I OG-S AS har vi holdt en rekke frokostseminarer om dette med god Employer Branding i rekrutterings-tider, og da er det naturlig og snakke en del om hvordan en bedrift framstiller seg via stillingsannonser. Ingen tvil, det er mange dårlige stillingsannonser der ute og ingen tvil, mange bedrifter gjør en stor feil ved å ikke se muligheten til å brande seg på en best mulig måte gjennom stillingsannonser. I dag derimot så jeg en stillingsannonse som ikke har noe med god eller dårlig Employer Branding å gjøre. Den er for vulgær, ekkel, skammelig og latterlig til det.
Vi snakker om en bedrift som faller under paraplyen vekstbedriftene. Bedriften skal ansette en arbeidsleder for arbeid /  kontrakter de har inn mot NAV. Så langt, ikke noe problem.
Så til problemet. Hva er grunnen til at de skal ansette?
(Sett deg komfortabelt før du leser videre slik at du ikke faller av stolen)


«Mens vi søker en erstatter så presterer hun (Nåværende arbeidsleder) å bli smelt på tjukken. Derfor har vi ledig 2 stillinger»

Og det blir verre:

«Vil du være med å rydde opp etter hennes «disposisjoner» Gå inn på heroyfjerdingen.no og les mer.


I dag har jeg en beskjed og et ønske;
Kan noen være så snill å sørge for at bedriften som oppfører seg på denne måten enten forsvinner fra det norske arbeidet eller lærer seg hvordan en skal opptre?
Kan noen sørge for at denne bedriften ikke utøver en eneste tjeneste / oppdrag i framtiden for staten og oss skattebetalere så framt de ikke endrer holdninger?
Kan noe sørge for at vi aldri opplever noe slikt igjen?

Likestillingsdebatten er nå en ting. Denne saken er så ille at det ikke en gang har noe med likestilling å gjøre. Disse folkene er for vulgære og for ignorante til og i det hele tatt involveres i likestillingsdebatten. Og skulle de prøve å gjemme seg bak Nord-norsk “humor” så beklage altså. Dette har ikke noe med humor og gjøre, ei heller om vedkommende som er gravid var med på “spøken”. Husk; Dere skal ansette en person til å jobbe inn mot det offentlige og på offentlig kontrakt.

Tror du meg ikke? (Så vidt jeg selv kan tro på det)

Her er link til annonsen:

https://www.hblad.no/vis/stillingledig/3397712

NB. Nå er ikke jeg noen ekspert på hva en avis kan og ikke kan sensurere, men at Helgelands Blad ikke har satt en stopper for her kan jeg ikke fatte.

En trist dag for norsk arbeidsliv 😦

shame on you

2 thoughts on “Takket være hun som ble smelt på tjukka så må vi ansette igjen. Løp og søk

 1. Tragisk og strategisk. De vet nok akkurat hva de har gjort. Stillingsannonsen spres som ild i tørt gress. Den er så til de grader over grensen at de ikke blir tatt seriøst. De oppnår masse oppmerksomhet rundt teksten og får kandidater som de ellers ikke ville fått tak på.

  I ettertid kan de beklage utlysingen, rette opp igjen inntrykket og samtidig få masse kandidater.

  Ha en fin kveld. Med vennlig hilsen Jannicke J.

  Sendt fra min iPad

  > Den 20. aug. 2017 kl. 16.50 skrev Erik Falk Hansen- Sier det som det er : > > >

  Like

 2. Erik Falk Hansen! Du trenger tydeligvis oppmerksomhet. Lull deg inn i din egen selvarroganse og syn på at du vet best om det meste. Det du sikkert ikke vet er at det var et gjeng nordlendinger (og faktisk noen søringer) i denne bedrift, inkludert den kvinnen som ventet barn, som laget annonsen sammen. Den ble forsøksvis laget med humor og selvironi. Men den var nok helt malplassert for en søring som har lyst te å stekk seg ut. Takk Gud at jeg er nordlænding!

  Ikke nødvendig å svare eller kommentere, er immun mot besservissere fra sør! Kommenterer du viser du bare at det jeg sier ovenfor er korrekt!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s