Vi fortsette denne uken med å komme med noen «småtips» til jobbsøkere her på bloggen min og i dag skal jeg skrive om noe som er så utrolig enkelt, så utrolig viktig, så utrolig effektivt, men som alt for få jobbsøkere benytter seg av. Nesten ingen faktisk og det synes jeg er leit og litt skremmende. Jeg snakker selvfølgelig da om….

…. Dette med å legge ut en tekst om deg selv i sosiale medier som LinkedIn og Facebook. En tekst hvor du forteller ditt nettverk og dine nærmeste om at du er på utkikk etter ny jobb og om hva du kan bidra med.
Det er helt gratis.
Det tar lite tid.
Det er utrolig effektivt

Hva kan du skrive?

Det er flere muligheter her, men det mest vanlige er enten:

  1. Skriver en tekst hvor du skriver litt om hvem du er, hva du kan (kompetanse og erfaring) og hvor du vil (Dine ønsker med tanke på ny jobb)
  2. Skriver en eller flere tekster om faget ditt for å få relevante folk til å bli oppmerksomme på deg og din kompetanse

sosiale med 1

Så hvordan gjør du det?

På LinkedIn publiserer du gjennom «write an article» og her kan du også legge med et bilde til teksten din og en overskrift. Når du er ferdig deler du dette på LI og skriver en liten intro-kommentar til dette. I tillegg kopier du også URL fra teksten og limer inn i statusoppdatering på LI og skriver en liten intro. Her må du også gjerne be folk dele videre slik at det virkelig sprer seg.
På Facebook skriver du rett inn i statusoppdateringsfeltet og igjen kan du legge med et bilde. Igjen ber du folk dele videre og er du ekstra smart så sender du en melding til dine nærmeste via messenger hvor du ber dem dele det for deg.

Bedrifter bruker SoMe daglig til å markedsføre seg selv og sine tjenester / produkter. Da er det ingen ting i veien med at du som jobbsøker bruker SoMe til å markedsføre deg selv. Desto flere som ser hva du kan bidra med og desto flere som ser at du er på utkikk etter ny jobb, desto større mulighet er det for at noen tar kontakt, om det er rekrutteringsselskap eller arbeidsgivere direkte.

Håper å se mange av disse i dagene framover. Jeg har ikke telling på hvor mange av våre DUJSK-deltakere som har gjort dette og fått seg jobb, men det er mange. Både fra sine egnes tekster og de tekstene vi legger ut på våre kurs.

Masse lykke til

Erik Falk Hansen


Oppdatering ledige plasser DUJSK høsten 2017:
Kurs som begynner i Oslo i morgen kveld – 1 ledig plass
Kurs som begynner i Stavanger onsdag – 1 ledig plass
Kurs som begynner i Bergen neste uke – 1 ledig plass
Kurs Stavanger og Oslo i oktober – Ledige plasser
Kursene går over 3 dager (Kveldstid i Oslo) og for mer info send email til laila.rogenes@ogsnorway.com
Gjør som snart 3000 andre ila de siste 3 årene; Bli en DUJSKER du også og boost ferden mot ny jobb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s