Oslo og Stavanger etter sommeren så send en mail til efh@ogsnorway.com eller laila.rogenes@ogsnorway.com så sender vi deg litt mer info. 2700 + deltakere har vært med de siste 30 månedene og resultatene (Deltakere i jobb) har vært helt fantastiske.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s