Ingen tvil at man, i hverdagen som jobbsøker, oftere møter på et nei enn et ja, og det er jo nettopp dette som gjør at det er vanskelig å holde motivasjonen og humøret oppe. I dag skal jeg skrive litt om hvordan du som jobbsøker allikevel kan ha en relativt ok hverdag både de timene du er i jobbsøkermodus og de timene du skal kose deg med familie og venner. Det er relativt enkelt ser du.
Jeg snakket mye om dette på webinaret i august og det er tilgjengelig på vår youtube-kanal. Har du ikke sett det enda så anbefaler jeg at du tar 90 minutters pause fra jobbsøk og ser på dette. https://www.youtube.com/watch?v=OA8-ObHe7aI

Har du hørt uttrykket «set yourself up to fail?»
Om du ikke har det så skjønner du nok hva jeg mener. Du ser, de fleste jobbsøkere legger opp planen for uken på en helt feil måte. De setter mål som de ikke har noen som helst kontroll på, og når man gjør det? Ja da føler man seg ofte mer nedenfor og negativ enn glad og positiv.

Dette skal du derfor unngå

Du skal unngå å sette deg mål som du ikke har kontroll på som for eksempel:

–        I dag skal jeg søke på minst en stilling

–        Denne uka skal jeg få 50 nye kontakter på LinkedIn

–        I dag skal jeg snakke med en hodejeger

–        Denne uken skal jeg få minst ett møte med et rekrutteringsselskap.

stangeJobber du på måten jeg nevner ovenfor så vil du daglig føle at du ikke oppnådde noe. Du vil altså føle deg nedenfor når du pakker sammen utstyret for dagen og da er det større mulighet for at du ikke har det så greit resten av dagen og kvelden. Da er det større mulighet for at du starter dagen etterpå med mindre motivert og for hver dag som går så blir det verre og verre.
Du ser; Det er jo ikke din feil om du ikke finner en stilling du kan søke på. Det er jo ikke din feil om de 50 kontaktene du inviterer på LI ikke vil godta invitasjonen din. Det er jo ikke din feil om hodejeger du ringer ikke svarer telefonen. Du skjønner helt sikkert tegninga og over lengre tid så vil dette ødelegge for motivasjonen, humøret, innsatsviljen og mer.

Dette skal du gjøre

Du skal sette deg aktivitetsmål som du har 100% kontroll over som for eksempel:

–        Sjekke stillingsportaler (dine fem utvalgte) hver morgen og hver ettermiddag

–        Du skal invitere 50 nye kontakter på LinkedIn

–        Du skal ringe en hodejeger

–        Du skal maile to rekrutteringsselskap for å høre om de har tid til å møte deg

flyJobber du på denne måte så er det kun en person som bestemmer om du får utført det du skal hver dag. Den personen er deg. Du har altså 100% kontroll på om du oppnår målene dine eller ikke og dersom du har litt selvdisiplin så vil du kunne avslutte jobbsøkerdagen med et stort smil og hurra. Du har nemlig utført alt du skulle gjøre. Tenk den følelsen når du pakker sammen utstyret for dagen. Tenk den følelsen når du da skal kose deg resten av dagen / kvelden med venner og familie. Tenk den følelsen når du starer en ny jobbsøkerdag dagen derpå.

Vil du klappe deg selv på skulderen og si «godt jobbet» hver dag? Det kan du enkelt gjøre om du arbeider på denne måten. Dette er noe vi jobber veldig mye med på våre DUJSK jobbsøkerprogram.  Målet vårt er nemlig at deltakerne skal ha en spennende og effektiv jobbsøkerhverdag, hyggelig tid når de ikke er i jobbsøkermodus og sist, men ikke minst; at de skal opprettholde motivasjonen helt fram til de i er i jobb.

En positiv og motivert jobbsøker får bedre resultater, det et er det ingen tvil om. En positiv og motivert jobbsøker har det også greiere med seg selv de timene han / hun ikke er i jobbsøkermodus. Husk det. Vær så snill

Ha en strålende jobbsøkeruke alle.

Erik Falk Hansen | Daglig Leder | OG-S AS

Ønsker du mer info om DUJSK? Norges ledende og mest nytenkende jobbsøkerprogram; Ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com DUJSK er tilgengelig ffor private jobbsøkere, bedrifter som må nedbemanne, NAV og fagforeninger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s