Skal vi snart gi oss med dette sprøytet om at folk over 50 ikke er attraktive på arbeidsmarkedet? For noen år tilbake var det de over 60 som ikke var ønsket, så var det de på 55 som ikke var ønsket og nå er vi sannelig nede i de på 50. Til og med slutten av 40 årene hørte jeg nylig var et problem. Vet du hva? Det er bare tøys og tull.

problemVi som jobber med outplacement / omstilling kommer daglig i kontakt med mennesker som mister jobben. Det første de i alderen 45+ sier til meg er noe som: “Har hørt at alderen min kan være et problem”. Ja, de har lest i media og SoMe at denne gruppen stiller svakere enn andre. Jeg klandrer dem ikke. En kan jo ikke unngå å daglig lese om dette.
I slike samtaler så må jeg derfor steppe inn og si følgende: “Ikke tenk på det. Av en eller annen grunn så har folk over 50, mediene og “ekspertene” bestemt seg for å lage et problem som ikke eksisterer. Ja de har selv bestem seg for at dersom man er 50 + så er man ferdig. 

Du ser; Alt dette med alder er feil. Hva sier statistikken? Er det de over 48 eller de under 25 det er høyest ledighet blant? Tror du vet svaret.

Hver eneste ukedag i Norge er det flere titalls (Mest sannsynlig hundretalls) personer på over 50 som signerer kontrakt om ny jobb. På lik linje som det er folk på 40, 30 og 20 som signerer kontrakt. Nå må vi slutte med dette “over 50 får ikke jobb tullet”. Vi lager kun et problem som ikke er der og vi skaper kun angst blant de over 50 over noe man ikke trenger være engstelig over.

Er du selv over 50 og er med på å spre dette tullet med at de over 50 ikke får seg jobb? Ja da gjør du det bare vondt verre for deg og alle andre som søker jobb. Er du selv over 50 og ikke tenker så mye på alder? Da skal du fortsette slik, og vær så snill; Lukk ørene og øynene når andre folk prøver å dra deg med ned i det mørke hullet hvor 60 åringene, 50 åringene og snart 40 åringene som ikke får jobb holder seg.

Til slutt: De som ikke får jobb på grunn av alder på 50+ er de som går rundt og tror de ikke får jobb på grunn av alderen. Altså; man gir opp før man har kommet i gang.

Glem Alder, glem kjønn, glem utdannelse, glem hvor du komme fra og hva du heter og glem hva du leser. Dette er ting du ikke kan gjøre noe med og derfor skal du heller bruk energien din på det du kan gjør noe med. Du skal bruke energien din på de som vil ha deg for den du er, og de er det MANGE av.

Beklager at jeg virkelig tar hardt i her i denne teksten, men nok er nok. Alt jeg vil er at alle der ute skal få seg jobb, men det er da så utrolig trist å se folk på over 50 som bare ødelegger for seg selv. 

Erik Falk Hansen

 

 

7 thoughts on “Over 50? Selvfølgelig vil ingen ansette deg

 1. Utrolig bra sagt Erik, jeg er helt med på dette! “You create your own luck” er hva jeg også tror på, uansett alder, kjønn, bakgrunn…. Bare stå på, lykken følger ” sooner or later” 🙂

  Liked by 1 person

 2. Er så enig i dette. Men jeg skal ikke si at tanken ikke har vært der. Spesielt når jeg har vært i intervju som en av 5. 3 gikk videre, og det var ikke meg. Da kom den tanken: De var sikkert yngre… Men da “arresterer” jeg meg selv med en gang…for noe tull. Jeg har mange år igjen å jobbe, og jeg har både erfaring, praksis og mange gode egenskaper som vil gjøre at jeg får den rette jobben for meg! Lærer noe hver gang jeg er i intervju, og det er like spennende hver gang. 🙂

  Liked by 1 person

 3. Det er helt riktig, Erik! Det med alder er bare tull. I mine kurs er det oftest de “godt voksne” som går ut i jobb først. Hvorfor? Fordi de har arbeidsmoral og kommer når de skal, gjør det de sier at de skal gjøre, deler av kunnskap og erfaring og er opptatt av å hjelpe til med å gjøre arbeidsplassen til et trivelig sted – bare for å nevne noe.
  Selv har jeg nå klart å runde 70, men har ingen planer om å slutte å jobbe og er fortsatt tydelig vis attraktiv som kollega. Alder er bare et tall! Lykke til med jobbsøket hos dem som vil ha dere – og de er heldigvis mange.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s