Både på våre DUJSK jobbsøkerprogram, karriereveiledningssamtaler og i online jobbsøkerprogrammet, Jobcatcher, snakker jeg mye om viktigheten av å være seg selv. Være ekte og gjøre, skrive og si det du selv mener er best. Det er ikke bare viktig, men kan faktisk være forskjellen på å bli en god nummer 2 eller den utvalgte som får jobben. Så enkelt er det.

kåre 1I dag fikk jeg besøk av en tidligere deltaker på jobbsøkerprogrammet DUJSK. Etter lang fartstid i Telenor var det tid for endringer og da var han så heldig å få DUJSK-Programmet dekket av tidligere arbeidsgiver. Det var en stor overraskelse da Kaare kom med en førjulsgave til meg. Han hadde nemlig sett to bilder i tegneserieformat som på et morsomt vis viser hvor «ille» det er blitt med disse klisjeene man leser i søknaden og disse klisjeene man hører på jobbintervjuer.

Som du kan se fra bildene så føler den som holdt intervjuet seg kvalm dagen derpå. Han / Hun (klarer ikke helt å se om det er en mann eller dame) er blitt dårlig og må spy på grunn av alt oppgulpet han / hun har hørt av kandidaten i intervjuet. Du vet, disse tingene om lagspiller, beundrer selskapets verdier som samsvarer med mine egne og at svakheten er at man jobber for hardt. Alt dette oppgulpet som gjør at du ikke får jobben.

Så joda, tegneserien er morsom, men sender samtidig ut en viktig beskjed; Slutt med klisjeene som alle bruker og heller vær deg selv. Det er den ekte deg en arbeidsgiver ønsker å møte og desto flere klisjeer du bruker, desto mer øker sjansene for at du ikke får jobben.

Denne tegneserien burde også være en “wake up call” til de karriereveilederne og jobbklubholderne som faktisk fortsatt den dag i dag lærer bort ting til jobbsøkere som gikk ut på dato for et århundre siden. (De er det mange av) Dere som sier at man skal speile stillingsannonsen og dere som sier at du skal snu svakheter om til noe positiv. Dere som sier at man må ha noen gode spørsmål på slutten av intervjuet og dere som sier at det er lurt å ringe med spørsmål før man søker på en stilling.
Vet dere hva?
Det er disse tingene som er med på å ødelegge for jobbsøkeren og jeg synes det er direkte frekt at dere ikke orker eller gidder oppdatere dere på hva som funker og hva som ikke funker i dagens arbeidsmarked.
Føler du deg truffet?
Les gjennom tegneserien på nytt og kom tilbake i 2018 med oppdaterte tips til jobbsøkerne du har ansvar for.
Det fortjener jobbsøkeren.

Så til deg som jobbsøker; Fra og med den dagen du forstår at du kan skrive, si og gjøre det du selv mener er best, ja fra og med den dagen vil dine sjanser for å sikre deg ny jobb øke betraktelig. Det at du kan jobbe i team, men også selvstendig er ikke hva du skal fokusere på. Nei, du skal fokusere på din kompetanse, din erfaring, din historie og hva du kan bidra med. Dette skal du så formidle på din egen måte.
Da møter arbeidsgiver den ekte deg.
Da møter arbeidsgiver den personen de ønsker å møte.

Masse lykke til

#timetowakeup #værdegselv #sluttmedklisjeene #noentrengeråoppdateresegpåjobbsøk

Erik Falk Hansen Daglig Leder OG-S AS


OG-S AS står bak omstillings- og jobbsøkerprogrammet DUJSK som er tilgjengelig for bedrifter som må nedbemanne, fagforeninger, NAV og for jobbsøkere privat. Programmet har tatt jobbsøker-Norge med storm og 3000 + høyt kompetente mennesker har vært med oss ila de siste tre årene. Resultatene (Deltakere i jobb) har vært helt fantastiske og ca. dobbelt så gode som landsgjennomsnittet (basert på tall fra NAV)
Ta gjerne kontakt for en uforpliktende og konfidensiell prat dersom du skal nedbemanne og ønsker å høre hva som er tilgjengelig for de ansatte som mister jobben. http://www.ogsnorway.com |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s