En aldri så liten oppfordring til deg som kjenner en jobbsøker eller deg som bedrift som har måtte nedbemanne flinke kollegaer. Rekk ut en hånd og hjelp der du kan. Du aner ikke hvor mye det betyr å få litt støtte på veien. Ofte kan det være dette som gjør en forskjell. Gjør det, vær så snill. Det trenger ikke være så veldig mye hjelp, men litt er også bra.

Så til det jeg ville få fram i dag. Var så utrolig gøy å kunne holde gratis webinar for jobbsøkere tidligere og tusen takk til alle dere som var med. Tror vi var 549 til slutt og det er ny rekord. Setter også stor pris på alt av tilbakemeldinger på mail, SMS, FB, Messenger og LinkedIn. Er så mange at jeg ikke får tid til å svare alle i dag, men svare skal jeg få til, om det så blir utover i uka. Det lover jeg.

klar ferdig ny

I morgen skal vi laste opp webinaret på vår youtube-kanal slik at de som ikke fikk være med kan se dette når det passer. Kan også følge linken nedenfor om du vil se det allerede nå. Når det gjelder alle dere som var med så er det bare å sende en mail til efh@ogsnorway.com så sender vi ut presentasjonen vi gikk igjennom tidligere i dag.

https://broadcast.skype.com/en-US/meetings/614d32780b584276a5ea1541e6b806f1/213f35b7aac14978

Vil også gjøre oppmerksomme på at vi gjerne sender ut webinaret til fagforeninger, høyskoler, universitet og bedrifter i næringslivet dersom dere skulle ønske å ta en titt på dette. Dere kan så sende dette videre til dem det er relevant for. Tar selvfølgelig ikke noe for dette og basert på tilbakemeldingene fra deltakerne i dag så vil det helt sikkert være av stor interesse for de hos dere som nå skal ut å søke jobb. Send meg en email så sender jeg over både webinaret og heftet som følger med.

Når det gjelder kursplasser på DUJSK så ble vi raskt fullt i Oslo og Stavanger. Vi må prioritere omstillingsprogrammene vi har for bedrifter, men fortvil ikke. Vi har klart å sette opp nye datoer (Privatkurs) for både Stavanger og Oslo i tillegg til at det er noen få plasser ledige i Bergen. Kursene er åpne for alle og sender du meg en mail så skal vi sende deg info så raskt som mulig.
Etter en slik dag som dette så innser man hvor gøy det er å drive med det vi driver med. Jeg blir mer og mer imponert over hvordan jobbsøkere takler hverdagen sin og hvor mye stå på vilje som finnes der ute. En drøm for meg er at jobbsøkere forstår hvordan man søker jobb i 2017 og at man ikke henger seg opp i de “gode gamle” og konservative tingene som mange tror jobbsøk handler om. Tenk nytt, tenk digitalt og ikke vær redd for å utforske.   Så håper jeg at vi kan være med på veien mot ny jobb ved å få deg til å forstå at jobbsøk handler i bunn og grunn om en ting:
Deg, din kompetanse, din erfaring og deg som person.
Ikke la noen andre fortelle deg hvem du skal være, hva du skal skrive og hvordan du skal oppføre deg. Du er flink nok til å bestemme alt dette selv, og det er først nå du gjør dette at du øker muligheten for å finne deg en ny jobb.  La “veiledningsekspertene” få lov til å kalle seg “eksperter” så vet du heldigvis at det eneste eksperten oppe i dette er deg. Alle som driver med rekruttering (eksternt eller internt) ønsker å møte den ekte deg. Ikke la folk umyndiggjøre deg og si at du skal være eller gjøre noe annet. Stå på alle.

Nå blir arbeidsmarkedet bedre og bedre, og husk: Det handler ikke om å være den beste kandidaten i dagenes marked. Det er nemlig slik at det er den beste jobbsøkere som får jobben. Heier på dere alle og tusen takk igjen for i dag.
Erik Falk Hansen Daglig Leder | OG-S AS | +47 40 43 54 93 | efh@ogsnorway.com


Er du en bedrift i omstilling som har planlegger om å nedbemanne? Gi dine ansatte det de fortjener. Tilby dem det Norges-ledende omstillingsprogrammet DUJSK. Et program som er skreddersydd mot arbeidsmarkedet i 2017 og et program som setter den individuelle i fokus. Et program som inneholder både kursing, individuell veiledning og full støtte helt fram til de er i jobb. Et program som i tillegg markedsfører deltakerne, er med på å bygge deres nettverk og et program som har sin egen stillingsportal. Vi tar gjerne en 100% konfidensiell og uforpliktende samtale med din bedrift, enten hos dere eller på et av våre kontoret. Vårt hovedmål er at jobbsøkeren skal få den støtten og hjelp hun / han fortjener. Samtidig skal vi også sørge for at din bedrift opprettholder deres gode Employer Brand gjennom denne tøffe prosessen. Ditt renomme er vår misjon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s