I havet av konservative tekster og råd om jobbsøknader der «eksperter» formidler det samme budskapet som ble formidlet på 1980 tallet så var det godt og endelig kunne lese en veldig god tekst om hvordan du kan få en god jobbsøknad. En tekst lagt ut av Top Temp AS som du helt sikkert finner på deres FB side (Anbefales). I dag skal jeg skrive noen flere ord om dette med jobbsøknad som kanskje kan hjelpe deg til å få en A) Helt fantastisk jobbsøknad og B) En søknad som er unik, profesjonell og spennende for mottaker å lese. Denne teksten og innholdet skal jeg så snakke mye mer om på gratis webinar for jobbsøkere 15/08.

Som jeg alltid sier på våre DUJSK-Program; Det er ikke alltid en god CV og søknad som gjør at du får deg jobb eller ikke (Snarere tvert imot), men samtidig er det utrolig viktig at du har dette på plass. Du ser; Skulle du være så «heldig» at arbeidsgiver / rekrutterer leser søknaden din; ja da må den ikke bare være god, den må være så til de grader god. Og vet du hva? Det er ikke så vanskelig som «ekspertene skal ha det til»

unik-2

Tenk deg følgende: Ditt første formål med søknaden er at mottaker skal lese hele søknaden din. Da må innledningen være så bra at de fortsetter til avsnitt nummer 2, og avsnitt nummer 2 må være så bra at de leser videre til avsnitt nummer 3. Du skjønner tegninga. Ja en søknad er på en måte din «salgs-pitch».

Så hva kan du gjøre for at din søknad blir unik og spennende å lese?

  1. Du kan innlede med noe annet enn «søker herved på» eller «viser til utlyst stilling»
  2. Kan du flette inn et navn tidlig? Noen du kjenner som jobber der eller er en kunde eller er en leverandør?
  3. Vis kjærlighet for bedriften (Ref. artikkel fra Top Temp). Bruk noen linjer (tidlig i søknad) til å smigre litt. Fortell hvorfor dette er så spennende for deg og hvor stor sans du har for denne bedriften. Alle liker litt smiger ikke sant?
  4. Skriv om din kompetanse og erfaring hvor du er så konkret som mulig. Du er flink nok selv til å tenke ut hva som er viktig for denne stillingen, så i stedet for å sitte der å «speile annonsen» (Skrekk og gru) fokuser heller på det du vet er viktig for denne stillingen
  5. Bruk noen linjer på å skrive om hvorfor du mener du kan gjøre en god jobb. Har du noen eksempler på at du har gjort noe lignende tidligere og gjort en god jobb?
  6. Bruk et par linjer mot slutten av søknad til å by litt på deg selv. Skriv litt om hvem du er utenfor jobb og hva du liker å drive med. Husk at arbeidsgiver skal ansette en person og at de er vel så interessert i at du som person passer inn.

Her er noen eksempler, men husk at det ikke har noe hensikt å kopiere dette. Finn dine egne måter å skrive på.

Innledning
«Må innrømme det kriblet litt i magen da jeg leste stillingsannonsen dere har lagt ut. Har jo fulgt med dere siden jeg var liten gutt og gikk forbi dere hver dag på vei til skolen. I disse moderne tider har jeg hatt gleden av å følge dere på Facebook og Instagram og alltid spennende å  lese det dere legger ut. Må også nevne at jeg hadde en god prat med Per Hansen i xxxxxxxxxxxxx. Som kunde av dere hadde han bare positive ting å fortelle. Det er derfor med stor glede og engasjement at jeg viser min interesse for denne stillingen og håper jeg får mulighet til å være med i denne spennende prosessen.

Smiger
Glem det du leser på hjemmesiden. La de konservative veilederne bare fortsette med å si at du kan finne mye spennende her. I stedet skal du heller finne noe spennende informasjon i alternative medium som SM, nyheter eller for eksempel proff.no (Kanskje alle tre). Du kan så referere til det du har funnet og bruke dette for å smigre litt. Fortell hvor gøy det var å se alt dette flotte de deler på Facebook og hvor imponert du er over økningen i omsetning / vekst osv. Du skjønner tegninga. Vis at du ikke er den som bare har sjekket hjemmesiden og kopiert et eller annet oppgulp derifra eller fra annonsen.

Om din kompetanse
Vær så konkret som mulig. I og med at du har sendt CV så vil jeg anbefale at du bare tar med «kremen» i søknaden. De ordene / kompetansen / erfaringen du vet vil imponere dem. Bruk heller mye plass på dette enn å prøve å få plass til alt av kompetanse og erfaring.

Hvorfor kan du gjøre en god jobb?
Ideelt så kan du gi en liten historie / eksempel på hvorfor du mener du kan gjøre en god jobb her. Fortell om oppgaver / prosjekter du hadde i tidligere stilling som er svært likt dette. Eventuelt fortell om noe utenfor arbeid som viser at du kan gjøre en god jobb. Bare husk: Gjør det spennende og gjør det unikt.

Deg utenfor arbeid
Tro det eller ei; Nesten ingen skriver om seg selv og hvordan de er / hva de driver med utenfor arbeid. En kjempemulighet til å virkelig by litt på seg selv og kjempespennende å lese for mottaker. Kan for eksempel være: «Utenfor arbeid er jeg ei stolt fotball-mor til Johannes på 8 år og mye tid går med til å følge opp hans fotballhverdag. Ellers trives jeg veldig godt på hytta i Trysil hvor den store lidenskapen er Snowboard. Forsøker også å trene på treningssenter minst fire ganger i uka og inviterer gjerne venner, familie og kollegaer til god mat og drikke hjemme hos meg. Trives veldig godt i lag med mennesker og det kollegiale i en stilling har alltid vært viktig for meg»

Det jeg nevner i denne teksten skal vi snakke mye mer om på gratis webinar for jobbsøkere 15/08 (Få en pangstart på jobbsøk etter ferien). Du finner arrangementet på vår FB side og kan melde deg på der. Er du i arbeid og ikke vil at andre skal finne ut at du skal være med på webinaret så fortvil ikke. Du kan gå inn på FB-siden vår (OG-S AS) på morgenen 15/08 og vil se selve linken til webinaret. Følger du den vil ingen andre kunne se at du er med. Husk også at webinaret kan sees i opptak senere på dagen.

Sees 15/08

NB. Ønsker du et litt morsomt innblikk i hvordan alle omtrent skriver det samme i søknadene så les gjerne teksten min: Julekort til Tante Olga på Toten.
https://erikfalkhanseniogs.com/2017/04/18/julekort-til-tante-olga-pa-toten/
Erik Falk Hansen Daglig Leder | OG-S AS


For mer informasjon om jobbsøkerprogrammet DUJSK, vennligst send email til laila.rogenes@ogsnorway.com. Vi skal ha kurs i Bergen, Oslo og Stavanger nå etter sommeren. gjør som snart 3000 andre siden 2015: Bli en DUJSKER du også og boost mulighetene for ny jobb så til de grader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s