Hva er dine svakheter? Et spørsmål som dukker opp på de fleste intervjuer. Et mer kleint spørsmål skal en lete lenger etter er min mening, men når det stadig dukker opp så må vi bare finne oss i at vi også må gi et svar. Her skal jeg skrive kort om hva og hvordan du skal tenke deg framt til hva du skal svare.

La oss se på en myte eller to:

Du får spørsmålet; Hva er dine svakheter. Myte: Du skal si noe som kan gjøres om til en styrke

Alternativ myte: Du skal si hva dine svakheter er, men samtidig fortelle hvordan du arbeider med å gjøre de bedre.

Skrekk og gru. Lever vi fortsatt på 90-tallet? Nei det gjør vi ikke og du har alt å tape på å følge tips som dette. Tips som forresten gikk ut på dato før jeg fikk lov å kjøre bil og drikke alkohol, og jeg er 38 år gammel.

Hvorfor skal du ikke si dette / følge mytene?

Intervjueren vil «se rett gjennom deg». «Hva tar du meg for?» vil kanskje hun / han tenke. Lite ærlig vil noe tenke, mens noen tenker; Du har lest eller blitt fortalt at du skal svare som dette og du er tydeligvis en som lar deg diktere og som ikke våger å tenke selv. Alternativ myte: Spørsmålet var; Hva er dine svakheter. Derfor skal du svare på spørsmålet. Spørsmålet var ikke hvordan du jobber med å forbedre dem. Svar på spørsmålet du får. Det viser at du lytter. Enkelt og greit.

Hva er dine svakheter

 

Så hva skal du svare?

Du skal finne tre svakheter som er reelle svakheter og som ikke er disse klisje «svakhetene» som alle kommer med. Helst er det tre svakheter som er relevante og som ikke er for ille og når du har disse tre klare? Da kan du enkelt og kort svare på det spørsmålet de fleste frykter på et intervju. Da vil du samtidig vise intervjueren at du er ærlig, at du har litt guts og at du har selvinnsikt og kanskje også at du er lett å ha med å gjøre.  Fire styrker som du plutselig har fått fram med å gi dine svakheter……. i motsetning til alle andre. Skulle du få et oppfølgingsspørsmål til dette så må du naturligvis svare, men mest sannsynlig vil intervjueren blir så imponert han / hun raskt går over til å snakke om; Ja du gjettet det; Dine styrker. Og det er dine styrker som gjør at folk ansetter deg.

Erik, hva er dine svakheter?

Jeg kan skrive og tenke før jeg snakker Jeg kan bli noe stresset og oppjaget Blir jeg engasjert i gruppesamtaler så kan det komme et banneord av og til.

Og vet du hva? De som kjenner meg eller som følger meg; De vet helt sikkert allerede at dette er mine svakheter så jeg har ingenting å skjule. Det samme gjelder for deg.

Lykke til. Du får jobben med å være ærlig og vise selvinnsikt, og samtidig ved å vise at du er oppegående nok til å tenke selv.

Erik

I dagene framover skal jeg skrive noen korte tekster for jobbsøkere med helt tifeldige tips. Følg gjerne med.
Skulle du ønske informasjon om jobbsøkerprogrammet DUJSK så er det bare å maile laila.rogenes@ogsnorway.com. Gjør som snart 3000 andre; Bli en DUJSKER du også

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s