Her kommer mine fem beste tips til deg som jobbsøker som skal ut å reise. Følger du disse, ja da får du virkelig en god reise.

  1. Sjekk klimaet der du skal. Dette er veldig viktig. Du ser; skal du til et sted der det er snø og kaldt, ja da pakker du ting som lue, skjerf, boblejakke osv, men skal du et sted der det er sol og sommer, ja da pakker du ting som shorts, t-shorte, badebukse osv. Derfor er dette veldig viktig. Du vil jo ikke ende opp med å ligge på stranda i bobledress.
  2. Vær tidlig ute. Det som er med fly i dag er at dersom det har tatt av uten deg så skal det en utrolig snill kaptein til for at hun snur, lander og plukker deg opp. Derfor er det viktig at du gir deg selv god tid til å nå fram til flyplass (det samme også for båt, buss eller tog, ikke for privat helikopter). Du ser; mister du flyet ja da når du ikke fram til feriemålet som planlagt.
  3. Husk passet. Pass er et offisielt dokument som bekrefter din nasjonalitet og er du norsk så er dette et lite rødt hefte. Du må vise passet både på vei ut av Norge og inn i landet du skal reise til, og uten pass kommer du ingen vei. Kommer du ingen vei så kommer du ikke fram til reisemålet ditt.
  4. Penger. Husk å ta med deg penger eller bankkort. Selv i utlandet så må du betale for deg og har du ikke noe å betale med så blir det verken mat, drikke eller andre ting og tang.
  5. Hvem du reiser med. Viktig å ha dette klart. Du vil jo ikke komme til feriemålet for så å ha glemt hvem du er i sammen med. Gjør forarbeidet. Noter og husk hvem du reiser med.

 

ut på turDu tenker helt sikkert at dette var noen helt udugelige tips og at de to minuttene det tok å lese dette var to minutter du gjerne skulle brukt på noe annet? Jeg er helt enig med deg. Slike tips ville ikke vært akseptert innenfor de fleste områder der «eksperter» bruker å dele sine beste tips, men når det kommer til tips for jobbsøkere så er det dessverre akseptabelt og normalt. Slik blir det når de som kommer med tips behandler jobbsøkere som en spedalske fem-åringer.

Fra store aviser til hundrevis av tekster i sosiale medier; De fleste tekstene som omhandler jobbsøk behandler samtidig jobbsøkere som om de var stokk dumme. Det er tekster som ikke gjør annet enn å umyndiggjøre flinke og oppegående mennesker og det er noe som har fått lov å gå sin gang i alt for lang tid i Norge. Det er tekster som viser 0.0000 respekt for jobbsøkere.

Ikke bare gjelder det tekster. Det gjelder jobbklubber via NAV, det gjelder andre jobbsøkerkurs og det gjelder alle disse professorene fra høyskoler og universitet som tydeligvis verdsetter jobbsøkere og nyutdannede så lavt at de ikke gidder å komme opp med tips og råd som samsvarer med dagens arbeidsmarked og jobbsøkerens behov.

Skal vi godta at det fortsatt skal være slik? Skal vi godta at NAV spesielt får lov å drive på denne måten? NEI

Vi skal kreve at NAV, media, professorer, førsteamanuensiser og folk som jobber med dette faktisk får fingeren ut og forstår at de fleste som søker jobb er flinke, oppegående mennesker som kan både lese og skrive. Vi skal kreve at de faktisk tar seg bry og tid til å komme med noe som er bedre enn det umyndiggjørende vaset de har kommet med i mange år.

Kom tidsnok på intervju, sjekk værmelding før intervju, still spørsmål på slutten av intervju, svar dette på spørsmålet, skriv slik og oppfør deg slik. Hallo! Vi lever i 2018.

Så må jeg bare understreke at det heldigvis finnes noen der ute som bidrar med gode og relevante tips og dere vet godt hvem dere er.

#bedrehverdagforjobbsøkere #respektforjobbsøkere

One thought on “Jobbsøker som skal på ferie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s