I disse dager så er det slik at de fleste av oss kjenner mister jobben eller har mistet jobben. De fleste av oss kan ikke en gang begynne å tenke på hvor vanskelig det kan være, men det vi vet er at det for de fleste er veldig tøft. Da er det godt å vite at det faktisk er mye vi kan gjøre for å hjelpe dem litt på veien videre. Det første du kan gjøre er å lese denne korte teksten og dele den videre.

Det verste du kan du kan gjøre er å si til den som har mistet jobben at de må komme i gang med jobbsøk så raskt som mulig. De må få litt tid til å være lei seg, være frustrert og føle seg litt nedenfor. Det er faktisk veldig viktig, men når de så begynner å bli klare for å sette i gang med jobbsøk? Ja da er det enkle ting du kan gjøre for å være med å “booste” deres muligheter til å finne seg en ny jobb.

Her er noe av det du kan gjøre;

  • Du kan sette av litt tid med dem til å gå gjennom nettverket ditt. Kanskje du kjenner noen som har bruk for dem.
  • Du kan skrive en referanse for dem på deres LinkedIn profil. Det er ikke bare tidligere ledere som kan være en referanser ser du.
  • Du kan unngå å spørre dem, omtrent hver gang du møter dem, «hvordan går det med jobbsøk» eller «hva driver du med for tiden»
  • Du kan dele oppdateringer de selv legger ut i Sosiale Medier om at de søker jobb
  • Du kan være med å heie på dem
  • Du kan faktisk holde ører og øyne åpne i stedet for å bare si du skal gjøre det
  • Du kan videresende nyheter du selv leser som kan være relevante for dem og muligheten for ny jobb
  • Du kan rett og slett si at «du er der for dem»

hånd 2

Jeg håper virkelig du tenker litt på dette. Vi er i et tøft arbeidsmarked og da trenger de fleste litt hjelp. De trenger ikke kommentarer som «det løser seg for flinke mennesker» eller «heldige de som får deg» eller «bare vær positivt du så ordner det seg nok» Nei, de trenger konstruktiv hjelp og litt innsats fra deg.

Vær så snill; Gjør det, så får du helt sikkert samme hjelp tilbake om du har behov for det en gang i framtiden, men la oss håpe det ikke blir tilfellet.

Tusen takk for at du leste dette

Ha en strålende helg

Erik Falk Hansen Daglig Leder OG-S AS
OG-S AS står bak omstillingsprogrammet DUJSK, et program tilgjengelig for bedrifter i omstilling, NAV, fagforeninger og jobbsøkere privat. For mer info, ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com eller ring meg for en 100% konfidensiell samtale.

One thought on “Hjelp en venn som søker jobb – les denne teksten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s