Når jeg sier at det smeller så sier jeg at det nå begynner å bli liv i arbeidsmarkedet og at bedrifter i Norge nå i ukene / månedene framover vil ha økt behov for flinke medarbeidere. Derfor er de neste månedene veldig viktige for deg som jobbsøker.

Første prioritet må derfor være at du kommer i en posisjon hvor du stiller så sterkt som mulig. Det skal jeg hjelpe deg litt med om du blir med på gratis webinar for jobbsøkere 15/08. Det skal vi hjelpe deg veldig mye med om du er en av dem som skal være med på jobbsøkerprogrammet DUJSK i august / september i Bergen, Oslo, Kristiansand og Stavanger. Det skal jeg hjelpe deg litt med i denne teksten.

Competition

7 steg for å stille så sterkt som mulig iht. ny jobb etter sommeren

 1. Glem det som var og det som ikke var
  Forhåpentligvis har du hatt en god og avslappende sommer. Da er du også helt sikkert klar til å se framover. Derfor skal du glemme alle de jobbene du søkte på i vår som du ikke fikk. Du skal glemme alle de søknadene du sendte som du ikke fikk svar på. Du skal rett og slett glemme alle de som ikke «ville ha deg». Klarer du dette, ja da vil du legge til rette for at motivasjonen er på plass. Ja da er du klar.
 2. Få alt utstyret på plass
  Da tenker jeg på ting som; En god CV, en god søknad, optimalisert LinkedIn profil, liste over bedrifter du skal gjøre åpne henvendelser til, liste over de mest relevante rekrutteringsselskapene, liste over hvilke bedrifter det er viktig du følger på FB, gjort avtaler med dine referanser, liste over kontakter i nettverk som er relevante, liste over de mest relevante stilligsportalene osv. osv. (Dette er bare en brøkdel av alt utstyret, men du skjønner tegninga).
 3. Lag en daglig gjøreliste / planleggingsassistent.
  Lag en gjøreliste for hver dag for hele august og september. (Du bestemmer selv hvor mange dager i uka du er i jobbsøkermodus). I gjørelisten skal du kun legge inn ting som du har 100% kontroll over. For eksempel: 08:00 – 10:00 sjekke stillingsportaler x 5, 10:00 – 11:30 4 åpne henvendelser, 11:30 – 12:30 pause, 12:30 – 13:30 SoMe ( like en ting, kommentere en ting og dele en ting) Igjen, du skjønner tegninga. Poenget med en slik gjøreliste er at når dagen er omme så kan du rive denne lista i filler (Så framt du har gjort alt). Tenk hvor deilig å få den mestringsfølelsen hver dag….
 4. Det lille ekstra
  Tenk så på hva du kan gjøre ekstra som du ikke gjorde før sommeren. Kan du kontakte flere rekrutteringsbyråer, kan du gjøre flere åpne henvendelser, kan du være mer aktiv på sosiale medier osv. Det er lov å tenke nytt og det er lov å gjøre det lille ekstra. Ikke bare er det lov, det er faktisk veldig viktig.
 5. Tekst i SoMe
  Hvorfor er det så få jobbsøkere som legger ut en tekst på LinkedIn hvor de forteller nettverket at de søker jobb??? Burde ikke alle gjøre det? Nå burde du absolutt gjøre det. Fortell hele nettverket ditt at du er klar. Når du har lagt det ut på LinkedIn så deler du videre på Facebook / Twitter hvor du får hjelp av vennene dine til å dele videre. En helt gratis og enkel måte å markedsføre deg selv på. Vær så snill: Gjør det.
 6. Tenk pause når du trenger pause
  Utover sensommeren og høsten så vil du helst sikkert møte på en liten smell her og der. Det er helt naturlig og ikke noe i veien med det. Går du på en liten smell så tar du deg en pause. Glem jobbsøk for en dag eller to og kom heller sterkere tilbake. Du ser; En jobbsøker i dårlig form har null sjanse for å få seg jobb. En jobbsøker i form har kjempestor sjanse for å få seg jobb. Slik er det med alt i livet.
 7. Vær tålmodig
  En må være tålmodig som jobbsøker og det skal du også være. Så lenge du gjør mer enn alle andre, så lenge du våger å tenke nytt, så lenge du gjør det lille ekstra og så lenge du har utstyret (og kvaliteten på dette) på plass så vil det ordne seg.

Så må du bare huske; Det løser seg ikke for flinke mennesker. Det løser seg for flinke mennesker som arbeider hardt og har motivasjonen på topp.

Masse lykke til. Jeg heier på dere alle og jeg har troen på dere alle. Ha samme troen på deg selv. Vær så snill
Erik


For gratis webinar så melder du deg på via vår FB-side https://www.facebook.com/OG-S-AS-321447281317507/ eller sender en email til laila.rogenes@ogsnorway.com og sier du vil være med. Da sender hun deg linken til selve webinaret en dag i forveien. Webinaret kan også sees i opptak om ikke du er ledig 15/08

Vi skal naturligvis snakke, og jobbe mye mer med dette + de kanskje enda viktigere tingene på DUJSK-kursene i Bergen, Oslo og Stavanger august / september. Har du ikke meldt deg på enda så burde du i det minste vurdere det. Send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com og be om litt info.

Ja nå smeller det. Uken som kommer vil nok fortsatt være noe preget av feriemodus, men når neste uke kommer, ja det er vi i full gang. Det må du også være.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s