Du er ikke verdt nok til at jeg gidder å bry meg om deg. Du er bare et potensiell dollar-tegn for meg. Du er dårligere enn meg. Du er ikke verdt noe som helst din arbeidsledige drittsekk.
Forrige uke skrev jeg en tekst om hvordan en venn til en jobbsøker enkelt kan hjelpe han / hun på veien mot ny jobb. Det har blitt den mest delte og leste teksten på bloggen min i 2017 og godt å se at folk faktisk bryr seg. https://erikfalkhanseniogs.com/2017/09/15/hjelp-en-venn-som-soker-jobb-les-denne-teksten/
I dag skal jeg skrive litt om hvordan rekrutterings- og bemanningsbransjen kan hjelpe jobbsøkere på veien mot ny jobb.

Da jeg for ca. 3 år siden begynte å skrive om problemet med rekrutteringsselskap som bevist går ut og skriver i stillingsannonsen at de kun svarer aktuelle søkere så lå det et sted mellom 200 og 250 slike  annonser ute. I dag ligger det kun 13 slike ute på finn.no. En stor forbedring og utrolig godt å se at de fleste selskap forstår hvor mye det betyr for en jobbsøker når det kommer til dette med å få et svar. Og det er her rekrutteringsbransjen og bemanningsbransjen kan fortsette å hjelpe:


        Vi kan sørge for at alle som søker på stillinger vi har på vegne av kunder får et svar dersom de ikke blir med videre i prosessen

        Vi kan sørge for at de som blir med i prosessen, men ikke kommer helt i mål for et godt og detaljert svar på hvorfor de ikke kom helt i mål

        Vi kan gjøre vårt beste for at jobbsøkere som henvender seg til oss foruten å søke på en stilling mottar en kort takkemail

        Vi kan sørge for at vi ikke legger ut stillinger som ikke er reelle stillinger (Noen gjør dette for å bygge opp database eller som markedsføring)


kjedeligDet jeg nevner ovenfor er noe en jobbsøker rett og slett burde kunne forvente av et seriøst rekrutterings- bemanningsselskap. Det er også noe enhver ansatt i bransjen burde utføre dersom hun / han har noe som helst respekt for seg selv. Det er også noe et hvert rekrutteringsselskap burde gjøre dersom de har noe som helst respekt for kunden. Derfor; Vær så snill; Gjør det. Du aner ikke hva det betyr for jobbsøkeren. Den personen som har brukt flere timer på å skrive CV og søknad og den personen som da mister mer og mer motivasjon for hver søknad de sender der de ikke mottar et svar.

Bare 3 år tilbake så var det vanskelig for alle i bransjen å finne gode kandidater på vegne av kunder. Vi la oss «langflate» for å finne de beste og ringte, ringte og ringte for å prøve å få kandidatene til å høre mer om våre oppdrag. Nå er det ikke slik lengre, men vi skal huske at en hver jobbsøker / kandidat der ute vil være en ambassadør for bransjen og for våre kunder i lang tid framover. Da er det ikke annet enn idiotisk og uprofesjonelt å behandle denne gruppen som om de er null verdt. Som om de ikke lengre er mennesker. Som om de er dårlige enn deg og ditt rekrutterings- bemanningsselskap.

 

Til dere som fortsatt ikke har forstått viktigheten av dette; Det er ikke så mye jeg kan si som ikke har blitt sagt her, men kundene deres skal vite at dere så til de grader er med på å ødelegge deres Employer Brand. Dere skal selv vite at dere virkelig er med på å gjøre hverdagen for jobbsøkere (Som er mennesker tro det eller ei) mye tyngre enn hva den kunne ha vært. Dere skal vite at dere er grunnen til at mange jobbsøkere her til lands rett og slett har gitt opp. Tygg litt på det i helga og kanskje du / dere innser at det å bruke 20 sekund på å sende et svar til jobbsøkeren kan gjøre en stor forskjell.

Til alle dere som virkelig gjør en innsats for jobbsøkere med tanke på å svare dem; Dere skal vite at det gjør en utrolig stor forskjell og dere skal vite at jobbsøkeren snakker positivt om dere i alle fora rundt forbi i landet. Jeg hører positive historier hver dag både fra jobbsøkere og deres kunder. Ja deres kunder har all grunn til å være stolt av dere.

I går så jeg en oppdatering fra det som er et av Norges og verdens største bemanningsselskap på LinkedIn. De hadde lagt ut en “fin” markedsføringstekst om hvordan de skal bidra til samfunnet. Jeg skrev en kommentar om at de kanskje burde starte i det små og å svare jobbsøkere (Arbeidsledigheten i dag er jo et stort samfunnsproblem). Om de gjør det eller ikke får være opp til dem, men at min kommentar har fått flere likeklikk enn selve oppdateringen fra selskapet sier kanskje at budskapet mitt og denne kampen er noe som de fleste bryr seg om.

Her er dagens link til finn.no over de stillingsannonsen som sier at de kun svarer aktuelle jobbsøkere.
https://www.finn.no/job/fulltime/search.html?q=%22kun+aktuelle%22

Som sagt; Heldigvis er vi nå der hvor de fleste i bransjen har stoppet med å ikke svare jobbsøkere. De fleste i bransjen prøver faktisk  å gjøre så mye de kan for at jobbsøkere blir møtt med respekt. Det er godt å se så får vi håpe de siste få aktørene følger etter. De vet jo selv hvem de er og det vet du også; er jo bare å gjøre et søk på finn.no

Riktig god helg alle. Del gjerne videre slik at vi får enda mer fokus på dette, og husk følgende; Alle de selskapene innenfor bransjen som du mener gjør en god og profesjonell jobb; Skryt dem opp i skyene. De fortjener å få kred for at de virkelig bryr seg.

Erik Falk Hansen
OG-S AS
Daglig Leder
+47 40 43 54 93
efh@ogsnorway.com
http://www.ogsnorway.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s