Du har sikkert erfart frustrasjonen. Frustrasjonen når du enda en gang må fylle inn dine jobbsøkerdetaljer på et av de mange elektroniske rekrutteringsverktøyene som finnes der ute. Men vet du hva? Det er her alt for mange jobbsøkere gjør seg selv en stor bjørnetjeneste.

 Når du søker jobb så er det jo ingen tvil om at du burde vise potensiell arbeidsgiver at du virkelig er interessert i dem og stillingen. Ei heller er det noen tvil om at du burde gjøre et så godt førsteinntrykk som overhode mulig.
Er du enig?
Det håper jeg!

Hvorfor er det da så alt for mange der ute som gjør det stikk motsatte? Hvorfor er det da så mange der ute som gjør en, eller flere av tingene nevnt nedenfor:

1.      Velger å ikke fylle ut alle boksene og heller legger ved CV og søknad som PDF

2.      Velger å ikke følge instruksene på den elektroniske søkesiden og heller tror det er smart å sende en email direkte til selskapet

3.      Velger å fylle ut alle boksene, men ikke legge med CV og søknad som PDF

Har du gjort en eller flere av de tre tingene ovenfor så vær så snill å slutt med dette pronto.

Gjør som de sier

For det første; Følg reglene. Det å bryte reglene skaper ikke et godt førsteinntrykk og det vil i de fleste tilfeller ikke bli satt pris på. I mange tilfeller vil det faktisk bety at du blir avskrevet som kandidat selv om du passer godt for jobben.

For det andre; Det hjelper lite å skrive i søknaden at du er svært interessert i stillingen dersom oppførselen din ikke viser det samme. Tar du short-cuts eller går du for den enkle løsningen så er det naturlig for arbeidsgiver å tenke at du ikke er så interessert som du burde være.

Fra og med i dag skal du derfor gjøre følgende:

Følg reglene til punkt og prikke. Fyll inn alle feltene som kan fylles inn og samtidig legg med CV og søknad i PDF dersom du får mulighet til det. Da har du fått en så god start som mulig og det er vel det du ønsker tenker jeg.

Husk; Bedrifter investerer store penger i disse elektroniske rekrutteringsverktøyene og selv om det av og til kan være frustrerende å bruke mye tid på dette så skal du vite at det er verdt det. Du kan da være helt sikker på at arbeidsgiver har mottatt CV og søknad.

Følg reglene og ikke ta short-cuts. Bare dette kommer du veldig langt med

Lykke til

Erik

NB. Nå er det en ledig plass på DUJSK Jobbsøkerprogram i Bergen (Dagtid)som begynner om noen få uker og en plass på kurset som begynner i Oslo neste uke (Kveldstid). Alt for Stavanger er fullt, men vi har satt opp nye datoer for oktober. Gjør som snart 3000 andre. Bli en DUJSK-deltaker du også. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe deg ut i en ny og spennende jobb.
For mer info send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s