Av og til lurer jeg på om noen av de som driver med rekruttering i det hele tatt burde få lov å jobbe med mennesker. Av og til lurer jeg litt på hva som skjer i hodene på visse rekrutterere. Av og til tenker jeg litt sånn; «Er det mulig». Slik tenker jeg nå i kveld.

I løpet av de siste ukene har jeg fått flere henvendelser fra jobbsøkere som lurer på om det er lov av intervjueren å spørre om du har planer om barn eller om du er gravid. Ja helt sant, selv om jeg forstår at det for mange kan være vanskelig å tro det de leser her. Ja, de har spurt kvinnelige kandidater om hun skal ha (flere) barn fordi dette er viktig med tanke på om du kan gå videre i prosessen eller ikke. Skal du har barn; Bare glem jobben. Skal du ikke ha barn; Velkommen til oss.

Jeg skal ikke skrive så mye mer om dette. Jeg håper og tror de fleste der ute som driver med rekruttering er flinke nok til å forstå at barn / ikke barn ikke har noe innspill på hvor god eller dårlig jobb kandidaten kan utføre. Jeg håper og tror at de fleste som driver med rekruttering der ute har stor nok respekt for kvinner og jobbsøkere generelt slik at de ikke stiller slike spørsmål.

De av dere som tror det er greit å stille slike spørsmål får heller leve med det og vite at dere er med på å gjøre hverdagen for en kvinnelig jobbsøker mye vanskeligere og tyngre enn den burde være. Dere viser null respekt for deres egne barn (om dere har barn) og dere viser null respekt for bransjen og for deres kunder.

gravid

Dere vet hvem dere er og dere vet dette er galt. Dere sier selv i intervjuet «vi har strengt tatt ikke lov å spørre, men vi gjør det likevel; Har du planer om flere barn?

Skam dere, og jeg skulle så gjerne liste opp alle som har spurt slike spørsmål de siste ukene, men da får jeg så mye pepper om at jeg henger ut konkurrenter at det ikke er verdt det.

På tide at bransjen viser litt mer respekt og profesjonalitet og lar kvinner som skal ha barn eller ikke skal ha barn få bestemme og planlegge det akkurat som de vil.

One thought on “Hei dame; Skal du ha barn?

  1. Jeg har fått spørsmål som “hvordan er det med henting og levering i barnehagen?”, “hva jobber mannen din med”, “hvordan vil din mann beskrive deg”, “hvordan løser dere det praktiske i hverdagen”… Synes alle spørsmålene er ufine, og urelevante i forhold til stillingen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s