Vi kan diskutere viktigheten av CV til vi blir grønne og vi er aldri mer enn et tastetrykk eller to vekke fra havet av tips om hvordan din CV skal være. Ei heller er vi langt vekke fra alle disse annonsene som dukker opp på vår FB-vegg hvor bedrifter selger CV-skrive tjenester. Det til side; Oppe i alt dette er den en fundamental ting rundt CV hvor de fleste går helt feil.

«Referanser oppgis ved forespørsel» Godt mulig du har skrevet det slik selv på din CV (9 av 10 gjør det). Det er mulig dette var lurt å skrive på tiden da Bobbysocks sto der i fancy rosa skjørt og sang La det svinge, men kjære vene; Vi lever i 2017. Ikke på 80-tallet.

Her skal du få et enkelt tips som kan gjøre en stor forskjell.

SKRIV NAVN KONTAKT STILLING OG FIRMA på dine referanser til slutt (eller tidlig) på din CV. Helst 4 eller 5, men to holder også. Det kan være det lille som skal til fra at du blir en av de mange som blir ignorert til du blir en av de få som blir inkludert.

Her er hvorfor:

1.      Har du 2 til 5 referanser oppgitt på CV så sier du  indirekte at du har gjort en god jobb overalt du har vært og at du ikke har noe å skjule. Ja det styrker søknaden din så til de grader

2.      Tenk om personen som leser din CV faktisk kjenner til en eller flere av referansene dine. Ingen tvil; Du blir husket i positiv forstand og hopper forbi alle andre i køen (dersom du er relevant for stillingen)

3.      Kjenner de som leser til en av dine referanser og velger å ta en uformell prat med dem; Tenk hvor stor fordel du får av dette. Kan nesten ikke unngå å bli kalt inn på intervju

4.      Noen velger å kun se på søkere som har oppgitt referanser (Privat sektor spesielt og selv synes jeg ikke dette er en god praksis)

Så enkelt er det. Gjør det er du snill. Gi deg selv muligheten til å stille sterkere enn andre i søkeprosessen. Vær så snill.

Så til de som tror eller sier at det ikke er lurt å skrive referansene på CV fordi det gjør at folk vil kontakte referansene dine i vilden sky. Slutt å si, tro eller skriv dette. Som sagt, kanskje det var slik da Bobbysocks var på topp og da Maradona var i sitt ess, men sist jeg sjekket så er vi forbi de tidene. Du ser; Veldig få vil ringe referansene uten å ha sjekket med kandidaten på forhånd og de få som gjør det; Hurra så bra for jobbsøkeren.

CV Eksperten

NB. Det ironiske oppe i alt dette her er at de som har skrevet CV helt selv uten å ha mottatt, lest, kjøpt eller hørt på tips av «eksperter», ja de har som oftest tatt med navn og kontakt på referansene. Perfekt eksempel på at det er du som kandidat som er CV-eksperten. Ikke la noen fortelle deg at det ikke er tilfellet

Ha en strålende dag alle. Ny tekst med korte tips kommer i morgen 

Erik

Siste mulighet for å melde seg på DUJSK i Oslo og Bergen. Går over 3 dager (kvelder i Oslo) og vi begynner her i Oslo neste uke og Bergen uken etter. Gjør som snart 3000 andre jobbsøkere og passive jobbsøkere i Norge; Bli med på jobbsøkerprogrammet DUJSK; Bli en DUJSKER du også

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s