Det er onsdag kveld og jeg får ikke sove. Blir liggende å tenke på jobbsøker-Norge og hvor tøft det er for mange, spesielt på Sør og Vestlandet. Heldigvis så begynner jeg å «leke» litt med telefonen og ender til slutt opp på youtube, og som du sikkert selv har erfart; Går man i gang på youtube så blir det fort et par timer før man legger fra seg telefonen. Slik ble det for meg også. Jeg stoppet ikke før jeg traff på et klipp som gjorde meg utrolig glad. Et klipp som ga meg en skikkelig godfølelse. Et klipp som var relevant for tankene mine om jobbsøker-Norge.

Klippet hadde jeg sett mange ganger tidligere, men det var kanskje først nå det virkelig gikk inn på meg hvor fantastisk bra dette var.
«Er da nåkon som passa førr meg» var tittelen på klippet og det var altså en jobbsøker fra Haugalandet som hadde tatt saken i egne hender. Hun hadde skrevet en sang og laget det vi må kalle en musikkvideo. Ikke en sang om hva som helst, men en sang om at hun søkte jobb.

Du har helt sikkert sett den. Er jo i ferd å bli like populær som A-HA`s take on me (Nesten i hvert fall J ) A-Ha eller ikke A-Ha. Godfølelsen kom. Smilet kom og hadde jeg vært av den følsomme typen så hadde nok tåren kommet også. Ikke minst klumpen i halsen.

Til slutt klarte jeg å legge fra meg telefonen (Etter å ha sett klippet fire ganger) og jeg begynte på nytt å tenke på markedet og jobbsøkere. Disse tankene vil jeg dele med alle andre jobbsøkere der ute samt dere som kjenner en jobbsøker.

Du ser; Jeg kjente ikke hun som hadde laget låta, ei heller hadde jeg hørt om henne tidligere. Hadde henne ikke på LinkedIn en gang.
Hvem var hun liksom?
Vel etter å ha sett klippet så suste tankene i hodet mitt:

Hun har jeg lyst å bli kjent med
Hun har jeg lyst å jobbe med
Hun vil være en stor ressurs for de som ansetter henne
Håper jeg treffer henne en gang
Hun vil jeg bli venn på Facebook
Jeg er helt sikker på at mange andre også følte som meg etter å ha sett klippet.
En kan ikke unngå å føle / tenke slik.
En kan ikke unngå å føle på / tenke på det positive budskapet hun sendte ut
Er det rart de omtrent stod i kø for å ansette henne?
Nei, ikke i det hele tatt.

Så blir spørsmålet: Skal alle jobbsøkere lage en sang og legge ut på youtube? Er det slik man får seg jobb i dagens marked? Må det virkelig slike «sprell» til for å nå fram til arbeidsgivere?
NEI. Selvfølgelig ikke.
Du ser; Etter å ha tenkt litt på dette, så er det ikke selve «stuntet» som gjorde at hun fikk jobb. Ikke i det hele tatt.
Det var budskapet. Måten hun var på. Det faktum at positiviteten skinte igjennom. Det at alt med denne dame bare var herlig,

glass 1Jeg valgte å kalle dette innlegget «koffor er det ingen som vil ha nåeko som meg». Hun kunne jo valgt å gi sangen denne tittelen om hun ville. Hun kunne valgt tekst som; Jeg har søkt og jeg har søkt, jeg har møtt opp og jeg har møtt opp, men det er ingen som vil ha nåken som meg» Eller: «Jeg er bare en stakkars potet, en potet som ikke har en spesialitet»
Hadde hun fått jobb i så tilfellet?
Helt sikkert ikke, og her er det som er så utrolig vanskelig for en jobbsøker, men som også er det absolutt viktigste:

I alt en gjør så må positiviteten skinne igjennom. En må til alle tider unngå å synes synd på seg selv. En må unngå å tenke; Hvorfor ikke meg. En må unngå å tenke «stakkars meg, jeg får ikke jobb fordi».
Det er helt sikkert vanskelig, men du har ikke noe valg.

Så hva kan du gjøre?

Du må gjøre det du selv er komfortable med. Legger du ut en tekst i sosiale medier så sørg for at den har en positiv vri. Står du fram i media så sørg for at de skriver om hvor positiv du er selv i disse tøffe tider. Lager du et kort videoklipp der du presenterer deg selv så snakk om hvor gira du er på å få jobb og hvor mye du gleder til å få jobb.
All negativiteten og stakkars meg følelsen må du prøve å legge fra deg når du er i jobbsøkermodus. Blir det vanskelig så er det bedre at du heller tar deg en pause fra jobbsøk.
At du venter en dag med å sende søknad.
At du venter ei uke med å legge ut noe på sosiale medier.
At du venter en time eller to med å kommentere noe på sosiale medier.
Du ser; Alle der ønsker å se den positive deg. Noen der ute vil til slutt ansette den positive deg, og jeg håper og tror at du helst vil at alle skal se / høre og møte den positive deg.

Lov deg selv at alle som møter deg skal få den godfølelsen. Den godfølelsen jeg og store deler av Norge fikk da vi så musikkvideoen til Kate Elin. Hun vi plutselig ville bli kjent med. Hun vi plutselig ville møte. Hun vi plutselig ville bli venner med og hun, mange plutselig ville ansette.

Klarer du det: Da er det helt sikkert  «nåken som passa for deg”
Helt til slutt: Tirsdag 23/08 var jeg på Dagsnytt 18 og snakket om dette med CV. Hvor lite viktig det var og hvorfor det var lureri når bedrifter tar betalt for å skrive CV og søknad for jobbsøkere. Skal ikke starte den debatten igjen, men spør deg selv følgende:
Var det en god CV og søknad som gjorde at Kate Elin fikk jobb?
Jeg trenger ikke svare.
Du vet svaret.

Takk for at jeg fikk lov å skrive dette Kate Elin. Du har vært, og vil helt sikkert fortsette å være en inspirasjon for mange, og selv om vi er blitt bitte litt kjent nå via FB så håper jeg at jeg en dag for møte på deg.

https://www.youtube.com/results?search_query=n%C3%A5ken+som+passa+for+meg

 

 

 

One thought on “Koffor er det ingen som vil ha nåkon som meg

  1. Ja, Kate Elin er virkelig en person man kan glede seg til å møte – hun er rett og slett en perle!
    Flott innlegg fra dere begge to.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s