Hun ble en helt “rå” jobbsøker og vips så fikk hun drømmejobben i hjembyen Stavanger. Her deler hun sine beste tips med alle jobbsøkere der ute. Tusen takk for praten Silia. Du blir en inspirasjon til mange.

Som så mange andre var Silia en av de som ble rammet av nedbemanning innenfor oljebransjen i Stavanger. Etter 6 år i MH Wirth som Prosjektleder og Account Manager så var det slutt. En epoke over, men heldigvis en ny epoke i gang relativt raskt. Ja det stemmer; Silia ga alt og kom seg ut i ny jobb som også var drømmejobben. Her deler hun sine beste tips med deg.

Først og fremst; Gratulerer så mye Silia. Hvordan føles det? Nesten litt uvirkelig må jeg si Erik. For godt til å være sant på en måte, men når «sjokket» fikk lagt seg så var det bare glede og atter glede. En helt fantastisk følelse. Følte plutselig det var en mening med at det hadde gått såpass lang tid. Den rette jobben for meg måtte bare bli aktuell først.

Tenker det var deilig ja, men i etterkant; Hvilke tanker har du gjort deg rundt jobbsøkerprosessen? Det vil alltid føles litt komplisert og tungt Erik, men det er så utrolig viktig at man våger å gå litt ut av komfortsonen, uansett hvilken type person en er. Det er dette som gjorde min prosess til noe positivt nå i etterkant. Lærte utrolig mye om meg selv, hva som motiverer meg og om hvordan alt henger sammen. Blir også litt sånn takknemlig for å få møte så utrolig mange fantastiske mennesker gjennom jobbsøkerperioden, men uansett; Det er deilig å nå komme i gang med å jobbe igjen.

Hva er dine beste tips for jobbsøkere der ute? Det er så mye jeg gjerne skulle ha delt Erik, men her er de viktigste tingene jeg mener vil gjøre en forskjell.

 • Finn dine styrker. Hvilke kanaler som passer best å bruke mest aktivt for DEG; søknad, telefon, personlig møte, annet? Bruk allikevel alle kanaler, og gå ut av komfort sonen på de en ikke er like god på.
 • Ha en skriftlig plan og en oversikt over ditt nettverk og hvordan du skal bruke det aktivt. Book møter hver eneste uke!!
 • Legg alltid igjen gode spor, uansett hvor du er….

Kunne ikke vært mer enig Silia. Slike ting gir resultater, det opplever jeg daglig, men hva var det som gjorde utslaget for deg? Først og fremst var det aktivt bruk av nettverket mitt og planen min. Benyttet enhver annledning (også sosiale) til å fortelle folk at jeg trengte jobb. Inviterte meg selv på kaffe stadig vekk til samme selskap, men forskjellige personer når jeg etter hvert fant ut hvem som hadde mandat til å ansette. Viste jo at jeg hadde gode referanser / spor inn mot disse selskapene så da ble det ikke så farlig.

Dette er jo som tatt ut av læreboka må jeg si Silia. Skikkelig stolt av hvordan du gikk fram og da jeg møtte deg første gang tenkte jeg; Hun kommer til å få seg jobb.

I utgangspunktet skal du først være innleid en periode. Hvordan ser du på det? Synes det er helt greit jeg Erik. Da kan arbeidsgiver bli bedre kjent med meg og så håper jeg jo at det blir en fast ansettelse etter hvert. Dette er et utrolig spennende firma med flinke mennesker og er så inderlig glad for at jeg fikk denne muligheten.

silia 1Du var med som deltaker på jobbsøkerprogrammet DUJSK i september / oktober i år. Fortell litt mer? Jeg hadde hørt mye bra om DUJSK og da tenkte jeg at det ville være verdt å bli med. Var rimelig med tanke på pris og følte man fikk veldig mye for pengene. Jeg angrer ikke.  Det var utrolig givende med fantastisk motiverende kursholdere. Jeg hadde allerede vært på «alle» kurser jeg kunne gå på via Mulighetsterminalen og hadde lært masse allerede, men DUJSK var allikevel svært lærerikt. Blant annet fordi det var et strålende samspill mellom deltakerne og dere i OG-S AS. Vi fikk all mulighet til å ta opp det vi lurte på og snakke om det som engasjerte den enkelte.

Det var en super gruppe må jeg si Silia og det er det som oftest. Da får deltakerne svært mye ut av hverandre som var tilfellet for deg denne gang. Hva var de viktigste tingene du tok med deg fra DUJSK?
Å gå lenger ut av komfort sonen enn jeg til nå hadde klart eller noen sinne ville klart helt på egenhånd.
Bruke nettverk og sosiale medier enda mer aktivt. Samholdet i gruppa.

Nå nærmer deg seg slutten på private DUJSK-Program, men vi skal ha kurs i Stavanger, Bergen, Kristiansand og Oslo ila de neste ukene. Hvorfor mener du at jobbsøkere burde bli med?
Enkelt: For å lære prosessen og få støtte i denne. Men viktigst av alt; hjelp til å få den rette motivasjonen, hvordan holde på den og troen på at en vil komme i mål til slutt

Helt til slutt; Har du et magisk tips til alle jobbsøkere der ute?
Ikke mist troen på deg selv! Om så skjer; ta en pause, finn den igjen sammen med motivasjonen og START PÅ NY

silia 4
Silia og resten av gruppen. DUJSK uten smil og latter ville aldri vært DUJSK

Silia, det har vært en ære å bli kjent med deg og ikke minst høre hvordan du har jobbet for å få deg ny jobb. Det står stor respekt av hvordan du gikk fram og de er utrolig heldige de som nå har fått deg. Takk for at du deler noen kjempegode tips med jobbsøkere i dette intervjuet og masse lykke til i NY JOBB 😊 


OG-S AS kjører DUJSK-Program ila de neste ukene i Stavanger, Bergen, Oslo og Kristiansand. Dette er de siste programmene for 2017 og som alltid skal vi gjøre alt vi kan for at du skal stille så sterkt som mulig med tanke på å skaffe deg ny jobb. For mer info ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com. Det er kun to ledige plasser i hver lokasjon og de vil gå raskt så ta kontakt allerede i dag så kan du se i gjennom alt av info før du bestemmer deg.

One thought on “Fikk drømmejobben: Her er hennes beste tips

 1. Kjekk historie, men savner at det er litt mer konkret. Mine hoved tips&råd er:
  -Finn deg selv! Jobb mye med å snakke om hvem du har blitt gjennom arbeidserfaring og utdanning. Jeg måtte ‘rettferdiggjøre’ og sette i et positivt lys at jeg har en ‘bred plattform’ av en utdannelse, og har hatt mange karrierebytter opp gjennom. Men dette kan jeg snakke en rød tråd gjennom, og det har formet meg til å bli en spydspiss av en prosjektleder! 
  -Oppsummèr deg selv i 2-3 ord som du også kan putte på LinkedIn overskriften (som forresten IKKE er jobbtittelen din!) Jeg har ‘kaospilot og prosessforbedrer’, og snakket og skrev rundt disse beskrivelsene i søknad og intervju.
  -Jobb med å effektivisere elevatorpitchen din. Du MÅ være konkret og ‘to the point’ når du snakker om deg selv.
  -Husk å ikke snakke for mye om fortid i jobbintervju, snakk mer om hva du kan bidra med i bedriften og snakk inn hvordan du ser for deg at du jobber fremover.

  Lykke til- husk at ingen kan faktisk tilby akkurat det du kan!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s