Vi tok en prat med Cathrine Halvorsen som var med på DUJSK-Programmet i Oslo i mai. Som så mange andre fra DUJSK-Programmene så kom Cathrine seg raskt inn i ny jobb, og ikke nok med det; Hun fikk drømmejobben. Her kommer Cathrine med noen gode tips og innspill til jobbsøkere der ute.

Først og fremst Cathrine; Gratulerer med ny jobb!! Hvordan føles det?
Deilig må jeg si. Akkurat denne sommeren så betyr det ikke noe om sola skinner eller ikke. Ny jobb, ja det er helt fantastisk og jeg gleder meg masse.

Du var med på DUJSK i mai. Hva var bakgrunnen for at du meldte deg på?
Min bror hadde tidligere vært med på DUJSK og han var utrolig fornøyd med kurset. Etter at jeg hadde vært jobbsøker en stund så var jeg klar for å få litt mer hjelp. Utvikle meg selv og få litt ny giv. Jeg undersøkte flere jobbsøkerkurs og valget falt på DUJSK her i Oslo. Likte godt at det var et kurs der ute hvor fokus var på å være ekte, ærlig og seg selv. Så må jeg jo også si at kurslederen (deg Erik) virket veldig inspirerende.

cathNå i etterkant og nå som du har fått deg ny jobb. Hva gjorde forskjellen?
For meg var det helt klart “Hvem Hva Hvor” som gjorde en stor forskjell i tillegg til de andre kursdeltakerne. Vi hjalp hverandre via FB i etterkant av kurset for å få HHH versjonene på plass og for å få den så bra som mulig. Det var godt å kunne grave fram hva som var unikt med meg og hva jeg faktisk kan tilby. Jeg ble plutselig god på å snakke om det viktigste om meg selv, samt at jeg selv ble mer klar over de verdiene jeg kunne bidra med. Hadde aldri trodd det, men jeg ble faktisk veldig flink på å selge meg selv. Alt dette fikk jeg brukt i CV, søknad, intervjuer og når jeg var ute og snakket med nettverket mitt.

Hva er dine beste tips til jobbsøkere der ute Cathrine?
Ta deg fri!  Jeg var i jobb 100% (++) og søkte mange jobber. For å gjennomføre det la jeg en god plan og tok meg fri kvelder og helger med god samvittighet. Bruk nettverket ditt. Vær aktiv på LinkedIn og ha en god LinkedIn profil. Husk også at det å være meg selv holder!  Som jobbsøker kan man ofte tenke at man trenger flere kurs, mer erfaring, mer skole osv. Jeg fokuserte helle det gode jeg allerede kunne, noe som jeg lærte gjennom DUJSK-Programmet.

Du nevnte tidligere at deltakerne hjalp hverandre. Hvordan hjalp det å være i lag med andre?
Uvurderlig!  Å kunne diskutere, få tilbakemeldinger, støtte hverandre og heie på hverandre var noe jeg virkelig satte pris på. Det å jobbe tett med folk som er i samme situasjon vil jeg si er alfa omega. Jeg visste også at de hadde samme kunnskapene og verdiene som meg etter DUJSK, så jeg stolte mer på dem enn andre “utenforstående”. 

Vil du anbefale DUJSK til andre som er jobbsøkere?
JA!  Her “lærer” man å være unik -altså deg selv!  Man lærer viktigheten av alle stegene i riktig retning til ny jobb, hvordan lage en plan og hvordan få kontroll over jobbsøkersituasjonen din. Dette kurset gir deg masse “jobbsøkerenergi “!!

Ellers må jeg bare si Erik at jeg kan se for meg hvor mange mennesker som vil finne lysten, energien og gleden ved å søke en jobb med dette kurset. Bare tenk om NAV hadde kommet på banen her. Tenk om alle jobbsøkere hadde fått tilgang til DUJSK! Her lærer man hvilke riktige veier man skal gå for å få en ny jobb. Dette kurset er ikke A4, men et kurs hvor man får muligheten til å være seg selv.  Det er ikke en konkurranse om hvem som har søkt flest jobber. Det er et team som støtter hverandre i prosessen mot en ny jobb!  

Noe du vil legge til Cathrine?
Vil bare si lykke til for alle jobbsøkere der ute. Håper dere har masse energi nå etter sommeren og husk at plutselig er det deg. Følelsen jeg selv sitter med nå er en følelse du snart også vil oppleve. Gi alt og jobb riktig så kommer du i mål. Lykke til alle.

Tusen takk Cathrine. Da er det jo bare å ønske deg lykke til med ny jobb. Heldige de som har fått deg.


For mer info om jobbsøkerprogrammet DUJSK, send en email til laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg mer info. Noen fåtalls ledige plasser kursene i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand i slutten av august / begynnelsen av september. Bli også gjerne med på gratis webinar for jobbsøker 15/08. Du kan melde deg på via OG-S AS FB side eller følge bloggen her hvor link til webinaret vil legges ut en dag i forveien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s