I del 1 og 2 av “sosiale medier, en jobbsøkers drømmeverden» så vi på de to viktigste sosiale mediene med tanke på det å sikre seg ny jobb; Facebook og LinkedIn. Det er ingen tvil; Dette er de to kanalene du som jobbsøker «må» ta i bruk og de kanalene du «må» bruke hver eneste dag du er i jobbsøkermodus. Heldigvis er det også andre Sosiale Medier en jobbsøker kan få nytte av. Faktisk stor nytte av. Det kan faktisk gi deg et stort konkurransefortrinn iht. dine jobbsøkende konkurrenter.

sosiale medierDe Sosiale mediene jeg tenker på er Twitter, Instagram og Youtube i tillegg til Snapchat også etter hvert. Du tenker kanskje nå; Hva i huleste har disse mediene med jobbsøk å gjøre? Fullt forståelig om du tenker slik og vet du hva? Slik tenker de fleste jobbsøkere der ute. Slik tenker de fleste karriereveiledere og jobbsøkerkurs-instruktører der ute. «Så deilig» skal du derfor nå tenke. Alle disse kanalene har du omtrent helt for deg selv.

Så hva kan de brukes til?

Instagram; Mange bedrifter og rekrutteringsbedrifter bruker Instagram for å legge ut bilder når bedriften er ute på messer, konferanser osv. I tillegg er det mange bedrifter som også legger ut bilder rundt sosiale sammenkomster (Sommerfest, julemiddag osv) i tillegg til bilder fra den daglige driften. Tenk hvor mye nyttig info du kan finne her!!! Desto flere du følger desto bedre. Det første du kan gjøre er jo å bruke noe av dette i søknaden. Smigre de litt. Fortell at du følger dem på Instagram osv. Videre kan du jo bruke masse av dette på intervjuet. Igjen kan du smigre litt og vise at dette virkelig er en bedrift du er interessert i. Ikke bare det; Noen bedrifter liker å sjekke ut hvem som følger dem og kanskje du får en telefon ut av det blå om at de har behov for nye ansatte…

Youtube er mer en kanal hvor du kan få mye viktig informasjon om bedriften. Du kan igjen nevne at du følger dem på youtube når du skriver søknad osv.

Twitter deles masse nyheter om bedrifter, bransjer og prosjekter osv. Her kan du finne masse relevant og spennende info / nyheter som kanskje kan føre deg til drømmejobben. I tillegg til dette har du også samme fordel som med youtube og Instagram; Du kan nevne i søknaden at du følger dem.

Jeg får ofte spørsmålet; «dersom du var jobbsøker Erik, hvilke SM ville du brukt?» Svaret mitt er alltid det samme: Jeg ville brukt samtlige. Det er faktisk noe av det første jeg ville fått på plass.

For de av dere som driver med åpne henvendelser og ikke åpne søknader (Håper det er mange av dere) så kan dere selv tenke hvor «enkelt» det er finne nye bedrifter å gjøre disse henvendelsene til dersom du er aktiv også i disse tre sosiale mediene. Ikke bare det; Tenk hvordan muligheten for å få til et bedriftsbesøk øker dersom du kan fortelle dem i henvendelsen at du følger dem i alle sosiale medier kanalene og samtidig smigrer litt?

Vi skal snakke litt mer om sosiale medier på webinaret (gratis) 15/08 som du finner på vår FB-side eller via linken: https://www.facebook.com/events/310913019361016/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

På jobbsøkerprogrammet DUJSK så arbeider vi veldig mye med sosiale medier. Alle deltakerne mottar et kurs online på 90 minutter hvor de får muligheten til å få en 100% optimalisert LI Profil. I tillegg snakker vi mye om hvordan du spesifikt kan bruke sosiale medier når du skriver en søknad og når du gjør åpne henvendelser. Resultatene er helt fantastiske og helt sikkert en av grunnene til at resultatene fra DUJSK (Deltakere i jobb) er så gode som de er. Det handler nemlig om å tenke nytt og det handler om å gjøre det lille ekstra. Vil du har mer info om DUJSK i Bergen, Oslo, Stavanger eller Kristiansand? Da sender du en mail til efh@ogsnorway.com eller laila.rogenes@ogsnorway.com så sender vi deg mer info.

Her er linkene til del 1 og 2 i denne serien:

https://erikfalkhanseniogs.com/2017/06/19/sosiale-medier-en-jobbsokers-drommeverden-del-2/

https://erikfalkhanseniogs.com/2017/06/12/sosiale-medier-en-jobbsoks-drommeverden-del-1/

Ha en flott sommer videre så sees vi på webinar og kanskje DUJSK om ikke så lenge

Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s