«Jeg er 55 med masse kompetanse og erfaring. Det er bedrifter som vil ha oss der ute. Derfor sendte jeg fokus på alderen min på jordomseiling og gunna på som om jeg var 30 år. Det funka»

Det var ordene fra Tone Gulbrandsen da jeg spurte henne om alder og jobbsøk. Deilige ord, deilig holdning, og alderen? Den er fortsatt på jordomseiling.

Om jeg er glad for å bli kjent med Tone. Først hadde hun meldt seg på jobbsøkerprogrammet DUJSK her i Oslo i høst og så endte vi begge opp i Dagens Næringsliv for å snakke om CV. Tone hadde lagd sin egen CV, men den mente noen veiledere ikke var god nok. Heldigvis viste det seg at Tone var CV-eksperten. Hennes egen var mer enn god nok. (Les saken her) https://www.dn.no/jobbledelse/2017/08/20/1732/Arbeidsliv/-bortkastet-a-betale-tusenvis-av-kroner-for-cv-hjelp

Tone tok sluttpakke i Schibsted i 2016 hvor hun hadde arbeidet som strategisk markedssjef i 3 år og som KAM i 2.5 år før det. En ny start tenkte hun, men arbeidsmarkedet var tøffere enn tidligere.  Hun ble en god nummer 2 på spennende stillinger ila vinteren og våren 2017, men kom aldri helt i mål. I September 2017 var det endelig tid for DUJSK-Programmet i Oslo. Ny vitamininnsprøyting, nye og oppdaterte tips i forhold til jobbsøkerprosessen og masse ny motivasjon. Da tok det ikke lang tid før Tone fikk jobb og her deler hun noen av sine beste tips med alle jobbsøkere der ute.

Du er en super-dujsker Tone, det må jeg bare si før du slipper til he he. Skikkelig stolt av deg og hvordan du gikk fram iht. å finne deg en ny jobb. Så, hvordan føltes det da gladmeldingen kom? Det er en fantastisk deilig følelse Erik. Jeg ble utrolig glad, men også veldig stolt av meg selv. Det var som å komme i mål etter å ha løpt dobbelt maraton.

Ja du har virkelig stått på Tone og du er et godt eksempel på hvordan en skal gjøre ting for å få seg jobb og jeg sier det igjen jeg; du er helt super. Takk for det Erik, det var skikkelig godt å kunne ta i bruk nye metoder for å finne fram til drømmejobben og som du vet så var jeg jo en helt annen person etter første kurssamling.

Når du ser tilbake på jobbsøkerprosessen; Hvilke tanker gjør du deg? Det tok mye lengre tid enn det jeg hadde trodd og jeg merket relativt raskt at jobbsøkerprosessen er en ensom reise som krever veldig mye jobbing. Jeg jobbet mye med meg selv for å holde motivasjonen oppe og søkte bekreftelse og anerkjennelse hos folk jeg kjenner for ikke å miste troen på meg selv. Til slutt så løste det seg og jeg er så utrolig glad. En følelse jeg unner alle der ute.

Hva er dine best tips til jobbsøkere der ute? Ikke ha fokus på at du må ha deg jobb. Ha fokus på delmålene som du må gjøre for å nå målet om ny jobb. Da blir dagene mye enklere og ja, livet blir rett og slett mye bedre. Man kan jo ha et greit liv også i perioden som jobbsøker. Ellers er dette med å bygge nettverk utrolig viktig og noe jeg de siste månedene hadde stor fokus på. Kom deg ut og drikk kaffe med folk du kjenner, lag visittkort og del ut til de du møter. Ellers tenker jeg også at en god treningsøkt og litt frisk luft alltid hjelper, så husk å være god mot deg selv,

Gode tips der Tone og det var så gøy å høre om dine opplevelser rundt dette med å bygge nettverk. Du ble som sagt en helt annen person med masse stå på vilje og motivasjon. Hva var det som gjorde utslaget for deg? Ha ha Erik, nå må jeg skryte av deg her; Det var at jeg fikk noen fantastiske tips av deg om blant annet å tørre å være meg selv, stole på at det jeg gjør er bra nok og gi f… i de som ikke vil ha meg eller ansette meg. Så «enkelt» kan det være. Løsningen var der, det var bare det at jeg ikke hadde sett den.

Helt enig Tone. Troen på seg selv er utrolig viktig og samtidig er det helt essensielt å ikke bruke tid og krefter på de som ikke vil ha. Dette er jo noe vi jobbet veldig mye med på DUJSK. Hvordan var DUJSK for deg? Det var helt mega. DUJSK var vennepunktet for meg for å tørre å gå den ekstra milen for å lykkes. Utrolig gode tips og skikkelig motivasjon for meg. Det jeg også synes var bra var at kurset var fritt for “stakkar meg som ikke har jobb” men fokus på hva jeg kunne gjøre noe med. Det fikk meg til å endre måten jeg både tenkte på og gi det lille ekstra for å lykkes.

Erik og tone
Bilde fra Dagens Næringsliv. I midten, Kathrine Evenmo Ervik fra Express Rekruttering

Hva var de viktigste tingene du tok med deg fra DUJSK? Gi f…. i det du ikke kan gjøre noe med. Tørr å vær deg selv og stol på at du er bra nok. Gå ut av komfortsonen, ta kontakt og selg deg selv. Lag visittkort. Gjør hjemmeleksen din med oppdatert CV, ha historien om deg selv og hva du vil i ryggmargen. Det å søke jobb er en fulltidsstilling så husk å ta deg litt fri.

Det var kjempegøy å være i lag med deg på DUJSK Tone og jeg blir selv inspirert av sånne som deg. Hvorfor burde andre som er jobbsøkere være med på DUJSK? Ønsker du deg jobb så vil du lykkes hvis du blir en DUJSKER i sjela de. Så enkelt er det Erik. Eller må jeg også si at det er godt at det er et jobbsøkerprogram som behandler oss som det vi er: Voksne og flinke mennesker. Her var det ikke noe «rekke opp hånden opplegg» eller «smil pent på intervjuet Tone» og alt det andre man hører og leser om som ikke er verdig for en 5 åring en gang. Forfriskende og rett og slett deilig Erik.

Tone, hva er ditt magiske tips til jobbsøkere der ute? Ring Erik Falk Hansen og meld deg på DUJSK. Setter pris på det Tone, men nå tenkte jeg i litt andre baner her he he. OK da Erik. Jeg skal gi deg et annet svar jeg. Mitt magiske tips til alle jobbsøkere der ute er følgende; Vær deg selv, ha troen på deg selv, jobb hardere enn noen gang og så må du våge å tenke litt nytt og prøve noe nytt. Da går dette greit og jeg heier på alle som nå er løper dette doble maratonløpet. Dere kommer alle i mål.

Tusen takk for praten Tone. Gleder meg til å følge med deg videre og ikke minst holde kontakten. Oppfordrer alle jobbsøkere til å ta inspirasjon i måten du gikk fram på. Her er det masse å lære. Så må du hilse alderen din om den kommer tilbake fra jordomseiling, men tenker den ikke kommer hjem på mange mange år.


Jobbsøkerprogrammet DUJSK er tilgjengelig for bedrifter som må nedbemanne i tillegg til at vi holder private kurs i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Siste kurs i 2017 begynner i Stavanger 21.11 og i Oslo og Bergen uken etter. Kurset går over 3 dager (Kvelder i Oslo) og det er noen få ledige plasser igjen på disse kursene. For mer info ta kontakt med laila.rogenes@ogsnorway.com så sender hun deg alt av info.

One thought on “Alderen på jordomseiling og jobben ble hennes. Her er Tones beste tips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s