Heidi Jørgensen var DUJSK-Deltaker nummer 2000 som fikk seg ny jobb, og det kort tid etter hun var med på DUJSK i Oslo i mai. Heidi imponerte både oss i OG-S og de andre deltakerne med sin stå på vilje, positive holdninger og villighet til å tenke nytt. Hennes historie burde derfor være til stor inspirasjon for andre jobbsøkere der ute, og kanskje spesielt til dere som er 50 + som tror det er vanskeligere å få jobb så raskt en runder 50. Vi tok en prat med Heidi og her deler hun sine beste tips.
Gratulerer igjen Heidi. Hvordan har det vært å komme i gang igjen? Det er helt strålende Erik. Jeg var jo så heldig å få to jobbtilbud, men glad jeg takket ja til min nåværende arbeidsgiver. Her trives jeg som plommen i egget og får jobbe med de tingene jeg er flink til og de tingene jeg liker å jobbe med.

heidi chDu var jo en av de mange som mistet jobben i oljeindustrien og i ditt tilfelle gikk arbeidsgiver konkurs. Hva var det første du tenkte da du mistet jobben? Først må jeg jo si at det var trist å miste så mange flotte kollegaer som jeg hadde jobbet med i mange år. Perioden etter å ha mistet jobben var veldig hektisk og stressende. Jeg hadde aldri vært arbeidsledig etter 40 år i arbeidslivet. En kunne jo ikke unngå å lese om hvor vanskelig det var å få seg jobb i dagens marked og ikke minst, hvor vanskelig det var for oss på 55 +. Ja jeg husker jo godt du ringte meg Heidi etter du hadde meldt deg på kurset vårt. Det var mye snakk om alle problemene du så for deg som jobbsøker i din alder og jeg hørte jo selv at du var betenkt over dette med alder. Det positive var jo at du endret holdning veldig raskt. Hvordan og hvorfor? Jeg forstod fort at jeg ikke kunne sitte å synes synd på meg selv. Ei heller kunne jeg «lage problemer». Hva var liksom poenget med å gå rundt å tenke «jeg får ikke jobb fordi». Så raskt jeg klarte å endre tankegangen så ble ting mye bedre. Da tok jeg skjeen i egen hånd og gikk «all inn» for å finne meg en ny jobb.

heidi bilde 1Du var med på DUJSK i mai. Hva var de viktigste temaene du tok med deg i jobbsøkerprosessen? Jeg fikk tilbake troen på å finne meg ny jobb, en ny vinkling på hvordan jeg kunne gjøre det og mange konkrete tips til hvordan jeg skulle gå frem. Det ga meg også en bekreftelse på at veldig mye av deg jeg hadde gjort var en riktig fremgangs måte, samtidig som jeg ble utfordret på Hvem, Hva, Hvor. Dette tvang meg til å gå i meg selv og tenke igjennom hvem er Heidi, hva er hun god på og hvor vil hun.

Hvorfor valgte du å melde deg på DUJSK? Jeg hadde fulgt med DJUSK på LinkedIn og sett at det var mye aktivitet og at folk som hadde mistet jobben fikk seg jobb, så da tenkte jeg at ingenting skulle være uprøvd. NAV hadde jo ikke noe å bidra med så da tok jeg skjeen i egen hånd. 

heidi bilde 2Hva er dine beste tips til jobbsøkere der ute? Det første er å ikke miste troen på seg selv, tenke igjennom hva ønsker jeg å gjøre og hva er jeg god til. Så er det viktig å jobbe med nettverket sitt, utvide nettverket og være aktiv. Ingen ting er bedre enn ut å møte mennesker som kan være nyttige i en jobb sammenheng. Ellers er det ikke å legge skjul på at noe av det viktigste er å omgi seg med så mange positive mennesker som mulig. Disse menneskene vil være med på å gjøre at en ikke møter veggen og mister motet. For de som er i en viss alder så må en ikke se på dette som problem. Ta ting i sin strid å gjør noe med det du kan gjøre noe med.

Du er jo etter hvert blitt veldig flink med dette med nettverk. Hva er dine beste råd til jobbsøkere der ute rundt nettverk? Hva får man ut av det, bortsett fra det å øke sjansene for ny jobb? Jeg oppdaget som sagt i jobbsøkingsprosessen at nettverk er veldig viktig.  Jeg utfordret meg selv til å oppsøke nye arenaer for nettverks bygging, type BNI pluss mange andre. Det er viktig å ikke være redd for å kontakt andre selv om man er arbeidsledig. 

Hvorfor vil du anbefale DUJSK for andre? Jeg anbefaler DJUSK til andre fordi jeg vet dette kurset kan hjelpe deg til å se helt annerledes på jobbsøkerprosessen.  Du vil lære hvordan du jobber bedre på egenhånd, men vel så viktig; Man kommer inn i en gruppe med andre i samme situasjon. Disse menneskene blir omtrent som kollegaer og kan hjelpe deg til å se situasjonen din på en ny måte og ikke låse deg fast og stå å slure i jobbsøker prosessen. Ellers var det så godt å vite at jeg kunne kontakte OG-S AS når som helst om jeg trengte hjelp. For det lille det koster så burde alle jobbsøkere være med.

Til slutt Heidi; Noe annet du vil legge til for de som leser dette? Jeg har sagt det tidligere Erik. En jobbsøker må fokusere på seg selv og de tingene en kan gjøre noe med. Glem alt du leser og hører om problemer folk har med å få seg jobb. Finn en gruppe andre positive jobbsøkere og jobb tett med dem. Da er veien til ny jobb mye kortere.

Tusen takk for praten Heidi. Så gøy igjen at det løste seg for deg og gledelig å se at du trives i ny jobb hos en flott arbeidsgiver. Høres litt klisje ut, men det er så sant så sant; De er heldige de som har fått deg.


For mer informasjon om jobbsøkerprogrammet DUJSK, ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com Vi holder kurs i Oslo, Stavanger, Kristiansand og Bergen utover sensommer og høsten.

Husk også at vi holder gratis webinar for jobbsøkere 15/08 klokken 12:00. Meld deg på via OG-S AS FB side ellr send en mail til Laila om at du vil være med

Bedrift som må nedbemanne? Ta kontakt med OG-S AS og hør mer om det ledende omstillingsprogrammet DUJSK. Snart 3000 deltakere de siste tre årene med fantastiske resultater. Gi dine ansatte det de fortjener.

#dujsk #passion4people #jobbsøker #aldereringenting #bliendujskerduogså

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s