Forrige uke hadde jeg en del innlegg som faller inn under “provoserer-delen” av bloggen min (bloggen som skal engasjere, motivere, engasjere og provosere” og jeg hadde bevisst valgt at det var på tide å ruske opp litt i det jeg kaller Jobbsøkerkurs- og karriereveilednings Norge. Hovedmålene med dette? 1. Sette fokus på hvem som er eksperten når det kommer til jobbsøk; DEG SELV og 2. Sette fokus på det viktigste for deg som jobbsøker; VÆRE SEG SELV
Tilbakemeldingene har vært helt fantastsiske, med mailer og meldinger fra alt fra toppledere, rekrutteringsbransjen, HR ansvarlige, NAV og ja, til og med fra mange flinke mennesker som driver med veiledning og jobbsøkerkurs. Setter stor pris på det.
Så var det noen som ikke var så fornøyde og lot seg provosere. De mente jeg snakket nedlatende om dem og at dette var useriøsr. Ja, det gjorde jeg og det var hele meningen. At dere ikke tåler å bli snakket nedlatende til når dere selv gjør det samme mot jobbsøkere synes jeg er noe ironisk og kanskje dere følte dere truffet? I så tilfellet så er det bra, men nok om det.
Jeg har enda ikke møtt en arbeidsgiver eller et rekrutteringsselskap som sier noe annet enn at “vi ønsker å møte kandidater som er seg selv” . De sier til og med at om “den ekte deg” skulle si, gjøre eller skrive noe som er litt galt eller ikke helt perfekt så gjør ikke det noe. De sier alle at dersom du er deg selv så vil du være mer avslappet i intervjueprosessen og derfor automatisk gi et bedre inntrykk av hvem du er og hva du kan.
Kjære jobbsøker: Prøv i noen ukers tid å 100% være seg selv. Skriv det du selv mener er best å skrive og si det du selv mener er best å si. Ikke tenkt så mye på alle disse rådene som sier du må gjøre sånn og du må skrive sånn. Disse rådene, om vi i det hele tatt kan kalle dem råd, gjør bare at du blir helt lik alle andre og gjør bare at du minsker mulighetene dine for å sikre deg en ny jobb.
Avslutter med en av kommentarene fra forrige uke på LinkedIn fra en Global HR-topp her i Norge:

Hvis du må gjøre deg til for å være annerledes enn den du er for å passe inn / få jobben, er det da et sted du vil jobbe….?

Og husk: Det er du som er dronninga / kongen av jobbsøk. Aldri glem det.

Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s